Julia Roberts:

Røper «Pretty Woman»-hemmelighet fra kulissene

Var sammen med prostituerte før innspillingen av filmen.

<strong>IKONISK FILM:</strong> Richard Gere og Julia Roberts ble storfavoritter blant folk flest etter at de spilte mot hverandre i «Pretty Woman» fra 1990. Foto: NTB scanpix
IKONISK FILM: Richard Gere og Julia Roberts ble storfavoritter blant folk flest etter at de spilte mot hverandre i «Pretty Woman» fra 1990. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart 30 år siden den amerikanske filmstjernen Julia Roberts (51) slo igjennom for fullt med den kjente romantiske komedien «Pretty Woman». Filmen fanget seernes oppmerksomhet verden over, og i fjor ble det også laget Broadway-musikal av «Pretty Woman».

I filmen spilte Roberts rollen som den sprudlende eskortepiken Vivian Ward, som sjarmerte den ensomme millionæren Edward Lewis i senk. Sistnevnte ble spilt av Richard Gere (69).

51-åringen skal ha tatt filmrollen som prostituert svært seriøst, og skal visstnok ha forberedt seg godt i forkant.

Nylig kom det nemlig frem at Hollywood-stjernen tilbrakte tid sammen med virkelige prostituerte før innspillingen av den Oscar-nominerte filmen.

<strong>RADARPAR:</strong> Richard Gere og Julia Roberts gjorde stor suksess i filmen «Pretty Woman». Foto: NTB scanpix
RADARPAR: Richard Gere og Julia Roberts gjorde stor suksess i filmen «Pretty Woman». Foto: NTB scanpix Vis mer

Besøkte gratisklinikk

Ifølge Page Six forteller skuespiller og tidligere sykepleier Barbara Marshall om tiden hun jobbet som frivillig på en gratisklinikk i Los Angeles i 1989. Barbara var gift med den nå avdøde Garry Marshall, regissøren bak filmsuksessen «Pretty Woman», og plutselig en dag mottok hun en telefonsamtale på jobb fra ektemannen.

– Garry besøkte meg aldri på klinikken fordi han var en hypokonder og var redd for å bli smittet av sykdommer. Men han spurte meg om Julia Roberts kunne komme innom for å snakke med noen av pasientene, forteller Marshall til New York Post sin underholdnings-nettside Page Six.

<strong>MANNEN BAK SUKSESSEN:</strong> Her er Gary Marshall fotografert sammen med kona Barbara Marshall i 2010. Foto: NTB scanpix
MANNEN BAK SUKSESSEN: Her er Gary Marshall fotografert sammen med kona Barbara Marshall i 2010. Foto: NTB scanpix Vis mer

På den tiden var ikke Roberts kjent, og hun hadde kun spilt i «Mystic Pizza» og «Steel Magnolias», der sistnevnte film ikke hadde blitt sluppet på dette tidspunktet.

- Jeg rekrutterte to unge kvinner som besøkte klinikken regelmessig, og jeg betalte dem 35 dollar hver for å møte Julia, forteller Marshall og legger til:

- Jeg dro tilbake til jobb og ca. 20 minutter senere ropte Julia fra enden av lokalet, «Ha det, Barbara. Vi skal bare ta oss en kjøretur. Vi kommer tilbake senere».

<strong>IKONISK FILM:</strong> Forholdet mellom Vivian Ward og forretningsmannen Edward Lewis fikk en hel verden til å bli mo i knærne. Foto: NTB scanpix
IKONISK FILM: Forholdet mellom Vivian Ward og forretningsmannen Edward Lewis fikk en hel verden til å bli mo i knærne. Foto: NTB scanpix Vis mer

Marshall forteller videre at hun fikk fullstendig panikk, og ringte ektemannen Gary for å videreformidle at Roberts hadde reist av gårde med en gjeng med jenter til Hollywood Boulevard. Hun var nemlig urolig for at skuespilleren ikke skulle returnere fra kjøreturen.

Heldigvis kom Roberts tilbake igjen like hel, og Marshall beskriver unge Roberts som en tøff dame som klarer å ta vare på seg selv både foran og bak kamera.

Vis mer

Trakk seg unna rampelyset

Siden «Pretty Woman»-suksessen har Julia Roberts vært å se på rollelisten i en rekke storfilmer, og i 2011 vant hun Oscar for tittelrollen i dramafilmen «Erin Brockovich». I tillegg har hun vært nominert til Oscar for tre andre filmroller.

I fjor var hun aktuell med filmene «Homecoming» og «Ben is back», men de siste årene har vært mer stille fra skuespilleren.

I et tidligere intervju med Aftonbladet fortalte 51-åringen åpenhjertig om hvordan mammarollen har påvirket karrieren hennes. Livet som trebarnsmor fikk nemlig Hollywood-stjernen til å roe ned på arbeidsmengden.

<strong>DISNEYLAND:</strong> Trebarnsmoren Julia Roberts stortrives i morsrollen. Her er hun avbildet sammen med barna Henry Daniel (t.h), Phinnaeus og Hazel Patricia Moder. Foto: NTB scanpix
DISNEYLAND: Trebarnsmoren Julia Roberts stortrives i morsrollen. Her er hun avbildet sammen med barna Henry Daniel (t.h), Phinnaeus og Hazel Patricia Moder. Foto: NTB scanpix Vis mer

Trives godt

Roberts har tvillingene Hazel Patricia Moder og Phinnaeus Walter Moder (14), og sønnen Henry Daniel Moder (11) sammen med ektemannen Daniel Moder (49).

- Etter å ha jobbet i 18 år syntes jeg at jeg fortjente å ta et steg tilbake, fortalte skuespilleren til avisen.

Barna er nok mye av grunnen til at vi sjelden ser Julia Roberts på den røde løperen lenger, noe hun selv ikke skal ha imot. Den 51 år gamle skuespilleren trives nemlig veldig godt i mammarollen.

- Jeg har venninner som ringer fra garderobene på jobben, hvor de sitter og pumper brystmelk. Jeg er så takknemlig for at jeg får være et kreativt menneske og samtidig få være hjemme, fortalte hun, og fortsatte:

- Jeg elsker å lage frokost, lunsj og middag. Jeg elsker til og med å vaske.

På spørsmål om hun overdriver, svarte Roberts:

- Når jeg vil ha en forandring, finner jeg bare en jobb.

Streng mor

Den vakre skuespilleren har flere forhold bak seg, men 51-åringen har siden 2002 vært gift med Daniel Moder, som hun møtte på settet til filmen «Meksikaneren» i 2000. Her hadde hun en av hovedrollene, mens Moder var kameramann.

<strong>DRØMMEMANNEN:</strong> Julia Roberts føler seg heldig over å ha giftet seg med Daniel Moder, og fått tre fantastiske barn sammen. Foto: NTB scanpix
DRØMMEMANNEN: Julia Roberts føler seg heldig over å ha giftet seg med Daniel Moder, og fått tre fantastiske barn sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Paret har som tidligere nevnt tre barn sammen, og nylig fortalte «Pretty Woman»-skuespilleren nok en gang åpenhjertig om morsrollen i et intervju på italiensk TV. Der sa hun blant annet at hun mener det er viktig med grensesetting for barna, skrev ContactMusic.

<strong>GRENSESETTING:</strong> Skuespillerstjernen innrømmer at hun er en streng mor, men at hun ikke straffer barna sine. Her er hun avbildet i Disneyland sammen med sønnen Henry og datteren Hazel. Foto: NTB scanpix
GRENSESETTING: Skuespillerstjernen innrømmer at hun er en streng mor, men at hun ikke straffer barna sine. Her er hun avbildet i Disneyland sammen med sønnen Henry og datteren Hazel. Foto: NTB scanpix Vis mer

Trebarnsmoren sa at hun føler seg heldig som har giftet seg med mannen i sitt liv, og at de har fått tre fantastiske barn. Likevel var hun klar på at hun har strenge grenser for barna.

- Jeg er en streng mor. Jeg mister ikke besinnelsen, men jeg tror det er viktig at barn kjenner til grensene i livene sine, og at de føler seg trygge innenfor disse grensene, sa hun, og la til:

- Men hvis noe skjer, straffer jeg dem ikke. Jeg foretrekker å ha samtaler med barna. Jeg tror at mitt alvorlige ansikt er straff nok.

LES OGSÅ: Julia Roberts-tabben går verden rundt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer