Bernt Hulsker:

Røper rørende øyeblikk i «Kompani Lauritzen»

Tidligere fotballspiller Bernt Hulsker avslører hva som har rørt ham mest i «Kompani Lauritzen».

MYE TV: Tiden står ikke stille for Bernt Hulsker, som er aktuell i en rekke tv-satsninger om dagen. Nå røper han et ukjent, rørende øyeblikk fra «Kompani Lauritzen». Foto: Andreas Fadum
MYE TV: Tiden står ikke stille for Bernt Hulsker, som er aktuell i en rekke tv-satsninger om dagen. Nå røper han et ukjent, rørende øyeblikk fra «Kompani Lauritzen». Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

Årets sesong av «Kompani Lauritzen» har hittil virkelig gått hjem hos seerne, og blant deltakerne som har bemerket seg finner man tidligere fotballspiller Bernt Hulsker.

43-åringen fra Vestnes, en naturskjønn kommune et innkast over fjorden fra Molde, er «plutselig» blitt tv-stjerne.

Den siste tiden har han nemlig også vært å se i TV 2-programmet «Sofa» samt «Ikke lov å le på hytta», som har vært en stor suksess på VGTV. Som om ikke det er nok, er han også tilknyttet Eurosport og VG-podkasten «Foppal».

SER TV: Bernt Hulsker og TV 2-profilen Marius Skjelbæk har vært å se i «Sofa» denne vinteren. Foto: Espen Solli / TV 2
SER TV: Bernt Hulsker og TV 2-profilen Marius Skjelbæk har vært å se i «Sofa» denne vinteren. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Aller størst oppmerksomhet har han nok imidlertid fått som én av 14 deltakere i årets «Kompani Lauritzen», som i sine to første uker på skjermen denne våren samlet godt over én million seere i snitt.

- Opp og fram

«Kompani Lauritzen» er for lengst blitt kjent for utallige scener der norske kjendiser presser både fysikk og det mentale til det ytterste. Å ha en karriere som aktiv idrettsutøver bak seg kan slik sett være en fordel, men ikke nødvendigvis.

I første episode av årets sesong, der deltakerne blant annet løp 3000 meter på tid, havnet Hulsker på nedre halvdel av resultatlisten - delvis halsende etter VGTV-kollega Vegard Harm (24).

- Den fysiske forfatningen var verre enn jeg hadde sett for meg, jeg trodde liksom at jeg kunne flyte på at jeg har vært aktiv tidligere, sier Hulsker humoristisk til Se og Hør.

SVAKT TEMPO: Kompanirekrutt 51 Bernt Hulsker slet med å holde følge med kollega og kompanirekrutt 13 Vegard Harm under 3 000 meteren i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
SVAKT TEMPO: Kompanirekrutt 51 Bernt Hulsker slet med å holde følge med kollega og kompanirekrutt 13 Vegard Harm under 3 000 meteren i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Han understreker at det er over ti år siden han la fotballstøvlene på hylla, og at treningsregimet i dag ikke er like gjennomført som tidligere.

- Jeg trener litt, men ikke systematisk, så formen er rett og slett ikke all verden. Så hos meg var det fysiske «under norm». Etter dette har jeg lovet meg selv at jeg skal komme meg opp og fram, forteller han lattermildt.

Fikk eget rom

- Hva var det aller verste med militærtilværelsen i Åndalsnes?

- Det må ha vært enkelte av høydene, for det var grusomt. Høydeskrekken blir jeg ikke kvitt, den blir verre og verre. Og så kan jeg bli trass og irritabel om jeg går uten mat over lengre tid, og da er jeg ikke så lett å ha med å gjøre, medgir Hulsker, som faktisk fikk sitt eget rom under tv-innspillingen - fordi fordi han snorket så fælt og dermed holdt flere av de andre deltakerne våkne om natta.

KOMPANI: Bernt Hulsker forteller om da han nesten drepte Vegard Harm i «Kompani Lauritzen» Vis mer

- Akkurat det er et problem jeg må ta tak i, det var noen «magadrag» der som virkelig kunne «stoppe klokka» forsto jeg. Margrethe (Røed, journ. anm.) stakkars, som lå under meg - hun sto jo opp og lurte på om jeg overlevde. Det var voldsomt.

Ble psykisk satt ut

Tv-profilen kan ikke erindre at han fikk sammenbrudd underveis, slik blant andre Vegard Harm gjorde. Men helt i starten av innspillingen, på 43-årsdagen hans 9. september, skjedde noe som virkelig vekket følelsene i kroppen hans.

- Det var så fint. Jeg sto lenge i dusjen, tenkte på og savnet datteren min sånn, og etterpå, da jeg gikk inn på oppholdsrommet, ble jeg møtt av alle de andre som sang bursdagssangen. Da var tøffe kompanirekrutt 51 Hulsker meget mør. Jeg ble virkelig rørt, erkjenner kompanirekrutten, som fortsetter:

HISSIG STEMNING: Det blir høy temperatur mellom fenriken og en av deltakerne i «Kompani Lauritzen» under lørdagens episode. Video: «Kompani Lauritzen», TV 2 Vis mer

- Det var den eneste gangen jeg ble psykisk satt ut. Av savnet etter hun der hjemme, sier han om sin snart fire år gamle datter.

Roet ned

Den tidligere spydspissen spilte i sin aktive karriere for klubber som Molde, Vålerenga, Start og Stabæk, samt den svenske klubben AIK. Det som skjer på fotballbanen får blodet til å bruse kraftig for mange, og Hulsker erkjenner at han ikke var et unntak.

KNALLHARD: Branns Kristjan Örn Sigurdsson (t.h.) i duell med Bernt Hulsker under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Brann på Sør arena i Kristiansand i 2010. Brann vant kampen 1-0, og Hulsker gikk dermed målløs av banen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
KNALLHARD: Branns Kristjan Örn Sigurdsson (t.h.) i duell med Bernt Hulsker under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Brann på Sør arena i Kristiansand i 2010. Brann vant kampen 1-0, og Hulsker gikk dermed målløs av banen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer

- Jeg kjeftet mye på banen. Det gjorde jeg dessverre fra jeg var ganske ung. Det finnes noen sånne, og jeg var én av dem. Det var noe jeg hadde i meg.

Etter hvert roet han seg imidlertid kraftig ned, minnes han.

- Så kunne det gå 10-15 kamper før det igjen skjedde noe sånt. Da ble folk påminnet tidligere episoder, som forsterket alt - altså det ryktet jeg hadde. Men jeg unnskylder meg ikke, langt derifra, for jeg skjønner at folk oppfattet meg som både det ene og det andre da jeg spilte fotball.

Akkurat den delen av fotballen er han ikke veldig stolt av i ettertid, men Hulsker påpeker at temperamentet han kunne ha på banen ikke var betegnende for hvordan han var ellers.

ALVORLIG MINE: Bernt Hulsker og Linnea Myhre måtte slite med både fysiske og psykiske utfordringer under «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
ALVORLIG MINE: Bernt Hulsker og Linnea Myhre måtte slite med både fysiske og psykiske utfordringer under «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Når jeg var sint på banen var jeg ferdig med det etter 90 spilte minutter. Det var det kanskje ikke alle andre som var, noe som ikke alltid var like lett å takle. Det ble noen runder med unnskyldninger her og der. Jeg måtte ofte beklage meg, avslutter «Kompani Lauritzen»-profilen.

LES OGSÅ: Røk ut: - Ble irritert over meg selv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer