«Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald»:

Røper pinlig Harry Potter-hemmelighet etter mange år

Auditionen for Voldemort gikk ikke helt etter planen for skuespiller Eddie Redmayne.

Publisert

Den andre filmen i «Fantastic Beasts»-serien, som på norsk har fått navnet «Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser», hadde premiere onsdag.

Filmen bygger videre på J.K. Rowlings magiske Harry Potter-univers, og britiske Eddie Redmayne spiller hovedrollen som Salmander Fisle (Newt Scamander).

Men dette var ikke den første rollen i Harry Potter-universet han prøvde seg på.

Flere år tilbake gikk han på audition for rollen som Harry Potters største fiende, Voldemort, også kalt Tom Venster, eller «Han hvis navn ikke må nevnes».

ENDLELIG EN ROLLE: Eddie Redmayne i en scene fra «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald». Foto: Warner Bros. Pictures/ AP/ NTB scanpix
ENDLELIG EN ROLLE: Eddie Redmayne i en scene fra «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald». Foto: Warner Bros. Pictures/ AP/ NTB scanpix Vis mer

Ble raskt avbrutt

I et intervju med den amerikanske talkshow-verten Jimmie Fallon nylig, fortalte han at dette ikke gikk særlig bra.

- Har ikke du sagt at du og Jude Law (som spiller en ung Humlesnurr i filmen, red.anm.) er de eneste britene som ikke har spilt i noen av Harry Potter-filmene eller Ringenes herre?, spør Jimmie Fallon.

- Eller i Game of Thrones!, utbryter Redmayne, og fortsetter:

- Jeg gikk på en Harry Potter-audition da jeg gikk på universitetet. De kom dit, og hadde auditioner for Tom Venster, «Han hvis navn ikke må nevnes», sier han, og forteller at han gjorde auditionen for en assistent av en assistent.

- Og jeg fikk ikke engang sagt tre replikker. Men Jude og jeg klarte det til slutt, sier han, lattermildt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STOR STJERNE: I etterkant av at Eddie Redmayne ble vraket på Voldemort-audition, har han vunnet en rekke priser - deriblant Oscar for hovedrollen i «The Theory of Everything». Foto: Reuters/ NTB scanpix
STOR STJERNE: I etterkant av at Eddie Redmayne ble vraket på Voldemort-audition, har han vunnet en rekke priser - deriblant Oscar for hovedrollen i «The Theory of Everything». Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Ung Humlesnurr

I likhet med forløperen «Fabeldyr og hvor de er å finne» (2016) er filmen satt til 1920-tallet. Magizoologen Salamander Fisle, spilt av Redmayne, ender noe motvillig opp med å kjempe mot den onde trollmannen Gellert Grindelwald, spilt av Johnny Depp.

Grindelwald tilsvarer datidas Voldemort, og var den største forbryteren i Rowlings univers i første halvdel av 1900-tallet.

Filmen er satt til tiden før Harry Potter, og flere av rollefigurene fra bøkene og filmene er å se også her. Blant annet en ung Albus Humlesnurr, spilt av ovennevnte Jude Law.

OGSÅ KINOAKTUELL: Jude Law som en ung Albus Humlesnurr i en scene fra «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald». Foto: Warner Bros. Pictures/ AP/ NTB scanpix
OGSÅ KINOAKTUELL: Jude Law som en ung Albus Humlesnurr i en scene fra «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald». Foto: Warner Bros. Pictures/ AP/ NTB scanpix Vis mer

J.K. Rowling, forfatteren bak Harry Potter-bøkene, har tidligere bekreftet at det blir fem filmer i «Fantastic Beasts»-serien. «Grindelwalds forbrytelser» er den andre i rekken.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Harry Potter-stjernen er ikke til å kjenne igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer