Herman Tømmeraas:

Røper nye planer

- Jeg kommer til å plage alle med det.

VIL FLYTTE: Herman Tømmeraas har store fremtidsplaner. Foto: Morten Eik
VIL FLYTTE: Herman Tømmeraas har store fremtidsplaner. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som fortsatt forbinder Herman Tømmeraas (25) med russebuss-gutten Chris i «Skam», tross at det er fem år siden siste sesong av den suksessfulle NRK-serien.

Det betyr imidlertid ikke at Tømmeraas har vært arbeidsledig siden den gang.

Han har med jevne mellomrom dukket opp på norske TV-skjermer, og om kort tid blir han igjen å se i de to norske skrekkfilmene «Leave» og «Marerittet».

TRIVES: Skuespiller Thomas Hayes har blitt samboer med kjæresten han møtte under pandemien. Reporter: Nora Skavhaug/Rød Løper Vis mer

Det er første gang Tømmeraas prøver seg innenfor skrekk-sjangeren, og overfor Se og Hør legger han ikke skjul på at han gleder seg til filmene er ute.

- Det blir veldig gøy! Jeg kommer til å plage alle med det, ler han.

Ser resultatet med venner

Selv forteller Tømmeraas at han gleder seg til å se det ferdige resultatet, og at han ofte samler kompisgjengen hjemme i Drammen for å se filmene han medvirker i med mat og noe godt i glasset.

- Det har blitt en tradisjon med mine kompiser hjemme. Det er for min del veldig stort, og jeg synes det er fint å ha gode venner som støtter og synes det er gøy. Å medvirke i en film uten å se det ferdige resultatet synes jeg bare høres trist ut, sier Tømmeraas til Se og Hør.

Vis mer

Vennegjengen har kjent hverandre siden barneskolen, og Tømmeraas forteller at de er flinke til å «holde han i nakken» hva gjelder karriere.

- Vi er flinke til å si ifra til hverandre og ta ting med en gang, så jeg tror at hvis jeg hadde begynt å oppføre meg annerledes hadde jeg fått høre det ganske fort og ganske direkte.

Fikk klar beskjed

Siden han begynte med teater i barneskolealder og frem til i dag har han blant annet fått 2,1 millioner følgere på Instagram og flere fans i både inn- og utland.

SKADET: Det er ikke bare bare å spille inn en kampscene med kniv. Det fikk Theresa Frostad Eggesbø og Herman Tømmeraas erfare da de skulle ut i knivkamp under innspilling av Netflix' «Ragnarok». Video: Netflix/Rød Løper Vis mer

Men det var ikke helt uten videre at foreldrene lot den unge Tømmeraas ta et steg inn i den profilerte bransjen.

- Jeg gjorde min første TV-serie da jeg var 13 år, og mistet to måneder av det første året på ungdomsskolen. Da var foreldrene mine sånn «okei cool, du kan gjøre dette her. Hvis du vil gjøre det uten å ta teaterutdanning så støtter vi deg i det, men - i det sekundet du endrer deg og blir en annen så slutter vi å støtte deg i det du gjør og da må du på skole», forklarer Tømmeraas.

Han legger til at den tydelige beskjeden ble tatt på alvor, og at han har tenkt på det i ettertid.

- Det var veldig klar beskjed om at så lenge jeg er meg selv så stiller de seg bak meg og støtter det jeg gjør. Hvis jeg noen gang hadde gjort noe annet så tror jeg de også hadde flådd meg levende og putta meg rett inn i noe skolegreier, ler han.

- Og det tror jeg er fint, å ha folk rundt meg som passer litt på.

Vil flytte utenlands

Med to filmer rundt hjørnet, en tredje i produksjon, i tillegg til en animasjonsfilm og sesong tre av serien «Ragnarok» på Netflix på kalenderen fremover, legger ikke Tømmeraas skjul på at det er skuespill han satser på, og fremtidsplanene er store.

VOKSER: Celine Madelen (19) gjør det stort på TikTok, men det er én ting hun spesielt har blitt godt lagt merke for. Reporter: Thea Hope. Video: Luna Lea/Rød Løper Vis mer

Han røper nemlig at han planlegger å flytte til England, og begrunner det blant annet med at de er ett steg foran hva gjelder filmproduksjon.

- Det sitter langt inne å kjøpe noe (bolig, journ. anm) i London, det tror jeg er langt unna. Men kanskje jeg kan dra over dit og prøve å bo der i perioder, se litt hvordan det er. Det er jo ikke så langt hjem, og ikke så langt fra familien derfra.

Men noen karriere i Hollywood er imidlertid ikke det ultimate målet han sikter mot.

- Det er ikke et «must» at jeg må til Hollywood for å være happy. Kan jeg gjøre filmer i Skandinavia som jeg er stolt av og har det gøy med, så er jeg fornøyd med det, men det er jo gøy å prøve utenfor. Det er ikke et mål å bo i Los Angeles og lage film. Om det blir her eller der, eller England eller Spania på sikt gjør meg ikke så mye.

LES OGSÅ: Forklarer omdiskutert rød løper-øyeblikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer