Erik og Maria i «Jakten på kjærligheten» 2017:

Røper sannheten bak «Jakten»-kysset

- Det var spennende for oss begge.

IKKE HELT RIKTIG: I slutten av oktober delte «Jakten»-bonden Erik Grytnes og frieren Maria Bjørndal årets første kyss i tv-serien. Bare at det egentlig ikke var det første ... Foto: TV 2
IKKE HELT RIKTIG: I slutten av oktober delte «Jakten»-bonden Erik Grytnes og frieren Maria Bjørndal årets første kyss i tv-serien. Bare at det egentlig ikke var det første ... Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Mandag kveld sendes årets siste episode av «Jakten på kjærligheten» på TV 2. Årets bønder og deres gjenværende friere er igjen samlet på Hoel gård ved Mjøsa, hvor de først møtte frierne sine på speeddate.

I programmet skal de gi programleder Katarina Flatland (28) status på hvordan det går med dem etter sommerens «Jakten»-innspilling.

Mens årets «Jakten»-deltakere sitter sammen og praten flyter muntert mellom dem, kommer Vestfold-bonden Erik Grytnes (38) og frieren Maria Bjørndal (35) med en overraskende avsløring:

Årets første «Jakten»-kyss, som de to serverte tv-seerne i slutten av oktober, var egentlig ikke deres første kyss i det hele tatt!

ROMANTIKK: Det «første» kysset i 2017-sesongen av «Jakten på kjærligheten» kunne bonde Erik Grytnes skryte på seg. Etter noen sekunder med stillhet, ble det hett mellom ham og frier Maria. Video: TV 2 Vis mer Vis mer Vis mer

- Visste ikke at de tjuvstartet

Både meddeltakerne og «Jakten på kjærligheten»-programlederen blir paffe av duoens innrømmelse, og overfor Se og Hør utdyper Flatland hva hun tenkte da Erik og Maria røpet det hemmelige kysset.

- Det ante meg at de raskt hadde vært fysiske med hverandre, men jeg visste ikke at de hadde «tjuvstarta» uten oss, sier hun lattermildt, og legger til:

- Vi vil jo helst være med hele veien, men jeg føler ikke at verken jeg eller seerne er blitt snytt for noe. For de har vært så åpne og delt så mye i etterkant at det får være greit. Det hadde vært mye verre om et av parene overrasket alle med å si at de var kjærester i siste episode, fordi alt mellom dem hadde skjedd utenfor kameraenes rekkevidde!

TV 2-profilen legger imidlertid ikke skjul på at hun gjerne skulle hatt opptak av årets aller, aller første «Jakten»-kyss også.

Katarina Flatland bedyrer likevel at det er «veldig sjelden» kameraene ikke fanger opp de mest romantiske øyeblikkene.

- Vi er blitt ganske flinke til å informere både friere og bønder om at de må la oss og seerne få være med på hele reisen. De har veldig respekt for det, virker det som. Samtidig må vi ha forståelse for at sånt skjer. Det er jo snakk om ekte mennesker og følelser, og det er ikke alltid sånt er så lett å styre, sier hun.

Både årets bønder, programleder Katarina Flatland og kamerateamet opplever at ikke alt går som på skinner under innspillingen av TV 2-programmet. Vis mer

- Tenkte vi kom til å få kjeft

Når Se og Hør slår på tråden til «Jakten»-bonden Erik Grytnes, forteller han om hvorfor han og Maria valgte å røpe hemmeligheten om det første kysset sitt til slutt.

- Det var jo veldig viktig for Maria og meg, det første kysset. Så vi syntes vel det var dumt å holde det skjult, da. Det var litt deilig å få sagt det til slutt, men vi gikk ikke rundt og hadde dårlig samvittighet for det, altså, sier han muntert.

På tv-skjermen fikk seerne inntrykk av at parets første kyss fant sted under en hyggelig piknik. Erik røper imidlertid at de delte et kyss så tidlig som dag to i gårdsuka, og at det ikke var under åpen himmel:

- Vi var ute og kjørte bil og det var ikke noe kamera i bilen da, så da bød jo sjansen seg. Det ville neppe blitt noe kyss da hvis kameraene hadde vært der, sier han til Se og Hør.

- Hvorfor valgte dere å holde det «ekte» første kysset hemmelig så lenge?

- Det var veldig strengt på gårdsuka, så vi tenkte at vi bare kom til å få kjeft om vi fortalte det da. Regissørene er jo ganske strenge, de vil ha full regi og få med seg alt og vite om alt. Og man hører jo i stor grad på dem, hehe...

Avviser spill for galleriet

Maria Bjørndal sier til Se og Hør at de to ikke hadde avtalt på forhånd at de skulle fortelle sannheten om det første kysset, da de vendte tilbake til Hoel gård.

- Men der og da tenkte vi «hvorfor ikke»? Det er jo egentlig ikke noen hemmelighet!

«Jakten»-frieren tilføyer at mye av grunnen til at de holdt tett om kysset i lang tid, var nettopp reality-aspektet ved «Jakten på kjærligheten».

- Vi hadde hørt at alt helst skulle komme på kamera, og siden det ikke gjorde det, tenkte vi at det var greit å ikke si noe der og da, sier Maria.

HOLDT TETT: Maria Bjørndal og Erik Grytnes valgte å ikke fortelle noen om det første kysset sitt på lang tid. Foto: Espen Solli/ TV 2
HOLDT TETT: Maria Bjørndal og Erik Grytnes valgte å ikke fortelle noen om det første kysset sitt på lang tid. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

- Ifølge Erik ville det neppe blitt noe kyss da om kameraene hadde vært til stede. Hva tenker du selv?

- Jeg tenker nok at det kanskje ikke hadde blitt det. Det var noe med stemningen der og da, vi var alene og … ja.

Erik Grytnes forteller på sin side at det også var et poeng å ikke snakke om kysset fordi det fant sted i starten av gårdsuka.

- Dette var en hemmelighet mellom oss to akkurat da, som var spennende for oss begge. Det handlet også om at det var såpass tidlig, at det var andre friere på gården og slikt. Men det kysset var jo ingen garanti for noen av oss, så det var ikke sånn at det var noe spill for galleriet resten av gårdsuka, altså, sier han.

LES OGSÅ: Åpner seg om aldersforskjellen på 31 år

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer