Cecilie Leganger:

Røper ny kjæreste

Den tidligere håndballstjernen har funnet kjærligheten.

LYKKEN SMILER: Den tidligere håndballstjernen Cecilie Leganger har funnet kjærligheten på ny. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
LYKKEN SMILER: Den tidligere håndballstjernen Cecilie Leganger har funnet kjærligheten på ny. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere håndballstjernen Cecilie Leganger (45) har funnet kjærligheten med musikkprodusent HP Gundersen (67).

Det melder Bergens Tidende.

Overfor avisa kan det nyforelskede paret også røpe at de har blitt samboere ytterst i Bøvågen.

MUSIKKPRODUSENT: Her er HP Gundersen avbildet i 2007. Han er mannen som oppdaget og produserte en hærskare norske artister, som Sondre Lerche. Foto: NTB Scanpix
MUSIKKPRODUSENT: Her er HP Gundersen avbildet i 2007. Han er mannen som oppdaget og produserte en hærskare norske artister, som Sondre Lerche. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Du kjenner fort når du har truffet den rette personen, så vi var ikke i tvil om vi skulle bli samboere, sier Gundersen til avisa.

Gitt ut singel sammen

67-åringen har tidligere jobbet med noen av Norges største musikere, som Sondre Lerche og Madrugada, og nå har han og Leganger nettopp gitt ut en singel sammen med navn «Karma».

Låten har Leganger selv skrevet, og den gis ut som bandprosjektet Gunderzheng sammen med Stein Inge Brækhus og Nora Guzheng.

Det var under coronapandemien at Gundersen var inne på Facebook og kom over at Leganger hadde delt et pianostykke. Dette fanget interessen til Gundersen, som på den tida var i gang med en egen podkast.

EKS-HÅNDBALLSPILLER: Cecilie Leganger var en av verdens beste keepere i sin tid. Foto: NTB Scanpix
EKS-HÅNDBALLSPILLER: Cecilie Leganger var en av verdens beste keepere i sin tid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gundersen ønsket seg Leganger som gjest og ringte henne, og det var i løpet av denne samtalen at førstnevnte opplevde det han beskriver som «en helt spesiell kontakt».

- Fant virkelig tonen

Da Gundersen og bandet hans Risikogruppen hadde en liten konsert på Christinegården, kom Leganger for å se og de to møttes for første gang ansikt til ansikt.

TIDLIGERE HÅNDBALLSTJERNE: Her er Cecilie Leganger under Champions League-kampen i håndball mellom LHK og Valcea i Larvik Arena i 2010. Foto: NTB Scanpix
TIDLIGERE HÅNDBALLSTJERNE: Her er Cecilie Leganger under Champions League-kampen i håndball mellom LHK og Valcea i Larvik Arena i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi møttes for første gang og fant virkelig tonen. Jeg inviterte henne til å være med oss og spille på en konsert på Nøsteboden i slutten av juni. På den tiden skjønte jeg at vi hadde en felles livsstil og felles interesser, fortsetter han til avisa.

Cecilie Leganger er som nevnt en norsk tidligere håndballspiller. Hun startet med håndball som 13-åring, og allerede i en alder av 18 år oppnådde hun status som verdens beste målvakt.

I 2014 kom nyheten om at Leganger skulle gi seg som håndballspiller. Nyheten kom etter at hun de siste sesongene hadde slitt med skader.

- Jeg er glad og takknemlig for de ekstra årene, men på en kropp som ikke er helt ung lenger, som har trent mye og lenge, har der ført med seg noen skader. Noen av dem ganske alvorlige. Alle skadene er nå leget og jeg er i god form. Jeg vil gjerne fortsatt ha det slik, uttalte Leganger den gang i en pressemelding.

I dag er Leganger nyutdannet som lege og jobber gjennom selskapet Nye livskrefter. Der jobber hun med å holde ledelsessamlinger og støtter ungdommer med spesielle behov. I tillegg er hun keepertrener for damelaget i Fana.

HP Gundersen på sin side har vært musiker, produsent og talentutvikler i Bergen i flere tiår. Han ble lenge kalt for «bergensbølgens far».

IKKE SINGEL: Nå kan «Ex on the beach»-deltakeren avsløre at han har fått kjæreste. Reporter: Kine Falch. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper. Vis mer

Snart å se på tv-skjermen

I august ble det for øvrig kjent at Cecilie Leganger skal være med i den kommende sesongen av «Mesternes mester».

Til NRK fortalte Leganger at det er lenge siden hun har konkurrert, og at hun er spent på om hun kommer seg inn i «keeperbobla».

- Jeg håper det blir et lite eventyr, å bli kjent med nye folk, og idrettsutøvere med store meritter. Det blir en spennende utfordring, sa hun.

Til Dagbladet åpnet hun seg i 2018 om sitt nye liv. Da var det over 20 år siden hun hadde lagt opp håndballkarrieren, og gjenoppsto som komponist. Da åpnet hun også opp med de mørke sidene ved å være stjerne på håndballbanen.

- Jeg la opp som 20-åring. Da var jeg verdens beste målvakt. Jeg kunne redde hva som helst og hadde kjempesuksess, men jeg klarte ikke mer. Det er mange måter å gå til grunne på. Det er en lang reise tilbake hvis man først har gått på veggen, sa hun da.

LES OGSÅ: Sjokksalg med milliongevinst

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer