Donald Trump

Røper nye detaljer om «slemme lapper»

Komiker Dave Chappelle letter på sløret om hvem som la igjen lapper til Trump-administrasjonen etter valgseieren i 2016.

TEAMET FANT LAPPER: USAs tidligere president Donald Trump tok over Det hvite hus i 2017. Obama-ekteparet skal ha holdt en siste fest før de forlot signalbygget, ifølge komiker Dave Chappelle. Her er Trump avbildet med kona Melania Trump utenfor Det hvite hus i 2018. Foto: Shutterstock Editorial / REX / NTB
TEAMET FANT LAPPER: USAs tidligere president Donald Trump tok over Det hvite hus i 2017. Obama-ekteparet skal ha holdt en siste fest før de forlot signalbygget, ifølge komiker Dave Chappelle. Her er Trump avbildet med kona Melania Trump utenfor Det hvite hus i 2018. Foto: Shutterstock Editorial / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tilbake i 2019 hevdet Donald Trumps (74) pressesjef, Stephanie Grisham (44), at Obama-administrasjonen etterlot slemme lapper til Trumps politiske team.

En av dem skal blant annet ha blitt funnet tapet til innsiden av en skapdør. Lappene ble funnet etter at Obama flyttet ut av Det hvite hus, uttalte Grisham, som kalte det hele for patetisk.

- Vi ankom Det hvite hus og alle kontorer var fylt opp med Obama-bøker og det var etterlatt lapper hvor det sto «dere vil mislykkes» og «dere vil ikke få det til», sa Grisham i et intervju med en lokalradiostasjon.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Letter på sløret

CNN-journalisten Abby D. Phillip (32) var en av dem som videreformidlet uttalelsene på Twitter, og reaksjonene fra Obama-leiren lot ikke vente på seg. Anklager om løgner haglet, skrev blant annet Business Insider.

I en overraskende vending er det komiker Dave Chappelle (47) som kan lette på sløret om hva som egentlig skal ha skjedd i løpet av en fuktig kveld i Washington D.C. for noen år tilbake.

BERØMT: Skuespiller og komiker Dave Chappelle fotografert under Den internasjonale filmfestivalen i Toronto i forbindelse med premieren på filmen «A Star is Born». Foto: NTB
BERØMT: Skuespiller og komiker Dave Chappelle fotografert under Den internasjonale filmfestivalen i Toronto i forbindelse med premieren på filmen «A Star is Born». Foto: NTB Vis mer

I en samtale med supermodell Naomi Campbell (50) mimrer de tilbake til en fest ekteparet Michelle (57) og Barack Obama (59) arrangerte rett før presidentperioden var over. Ifølge Campbell var dansegulvet av det legendariske slaget.

- Det var en vakker kveld, og en av de siste store festene til «The Obamas», svarer Chappelle overfor Campbell rundt 13 minutter inn i en episode av YouTube-serien hennes «Naomi uten filter»

SEXSPØRSMÅL: Michelle Obama fikk sex-spørsmål på «Jimmy Kimmel Live!» Video: ABC Vis mer

Kjendiser gjemte lapper

Chappelle forteller videre om at han glemte identifikasjon, noe han beskriver som «fy fy» når du skal inn i USAs aller helligste, men at Secret Service-agentene slapp ham inn likevel.

Han fortsetter:

- Jeg husker jeg lo masse av nyheten om at Trump-administrasjonen sa at Obama-teamet la igjen masse skitne lapper i skuffer og skap. Nei, nei. Jeg så hva som skjedde. Jeg vil ikke si hvem, men det var kjendiser på den festen som skrev masse galskap på lapper og la dem overalt. Jeg så dem gjøre det, sier Chappelle.

IMPONERER: Barack Obama skulle bare hjelpe Joe Biden i valgkampen, og da gikk denne videoen viralt av den tidligere presidenten. Foto: @barackobama/Instagram. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Husker du da Obama gikk opp for å legge seg, men kom tilbake fordi musikken var så bra, spør Campbell.

- Han kom ned, dansegulvet delte seg som Rødehavet, og så begynte han å dabbe, forteller Chappelle.

Dabbing

«Dab» eller «dabbing» er en slags dansebevegelse som ble en internasjonal trend rundt 2015.

Raptrioen Migos fra USA har fått mye av æren for å reetablere dabben som tidsriktig, men dansetrinnet har figurert i japansk populærkultur i flere tiår, ifølge Wikipedia.

SKØYER: Under kongeparets 80-årsfeiring underholdte prinsen publikum med sitt eget show. Video: NTB Scanpix Vis mer

Der trekkes det også frem at superstjernen Michael Jackson dabbet i den utvidede musikkvideoen til Smooth Criminal i 1988, men at han sjeldent krediteres som opphavsperson.

En dab gjøres ved å gjentatte ganger «dyppe» hodet i armkroken samtidig som den motsatte armen strekkes strakt opp og ut til siden. Her til lands er dansetrinnets kanskje mest kjente representant prins Sverre Magnus (15), som dabbet på slottsbalkongen i 2017.

LES OGSÅ: - Ingen større glede

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer