Leah LaBelle og Rasual Butler omkom i trafikkulykke:

Røper nye detaljer om dødsulykken

Skal ha hatt både alkohol og narkotiske stoffer i blodet.

STJERNEPAR: Artisten Leah LaBelle og den tidligere basketstjernen Rasual Butler omkom i vinter. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/ NTB scanpix
STJERNEPAR: Artisten Leah LaBelle og den tidligere basketstjernen Rasual Butler omkom i vinter. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/ NTB scanpix Vis mer

I vinter mistet stjerneparet Leah LaBelle (31) og Rasual Butler (38) livet i en trafikkulykke. Bilen krasjet inn i et kjøpesenter, og artisten og den tidligere Washington Wizards-spilleren omkom.

Nå har det kommet nye detaljer rundt tragedien.

Flere amerikanske medier, blant annet ESPN, melder nå at obduksjonen viser at den tidligere basketproffen hadde både alkohol og narkotiske stoffer i kroppen.

Da ulykken ble kjent, skrev lokale medier at bilen skal ha kjørt så raskt som tre ganger fartsgrensen. Butler skal ha mistet kontroll over bilen.

Den skal ha truffet fortauet, som igjen sørget for at bilen krasjet inn i en parkeringsautomat og så inn i veggen på et kjøpesenter.

Begge ble erklært døde på stedet. Ulykken skjedde klokken halv tre om natten.

Basketballstjerne

Butler ble basketball-proff allerede i 2002, som spiller på storlaget Miami Heat. Han hadde allerede gjort det bra i idretten på universitetet, og valgte å gå videre med drømmen sin.

I Miami Heat spilte han tre sesonger, før han gikk til New Orleans Hornets. Han har også spilt for Chicago Bulls og San Antonio Spurs. Butler la opp i 2016.

PÅ BANEN: Rasual Butler (bak t.h.) avbildet sammen med basketstjernen Kobe Bryant under en kamp mellom Los Angeles Lakers og Los Angeles Clippers i 2009. Foto: Kevork Djansezian/ Getty Images/AFP/ NTB scanpix
PÅ BANEN: Rasual Butler (bak t.h.) avbildet sammen med basketstjernen Kobe Bryant under en kamp mellom Los Angeles Lakers og Los Angeles Clippers i 2009. Foto: Kevork Djansezian/ Getty Images/AFP/ NTB scanpix Vis mer

«Vi er veldig lei oss over at Rasual Butler og hans kone, Leah LaBelle, har gått bort. Vi sender kondolanser, tanker og bønner i retning familien og deres mange venner. De vil bli savnet», skrev basketballaget Miami Heat på Twitter.

Det er imidlertid ikke bare basketballspilleren som var en offentlig person i forholdet. LaBelle hadde en platekontrakt med Epic Records, og ga i flere år ut R&B-låter.

Hun huskes likevel kanskje først og fremst for deltakelsen i amerikanske «Idol» i 2004, der hun havnet på en 12. plass.

SANGSTJERNE: Leah LaBelle (nest ytterst t.h.) var med i «Idol» i 2003/2004, sammen med blant andre Jennifer Hudson (nr. fire f.v.) - som i dag er en verdenskjent sanger og skuespiller. Foto: NTB scanpix
SANGSTJERNE: Leah LaBelle (nest ytterst t.h.) var med i «Idol» i 2003/2004, sammen med blant andre Jennifer Hudson (nr. fire f.v.) - som i dag er en verdenskjent sanger og skuespiller. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kondolanser

Leah LaBelle var også kjent gjennom Youtube, der hun la ut flere av sine egne sanger og coverversjoner av andres. Hun ga ut to singler, hvor en av dem havnet på 89. plass på den amerikanske R & B-listen.

Flere av LaBelles kolleger og venner kom med kondolanser i sosiale medier etter dødsulykken.

«Jeg kan ikke tro det. Hvil i fred, Leah LaBelle, en vakker sjel med en stemme som kommer til å leve for alltid», skrev en.

Flere av USAs største stjerner ble rystet av dødsfallet. Både Kobe Bryant, Dwayne Wade, Paula Abdul og Pharell Williams uttrykte sorg etter hendelsen.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Vil savne gutten min