Blue:

Røper ny kjæreste: - Stolt av å være homofil

Boyband-stjernens vei ut av skapet har vært kronglete.

STOLT: Duncan James har toppet lister verden over som en del av boybandkvartetten Blue. Privat har derimot ikke livet vært like enkelt hele tiden. Først nå har han klart å bli komfortabel med at han er homofil. Foto: NTB scanpix
STOLT: Duncan James har toppet lister verden over som en del av boybandkvartetten Blue. Privat har derimot ikke livet vært like enkelt hele tiden. Først nå har han klart å bli komfortabel med at han er homofil. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Fra midten av 1980-tallet til starten av 2000-tallet, kunne det nesten virke som at det ble dannet et nytt boyband i måneden. Store aktører som 'N Sync, Backstreet Boys og A1 toppet listene i flere deler av verden, mens de dominerte MTV med frekke dansetrinn og den nyeste moten.

Horder av skrikende jenter, utsolgte verdensturneer og spekulasjoner om privatlivene deres var også en del av pakka. Spesielt et rykte har nok de fleste, tidligere boyband-stjerner hørt om seg selv i løpet av karrieren - at de angivelig er homofile. For enkelte har det, med årene, vist seg å stemme.

I 2005 kom Westlife-stjerna Mark Feehily ut av skapet. 'N Syncs Lance Bass kom ut av skapet i 2006. New Kids on the Block-artisten Jonathan Knight bestemte seg også for å dele sin legning med verden.

- Stolt

Det samme har Duncan James, kjent fra det britiske boybandet Blue, gjort.

Kvartetten Blue ble først opprettet i 2000, og holder, etter flere pauser, fortsatt på med musikk. I dag er de kanskje best kjent for låter som «Sorry Seems to Be the Hardest Word» og «All Rise», som fortsatt spilles på diverse karaokebarer og utesteder den dag i dag.

VERDENSKJENTE: Den britiske gruppa Blue har gitt ut totalt fem album, og har turnert verden en rekke ganger. Gruppa består fortsatt av Lee Ryan, Antony Costa, Duncan James og Simon Webbe, her fotografert på prisutdeling i 2004. Foto: NTB scanpix
VERDENSKJENTE: Den britiske gruppa Blue har gitt ut totalt fem album, og har turnert verden en rekke ganger. Gruppa består fortsatt av Lee Ryan, Antony Costa, Duncan James og Simon Webbe, her fotografert på prisutdeling i 2004. Foto: NTB scanpix Vis mer

Bandet er fortsatt aktive, men har ikke hatt en hit på en god del år. Medlemmene, især James, holder derimot liv i gruppen på grunn av spalteplassen de får. Denne uka skaper han overskrifter igjen, på grunn av et rørende innlegg med sin nye kjæreste.

På Instagram har han lagt ut et bilde sammen med kjæresten Rodrigo Reis, hvor de ser svært forelskede ut. Bildet er tilsynelatende tatt midt i et kyss, og tilbakemeldingene har vært rørende. Rundt 33 000 har likt 2000-tallsheltens innlegg, og flere hundre har lagt igjen hyggelige meldinger i kommentarfeltet.

COMEBACK: Fans verden over er i ekstase etter at «Jonas Brothers» annonserte at de gjør comeback. Nå avslører de hvorfor gruppa gikk i oppløsning til å begynne med. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Video: Viaplay Vis mer

Stjernen, som først kom ut av skapet som biseksuell i 2009 og deretter som homofil i 2014, ble åpenbart rørt av all responsen. På Twitter har han nå forklart at han ikke hadde sett for seg alle de hyggelige tilbakemeldingene.

«Jeg la ut dette bildet på min Instagram-konto i går, og jeg kommer ikke over den fantastiske responsen, kommentarene og all kjærligheten. Jeg identifiserte meg ikke som en homofil mann i mange år, fordi jeg hadde egne problemer med å komme ut, men jeg er endelig komfortabel med meg selv», skriver han, og fortsetter:

«Med denne karen ved siden av meg, er jeg veldig stolt av å være homofil», skriver han til følgerne sine.

STOLT: Duncan James, som poserer her i midten med dyp kløft, sier han nå er stolt av å være homofil. Her poserer han med resten av gruppa i 2002, da de vant Brit Award for i kategorien «British Brakethrough Act». Foto: NTB scanpix
STOLT: Duncan James, som poserer her i midten med dyp kløft, sier han nå er stolt av å være homofil. Her poserer han med resten av gruppa i 2002, da de vant Brit Award for i kategorien «British Brakethrough Act». Foto: NTB scanpix Vis mer

Ville skjerme datteren

Nesten 60 000 brukere har likt den ærlige meldingen. Blodfansen vet nemlig at det ikke har vært noen enkel reise for stjernen å komme ut av skapet. Flere ganger tidligere har han valgt å være åpen om at det å stå fram med sin egen identitet kan være vanskelig når «hele verden» har øynene rettet mot deg.

Han var også bekymret for datteren Tianie-Finn James (14), som han fikk med ekskjæresten Claire Grainger i 2005. Like etter det bestemte paret seg for å gå hver til sitt. Det var altså før han kom ut av skapet.

ÅPNET OPP: Da James gjestet talkshowet «Loose Women» i 2017, fortalte han at han var redd for å bli dømt om han kom ut av skapet. Reaksjonene har derimot vært svært positive. Foto: NTB scanpix
ÅPNET OPP: Da James gjestet talkshowet «Loose Women» i 2017, fortalte han at han var redd for å bli dømt om han kom ut av skapet. Reaksjonene har derimot vært svært positive. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Etter å ha holdt dette inni meg så lenge, ville jeg være den jeg faktisk er og jeg ville bli akseptert. Jeg bar på denne byrden i så mange år, og jeg var bekymret for hva fansen, familien og vennene mine skulle si. Men jeg levde på en løgn, sa han som gjest på talkshowet «Loose Women» i 2017.

Han fryktet at det skulle komme negative tilbakemeldinger på åpenheten, og ble derfor overrasket over å finne ut at det ikke var tilfellet.

- Det burde ikke være et problem. Du vet hva man sier, en i boybandet er alltid homofil. Det er helt normalt nå. Det skal derimot sies at det fortsatt er vanskelig i flere deler av verden, sa han.

Foruten å være far og artist, har James en karriere bak seg som skuespiller. Fra 2016 til 2018 spilte han karakteren Ryan Knight i den britiske såpeserien «Hollyoaks», som i Norge har vært å se på TV 2 Zebra.

LES OGSÅ: Avslører ny kjæreste etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer