«Sommerhytta»:

Røper nye detaljer

På TV bygger de hytte - men det skjedde flere ting i kulissene.

KJEMPER OM DRØMMEHYTTA: Eli Rebekka Haugen og Benjamin Martinsen er blant de som er med i hyttebyggekonkurransen på TV 2. Foto: Privat
KJEMPER OM DRØMMEHYTTA: Eli Rebekka Haugen og Benjamin Martinsen er blant de som er med i hyttebyggekonkurransen på TV 2. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det populære TV 2-programmet «Sommerhytta» har tatt Norge med storm, og fra mandag til torsdag følger mange spent med for å se hvilket av de fire deltakerparene som stikker av med ukas gullhammer - og hvem som til slutt vinner hele hytta.

Forrige uke fikk seerne fått være vitne til at de åtte hyttebyggerne får bryne seg på utekjøkken og steinbed, og de neste ukene er det enda flere utfordringer som står for tur.

Hektisk timeplan

Både det faktum at det skal bygges en hytte - og det med et TV-team på slep, og at de skal bryne seg på flere ting de aldri har gjort før, tilsier at deltakerne har nok å henge fingrene igjennom innspillingsperioden.

To av deltakerne i «Sommerhytta» avslører detaljer fra innspilling. Video: Nora Skavhaug, «Sommerhytta»/TV 2. Vis mer

Akkurat det kan Benjamin Martinsen (25) og Eli Rebekka Haugen (24) signere på.

- Jeg har aldri hatt en så strukturert hverdag før, ler Haugen.

Hun sikter til at timeplanene allerede var lagt opp for dem, og hvordan produksjonen tilrettela for at de skulle rekke alt som sto på planen, det være seg bygging, konkurranser eller sync.

- Vi trodde jo at vi hadde god tid på oss, så jeg skjønner at noen seere tenker «Herregud, klarer de ikke bli ferdig på en uke». Men det er jo ikke en uke vi har i det hele tatt, selv om det er mandag til fredag. Det er kanskje til sammen to-tre fulle arbeidsdager, sier hun videre.

- Men vi ble fort vant til det!, legger Martinsen til.

Det var travle tider, men paret forteller at de likevel rakk å bli godt kjent med de andre.

GJENGEN: Disse fire parene er både venner og konkurrenter i «Sommerhytta». Foto: TV 2
GJENGEN: Disse fire parene er både venner og konkurrenter i «Sommerhytta». Foto: TV 2 Vis mer

- Vi pleide å dra opp på søndager, så hang vi sammen på søndager på kveldene. Så vi har hatt noen fine kvelder der, det ble noen fotballkamper, sier Martinsen.

- Det var jo den eneste tiden vi hadde sammen med dem hvor vi ikke var på jobb, for vi jobbet jo hele tiden. Og vi merket at jo lenger ut i uka vi kom, jo mer ville vi bare være med de andre. Men vi måtte jo bare jobbe mer og mer, sier Haugen og legger til:

- Så de søndagene var litt hellige.

- En redbull og en stratos

Paret deler i fleng av gode opplevelser fra innspillingsperioden - og kanskje spesielt fra da kameraene var skrudd av.

«Sommerhytta»-deltaker Håvard Skille Midtgård måtte til legevakten etter dette. Video: Nora Skavhaug, TV 2/ «Sommerhytta». Vis mer

- En kveld bare var vi der og spilte kubb, badet og drakk vin, bare koste oss som en gjeng. Vi fikk et samhold underveis og var enige om at uansett hva som skjer så holder vi sammen. Og det vil jeg si vi har klart også, sier Haugen.

Underveis i ukene var det derimot ukeprosjektet som var på prioriteringslista, og Haugen og Martinsen forteller at de ofte ikke fikk se så mye mer enn små glimt av hva de andre deltakerne jobbet med.

- Når bjella ringer må man slippe alt man har i hendene og bare gå. Da får man ikke sett noe på de andre, vi går rett til Cathrine (Fossum, programleder, red anm.), forklarer Martinsen.

De fikk likevel mulighet til å inspisere hverandres håndverk, avslører de.

- Etter gullhammerseremoniene fikk vi en redbull og en stratos hver, og så gikk vi rundt i hyttene og så på hva de andre hadde gjort. Så kunne vi vise sånn «Se på min hytte, dette gjorde vi». Og det synes jeg var skikkelig hyggelig, sier Haugen.

LES OGSÅ: Endring vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer