Claus Lundekvam:

Røper ny kjæreste etter den tøffe tiden

- Jeg har aldri hatt så sterke følelser for noen.

- BEDRE ENN PÅ LENGE: Den tidligere fotballspilleren Claus Lundekvam åpner seg om sin nye hverdag i et nytt intervju. Foto: NTB Scanpix
- BEDRE ENN PÅ LENGE: Den tidligere fotballspilleren Claus Lundekvam åpner seg om sin nye hverdag i et nytt intervju. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den tidligere fotballspilleren Claus Lundekvam (45) har flere ganger vært åpen om sine problemer med rus og alkohol, noe han belyste i selvbiografien «Claus Lundekvam - En kamp til», som ble utgitt i 2015.

I boka forteller han blant annet at problemene tidvis var så ille at han flere ganger ville gjøre slutt på livet.

I et helt nytt intervju med Dagbladet Pluss, et av de første intervjuene han har gjort på lenge, åpner han seg om sin nye hverdag. Den beskriver han som «den beste i sitt liv».

Rus og alkohol er i dag en del av fortiden, og nå bruker han sin egen erfaring i jobben som aktivitetsveileder i Psykiatrialliansen - en institusjon som aktiviserer mennesker som sliter i hverdagen med rus eller psykiske problemer.

45-åringen har også flere grunner til å se lyst på livet om dagen. Overfor Dagbladet røper Lundekvam at han har funnet kjærligheten med 41 år gamle Aslaug Steensohn. Snart blir paret også samboere.

- Jeg har det så godt som det er mulig å ha det nå. Jeg har aldri hatt så sterke følelser for noen som jeg har for Aslaug. Jeg føler meg veldig tilfreds med livet, sier Lundekvam til avisen.

Saken fortsetter nedenfor.

ÅPNET OPP: Det var i 2015 Lundekvam ga ut selvbiografien «Claus Lundekvam - En kamp til», der han åpnet seg om de tunge tidene i livet. Foto: NTB Scanpix
ÅPNET OPP: Det var i 2015 Lundekvam ga ut selvbiografien «Claus Lundekvam - En kamp til», der han åpnet seg om de tunge tidene i livet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bryr seg ikke om fortiden

Lundekvam ble skilt i 2014 etter 12 års ekteskap. Det var i vinter han møtte sin kommende samboer, da Steensohn var på seminar i Bergen.

- Jeg gikk rett på Claus i døra på vei ut. Jeg hadde dårlig tid for å rekke båten til Stord, og kunne ikke stoppe og snakke så mye. Han spurte meg om telefonnummeret, og jeg ga ham det. Det tok ikke ti minutter før telefonen ringte, sier Steensohn til avisen.

Hun beskriver den tidligere fotballspilleren som et godt menneske som har mye omsorg for sine nærmeste. Hun påpeker at hun ikke bryr seg om fortiden hans.

Det var i 2010 at Lundekvam for første gang avslørte at han har slitt med store rus- og alkoholproblemer. I selvbiografien han ga ut i 2015, åpnet han seg også om selvmordstanker og sexavhengighet.

- Var ute å kjøre

Claus Lundekvam tilbrakte mesteparten av sin årelange fotballkarriere i den engelste fotballklubben Southampton. Han spilte hele 375 ligakamper for klubben, og er dermed den nordmannen som har spilt flest kamper i Premier League.

I 2008 la han opp etter en kneoperasjon som ble mer omfattende enn forventet. Den gang ble han hyllet med testimonial, og over 18 000 elleville tilskuere tok farvel med nordmannen etter 12 suksessfulle år.

Frem til 2015 jobbet han som fotballekspert i TV 2.

Saken fortsetter nedenfor.

ENGLAND-PROFF: Lundekvam spilte i mange år for Southampton. Her er han i duell med Chelseas Mateja Kezman. Foto: NTB Scanpix
ENGLAND-PROFF: Lundekvam spilte i mange år for Southampton. Her er han i duell med Chelseas Mateja Kezman. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han har tidligere fortalt at de personlige problemene ble alvorlige etter at fotballskoene ble lagt på hylla.

- Plutselig mistet jeg hele identiteten min. Jeg sa til meg selv at jeg skulle ta fri og bare kose meg. Det gikk et halvt år, så var jeg helt ute å kjøre, sa han til VG Helg i 2013.

Året etter at han la opp, ble Lundekvam tatt i promillekjøring etter å ha krasjet bilen sin i om lag 170 km/t.

- Jeg kan takke både Gud og de høyere makter for at ingen ble drept eller kom alvorlig til skade. Det tror jeg aldri at jeg hadde orket å leve videre med, fortalte TV 2-profilen om bilulykken til Se og Hør for noen år tilbake, og la til:

- Jeg oppdaget ikke at bilen foran meg bråbremset. Samtlige airbager ble utløst da det smalt. Alt var kaos. Jeg var i sjokk. Heldigvis hadde jeg ingen passasjerer i bilen.

45-åringen har to døtre fra tidligere ekteskap.

LES OGSÅ: Truer med å dukke opp på «Skal vi danse»-finalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer