Ari Behn og Hadia Tajik

Røper pinlig møte med Ari Behn

AP-Hadia flirer i dag av historien.

18 ÅR SIDEN: Da Hadia Tajik var 16 år gammel møtte hun for første gang Ari Behn, som på den tiden var aktuell med «Trist som faen». Den unge jenta gjorde den gang noe få fans har turt tidligere, som hun i dag ser tilbake på med humor. Foto: NTB scanpix
18 ÅR SIDEN: Da Hadia Tajik var 16 år gammel møtte hun for første gang Ari Behn, som på den tiden var aktuell med «Trist som faen». Den unge jenta gjorde den gang noe få fans har turt tidligere, som hun i dag ser tilbake på med humor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det har vært et innholdsrikt år så langt for Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik (35). Da Trond Giske (51) trakk seg etter samtlige varsler om seksuell trakassering, satt hun igjen som eneste nestleder i partiet.

Det var også hun som leste opp varslene høyt for partiets sentralstyre, en handling som gikk stikk i strid mot AP-leder Jonas Gahr Støres (57) eget ønske. Før denne perioden har hun vært kulturminister - da som den yngste statsråden i Norge - samt at hun under fjorårets valg var partiets førstekandidat i Rogaland.

Kultur har alltid vært en viktig del av livet hennes, noe hun kan avsløre i dagens Dagbladet Magasinet.

Der forteller hun blant annet om et møte med en av sine store forfatterhelter, Ari Behn (45), for atten år siden. Hun blir pinlig berørt av å prate om det i dag.

- Forferdelig tendens

Det er journalist Joachim Førsund i Magasinet som minner Tajik på den noe spesielle opplevelsen. Da han for 18 år siden fulgte Ari på et skrivekurs for minoritetsungdom, like etter at Behn hadde gitt ut suksessen «Trist som faen», var den kommende stortingsrepresentanten blant deltakerne.

STJERNESKUDD: Hadia Tajik, her fotografert i 2008, blir flau når en journalist minner henne på møtet med Ari Behn for 18 år siden. Foto: NTB scanpix
STJERNESKUDD: Hadia Tajik, her fotografert i 2008, blir flau når en journalist minner henne på møtet med Ari Behn for 18 år siden. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da var hun 16 år gammel, og etter møtet tok hun motet til seg og gikk opp til det som skulle bli hele Norges prinsegemal om noen få år. Hun skal ha bedt om autografen hans, noe forfatteren svarte positivt på.

- Jeg skal henge den opp på veggen hjemme, skal Tajik da ha svart blidt.

Situasjonen skulle derimot bli langt mer pinlig, da 16 år gamle Tajik ba om å få se Aris tatovering. Han fikk nemlig terningkast seks i VG for den nevnte boka, og bestemte seg for å markere suksessen med en terning på overarmen.

TATOVERTE SEKSER: Ari Behn tatoverte i 1999 terningkast seks på skulderen etter å ha fått topp-karakter i en anmeldelse for novellsamlingen «Trist som faen». Foto: Per Heimly
TATOVERTE SEKSER: Ari Behn tatoverte i 1999 terningkast seks på skulderen etter å ha fått topp-karakter i en anmeldelse for novellsamlingen «Trist som faen». Foto: Per Heimly Vis mer

Behn skal ha blitt forfjamset av den noe uvanlige forespørselen, men begynte å kneppe opp skjorten for å vise den unge fanen tatoveringen.

«Og da Behn sto der, avkledd og forlegen, bare i helsetrøya, men den tatoverte terningen vendt mot henne, nikket hun og sa: 'Jeg har lest boka. Jeg ville gitt den terningkast fire'», står det i intervjuet.

Når Tajik nå får gjenfortalt historien, begynner hun å rødme, samtidig som den karakteristiske latteren hennes kommer.

- Jeg har en forferdelig tendens til å si akkurat det jeg mener! Tror du han angret på at han kneppet av seg skjorta? Det ble jo litt kleint?, sier hun til journalisten, som svarer at Ari trolig ikke forventet at hun skulle fornærme ham.

Brudd

Tajik ønsker ikke å utdype noe om kjærlighetslivet sitt i dag i det store intervjuet. Sommeren 2014 ga hun og Stefan Heggelund (33) hverandre sine ja i en strengt hemmelig bryllupsseremoni.

I februar i fjor kom derimot meldingen om at ekteskapet var over.

SLUTT: Mens Hadia Tajik har vært valgt inn på Stortinget siden oktober 2009, har Stefan Heggelund vært innvalgt på Stortinget siden oktober 2013. Foto: Tore Skaar/Se og Hør
SLUTT: Mens Hadia Tajik har vært valgt inn på Stortinget siden oktober 2009, har Stefan Heggelund vært innvalgt på Stortinget siden oktober 2013. Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer

- Vi er begge dypt private personer og ønsker ikke å dele dette. Men vi forstår at fordi begge har synlige offentlige verv, vil det bli kjent før eller senere uansett, skriver de to stortingsrepresentantene fra Høyre og Arbeiderpartiet i en felles kommentar til NTB, ifølge Dagbladet.

- Utover dette har vi ingen kommentar, legger de til.

Duoen møtte hverandre over et shuffleboard på utestedet Tilt i Oslo, og i desember 2012, samme året som Tajik ble kulturminister, bekreftet de at de var et par.

Til tross for at de tilhørte vidt forskjellige partier, sa de til Dagbladet den gang at de var enige om å være uenige på enkelte områder.

- Stefan er en mann som vil forandre verden. Vi er begge dypt engasjerte. Men vi er veldig uenige om samfunnsanalysen og løsningene, fortalte Tajik til avisen.

LES OGSÅ: - Fikk full innføring i mitt kommende bryllup