Ari Behn og Hadia Tajik

Røper pinlig møte med Ari Behn

AP-Hadia flirer i dag av historien.

18 ÅR SIDEN: Da Hadia Tajik var 16 år gammel møtte hun for første gang Ari Behn, som på den tiden var aktuell med «Trist som faen». Den unge jenta gjorde den gang noe få fans har turt tidligere, som hun i dag ser tilbake på med humor. Foto: NTB scanpix
18 ÅR SIDEN: Da Hadia Tajik var 16 år gammel møtte hun for første gang Ari Behn, som på den tiden var aktuell med «Trist som faen». Den unge jenta gjorde den gang noe få fans har turt tidligere, som hun i dag ser tilbake på med humor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært et innholdsrikt år så langt for Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik (35). Da Trond Giske (51) trakk seg etter samtlige varsler om seksuell trakassering, satt hun igjen som eneste nestleder i partiet.

Det var også hun som leste opp varslene høyt for partiets sentralstyre, en handling som gikk stikk i strid mot AP-leder Jonas Gahr Støres (57) eget ønske. Før denne perioden har hun vært kulturminister - da som den yngste statsråden i Norge - samt at hun under fjorårets valg var partiets førstekandidat i Rogaland.

Kultur har alltid vært en viktig del av livet hennes, noe hun kan avsløre i dagens Dagbladet Magasinet.

Der forteller hun blant annet om et møte med en av sine store forfatterhelter, Ari Behn (45), for atten år siden. Hun blir pinlig berørt av å prate om det i dag.

- Forferdelig tendens

Det er journalist Joachim Førsund i Magasinet som minner Tajik på den noe spesielle opplevelsen. Da han for 18 år siden fulgte Ari på et skrivekurs for minoritetsungdom, like etter at Behn hadde gitt ut suksessen «Trist som faen», var den kommende stortingsrepresentanten blant deltakerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer