Aleksander Sæterstøl og Martine Lunde:

Røper nye detaljer om forholdet

- Det er på tide.

AVSTAND: Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl bor langt unna hverandre, men får det likevel til å fungere. Foto: Berit Roald / NTB
AVSTAND: Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl bor langt unna hverandre, men får det likevel til å fungere. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Aleksander Sæterstøl (26) og Martine Lunde (25) falt pladask for hverandre da de begge var deltakere i «Paradise Hotel». Lunde gikk av med den gjeve seieren, og helt siden den gang har turtelduene vært et profilert par.

Selv om kjærligheten tilsynelatende blomstrer fremdeles, har paret visse utfordringer de må takle i hverdagen. Det dreier seg først og fremst om avstand, ettersom de bor i hver sin by.

Mens Lunde bor og jobber i hovedstaden, er Sæterstøl stasjonert i Bergen. Paret ser ut til å ha blitt vant med å reise mye frem og tilbake for å være sammen, dette til tross for at Sæterstøl tidligere har vært åpen om flyskrekken sin.

«BLOGGERNE»: Vi får bli med Martine Lunde hos gynekologen. Video: TV 2/Steffen Pettersen Vis mer

Borte fra hverandre i en måned

I podkasten «Gutter, enkelt forklart» forteller Sæterstøl mer om hvordan han og kjæresten får avstandsforholdet til å fungere. Han kommer også med gode tips til andre i lignende situasjoner.

Sæterstøl innrømmer i podkasten at det varierer hvor mye tid han og Lunde får sammen. Noen ganger er de sammen to uker, andre ganger to måneder. Det varierer også hvor lenge de er fra hverandre, noen ganger kan det gå en hel måned uten at de sees.

- Det er helt greit egentlig. Avstandsforhold - det er helt konge, sier Sæterstøl i podkasten.

FUNKER: Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl får avstandsforholdet til å fungere bra. Foto: Privat
FUNKER: Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl får avstandsforholdet til å fungere bra. Foto: Privat Vis mer

Han legger til at forholdet neppe hadde fungert dersom han hadde hatt en vanlig jobb i Bergen og kjæresten en vanlig jobb i Oslo. 26-åringen mener nemlig forholdet fungerer fordi begge har fleksible jobber og mye frihet.

I podkasten blir bergenseren også spurt om han har noen tips til andre som er i avstandsforhold.

- Det beste tipset er å «FaceTime».

Lunde på sin side er enig i det kjæresten sier om at det er viktig med FaceTime.

- Jeg synes helt klart det viktigste er god kommunikasjon ettersom man er langt fra hverandre i lengre perioder. Det er viktig å oppdatere hverandre og ha kontakt selv om man ikke er med hverandre, sier hun.

Sæterstøl legger også til at det er viktig at man er gode på å avtale helger man skal møtes. Lunde skyter inn at man på den måten begynner å glede seg veldig til man skal se kjæresten sin igjen.

I SOFAEN: Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl snakker om fremtiden i «Sofa». Video: TV 2 Vis mer

Flyttemas

Ettersom paret har vært sammen i flere år har det blitt en god del mas om når de skal ta det neste steget i forholdet - å flytte sammen.

- Det er et ganske kjedelig spørsmål. Det blir litt som å spørre når du skal kjøpe deg nye sko, sier Sæterstøl humoristisk til Se og Hør, og legger til at andre egentlig ikke har noe med det å gjøre.

- Folk er selvfølgelig nysgjerrige på når vi skal ta steget videre, men vi må bare ta det når det kommer.

Sæterstøl kan derimot røpe at de har tenkt på det, og at planen er å en dag flytte sammen.

GREMMES: Martine Lunde avslører hvilken overskrift på bloggen som var verst. Video: TV 2 Vis mer

- Vi må flytte sammen en eller annen gang. Det må vi. Jeg satser på at «eggene mine funker», sier Sæterstøl lattermildt, før han utdyper:

- Så jeg kan lage barn med henne en dag, også kan vi få en fin familie, som vi kan gjøre verden til et bedre sted med.

Sæterstøl påpeker at han er sikker på at han vil ha en familie, og at det da er viktig å kunne bo sammen som en familie.

- Vil bo med kjæresten min

Den tidligere «Paradise Hotel»-vinneren har også kjent på dette med å få haugevis av spørsmål knyttet til fremtidsplanene.

- Vi får spørsmål om det hele tiden, og det er jo slitsomt til tider for vi vet ikke helt selv. Man blir sånn: «Jeg vet ikke helt». Jeg håper jo at vi snart flytter sammen, det er på tide. Vi har snart vært sammen i fem år.

Lunde legger til at hun er hundre prosent sikker på at hun på et tidspunkt ønsker å flytte inn med kjæresten. Hun synes det er viktig at de har testet ut det å bo sammen, før de eventuelt får barn.

- Ikke at jeg ser for meg det i nærmeste fremtid, men det er greit å sjekke hvordan vi fungerer sammen før vi eventuelt gjør det, legger hun til.

LES OGSÅ: - Blir en stor bryllupsfest

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer