Steve Irwin:

Røper nye detaljer rundt tragedien

- Det var som om det var en avskjedstale.

KROKODILLEJEGER: Steve Irwin er kjent for de aller fleste som «krokodillejegeren». Foto: Shutterstock Editorial / REX / NTB
KROKODILLEJEGER: Steve Irwin er kjent for de aller fleste som «krokodillejegeren». Foto: Shutterstock Editorial / REX / NTB Vis mer
Publisert

I år er det 15 år siden den australske TV-legenden Steve Irwin mistet livet. Det skjedde da han ble stukket i hjertet av en piggrokke under innspillingen av en undervannsdokumentar.

Irwin ble 44 år gammel og etterlot seg kona Terri (57), samt barna Bindi (23) og Robert (17). Sistnevnte var bare to år da den fatale hendelsen inntraff.

Nå har det imidlertid kommet nye avsløringer rundt krokodillejegerens død, ifølge Independent.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpner seg om sin kreftsyke søster i Tv2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

En siste tale

Nylig gjestet John Stainton, Irwins nære venn og «The Crocodile Hunter»-produsent, podkasten «I've Got News For You». Der fortalte han åpent om filmingen av «Ocean's Deadliest Catch», den skjebnesvangre dokumentaren som endte opp med å bli Irwins siste.

Stainton forteller blant annet om en «veldig, veldig rar tale»TV-profilen holdt bare uker før han døde:

- Et par dager før vi startet showet, holdt han en liten tale til alle i mannskapet som var der oppe og fanget krokodiller for research-turen hans (...). Han takket dem alle for å være den de var og for å hjelpe ham. Det var som om det var en avskjedstale.

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjerna Kobe Bryants liv. Halvannet år etter står han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

Forutså tragedie

Produsenten fortalte også at han hadde en følelse av at det var noe galt da han ble med i «Ocean's Deadliest Catch»-crewet, og at han var imot å lage dokumentaren i det hele tatt.

Stainton fikk for seg at han kom til å dø på turen, og ble såpass sikker at han til og med skrev et testamente og gjennomgikk flere medisinske kontroller. Gjentatte ganger ble han forsikret om at han var frisk.

Det var imidlertid ikke produsenten som måtte bøte med livet, men Irwin.

På en pressekonferanse i kjølvannet av Irwins død uttalte en emosjonell Stainton følgende:

- Han døde da han gjorde det han elsket. Han forlot denne verden i en lykkelig og fredelig sinnstilstand. Han ville ha sagt: «Krokodiller ruler».

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

- Veldig spesielt

I 2018 gjestet TV-legendens sønn «Skavlan», og til tross for at Robert aldri fikk muligheten til å lære sin far å kjenne, mente han at mye satte seg i hukommelsen på den korte tiden de fikk sammen.

- Jeg har noen tidlige minner om pappa. Jeg føler meg veldig velsignet, ettersom mye av mitt liv er fanget på film. Jeg har bokstavelig talt blitt filmet fra fødselen av. Jeg kikker på disse gamle opptakene, fra dokumentarer som jeg og min far var med i, og de er med på å vekke minner i meg, sa han til Fredrik Skavlan.

Da «The Crocodile Hunter» gikk på tv for første gang oppnådde den svært høye seertall over hele verden. Steves kone, Terri, var hele tiden en sentral figur, men også barna figurerte i tv-bildet.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

- Du kjenner sikkert følelsen av at når man ser, hører eller lukter noe, så kan det være med og vekke et minne i deg? Akkurat slik er det. Jeg ser på dokumentarene og tenker: «Dette husker jeg. Jeg kan huske at jeg var til stede akkurat der». Det er veldig spesielt for meg. Dersom minnene begynner å blekne, kan jeg gå tilbake i arkivene.

LES OGSÅ: Overlevde grufull dødsulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer