Monica Lewinsky:

Røper sannheten bak den berømte flekken på kjolen

Plagget ble det fellende beviset mot Bill Clinton.

HOLDER INGENTING TILBAKE: Monica Lewinsky har lenge sittet på ukjente historier og detaljer om den berømte affæren med Bill Clinton. Nå deler hun dem med resten av verden. Foto: NTB Scanpix
HOLDER INGENTING TILBAKE: Monica Lewinsky har lenge sittet på ukjente historier og detaljer om den berømte affæren med Bill Clinton. Nå deler hun dem med resten av verden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er bare to måneder siden Monica Lewinsky (45) avbrøt et intervju og stormet av scenen da hun fikk spørsmål om Clinton-affæren.

IKKE FORNØYD: Etter å ha holdt en tale på et arrangement i Jerusalem, ble Monica Lewinsky intervjuet på scenen av den israelske journalisten Yonit Levi. Da Lewinsky fikk spørsmål om Bill Clinton, svarte hun ved å gå av scenen. Video: AP DV Vis mer

Det står i sterk kontrast til det faktum at hun nå velger å gå i detalj om en av vår tids mest bemerkelsesverdige utroskapsskandaler. Dette gjør hun i den kommende dokumentarserien «The Clinton Affair». Ifølge Washington Examiner medvirker Lewinsky i programmet «fordi hun kunne». Svaret framstår kanskje noe «enkelt», men utsagnet er neppe tilfeldig.

Kommentaren er etter alt å dømme myntet på Bill Clintons (72) berømte ord til journalist Dan Rather i 2004, da sistnevnte spurte presidenten om hvorfor han innledet et upassende forhold til en praktikant:

«Fordi jeg kunne», svarte han, ifølge CNN.

Fikk gaver

Foruten å røpe intime detaljer om affæren med Clinton, tar dokumentarserien også for seg Lewinskys mye omtalte blå kjole. Det var på dette plagget - fra kleskjeden Gap - at de fant flekken, det fysiske beviset som til slutt tvang Clinton til å fortelle sannheten.

INGEN LYKKELIG SLUTT: Monica Lewinsky ble i 1998 verdenskjent for sitt forhold med den daværende presidenten Bill Clinton. Her avbildet i 1996. Foto: NTB Scanpix
INGEN LYKKELIG SLUTT: Monica Lewinsky ble i 1998 verdenskjent for sitt forhold med den daværende presidenten Bill Clinton. Her avbildet i 1996. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I avhør har Lewinsky forklart seg om ni tilfeller av seksuell omgang med presidenten. Ifølge New York Post ble hun ved én anledning kalt inn til Det ovale kontor, hvor Clinton skal ha presentert henne med to gaver - tilbehør til en hatt og boka «Leaves of Grass».

Møtet skal ha vært det første mellom dem etter at Lewinsky ble flyttet fra praksisplassen i Det hvite hus til Pentagon. Administrasjonen mente nemlig at hun og presidenten tilbrakte for mye tid sammen.

bYDMYKET: Monica Lewinsky ble kjent over natten da hennes affære med Bill Clinton ble avslørt. Nå snakker hun ut om skammen hun har levd med for å hjelpe andre, og erklærer seg som det første offeret for netthets. Video: Reuters Vis mer

- Stoppet alltid før «mål»

Få visste gjerne da at sammenkomsten senere ville bli en historisk affære. Etter at Lewinsky hadde mottatt sin gave, forflyttet de to seg nemlig til baderommet tilknyttet kontoret, hvor de innledet «intim aktivitet».

- Jeg ble gitt oppmerksomhet og svarte med å gi noe tilbake. Fram til det punktet hadde han alltid stoppet opp før han «kom i mål». Jeg reiste meg opp og sa at jeg ville gå forbi det stadiet, og til slutt sa han endelig «ok», sier 45-åringen, ifølge avisen.

- Da vi var ferdige, ga jeg ham en klem, og han klemte meg. Så gikk jeg min vei, fortsetter Lewinsky.

Det den unge jenta ikke visste, var at Clinton hadde etterlatt seg en sædflekk på kjolen hennes.

- Jeg dro videre på en middag den kvelden. Ingen av dem rundt meg sa fra om at: «Du må ta deg en tur på toalettet, du har greier over hele kjolen din.»

KJOLEN: 28. juli 1998 var det umulig å lyve mer for Bill Clinton. På Monicas kjole fant de sædflekken, det fysiske beviset som tvang Clinton til å innrømme alt. Foto: NTB Scanpix
KJOLEN: 28. juli 1998 var det umulig å lyve mer for Bill Clinton. På Monicas kjole fant de sædflekken, det fysiske beviset som tvang Clinton til å innrømme alt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Forsikringspolise

Lewinsky måtte to år senere levere den uvaskede kjolen hun hadde hatt i skapet all den tiden til etterforskerne. En blodprøve tatt av Clinton viste DNA-samsvar med sædcellene i flekken.

Det var venninnen Linda Tripp som hadde overtalt Monica til å beholde kjolen. Tripp og Lewinsky ble kjent og innledet et vennskap da de begge jobbet ved Pentagon.

- Gjem cocktailkjolen. Sædflekker varer i over ti år og kan DNA-testes. Det er din forsikringspolise, sa Linda Tripp på en av teipene hun selv hadde tatt opp.

Bill Clinton var i 1995 USAs president, og var på tidspunktet 51 år gammel. Han var gift med Hillary Clinton, tidligere Rodham, og paret hadde ett barn sammen.

Står ved ektemannens side

Det var i august 1998, etter å ha blitt felt grunnet Lewinskys kjole, at han omsider innrømmet forholdet.

Clinton ble stilt for riksrett for å ha løyet om affæren, men ble ikke avsatt. Kona Hillary valgte også å stå ved hans side.

Lewinskys egen forklaring til juryen om de seksuelle aktivitetene med Clinton, vakte også den gang stor oppsikt. Den svært detaljrike rapporten til etterforsker Kenneth Starr ble lagt på nettet og ble over natta lesestoff over hele kloden.

Det fikk også store konsekvenser for Lewinsky, som siden har måttet leve med et heller uheldig stempel.

- Jeg var nok den første personen i verden som fikk mitt liv ødelagt over hele verden på grunn av internett. Det tar et helt liv å bygge et rykte, men det tar sekunder å bryte det ned, har Lewinsky uttalt, ifølge People.

I dag bruker hun som kjent sine erfaringer til hjelpe andre som utsettes for mobbing og press.

LES OGSÅ: Slik bekrefter de bryllupsryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer