Guri Solberg:

Røper ny jobb

Den rutinerte programlederen tar fatt på nye utfordringer.

NY JOBB: Programleder Guri Solberg har fått ny jobb i TV 2. Foto: Espen Solli / TV 2
NY JOBB: Programleder Guri Solberg har fått ny jobb i TV 2. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV 2-programleder Guri Solberg (45) har fått ny jobb, skriver kanalen fredag. Den rutinerte programlederen skal fra midten av august vikariere som nyhetsanker på TV 2 Nyhetskanalen.

- Jeg gleder meg veldig. Aller mest til helt nye utfordringer. Jeg har aldri jobbet som ren nyhetsjournalist tidligere og heller ikke som nyhetsanker, så jeg går på en måte inn i dette som en fersking. Men samtidig har jeg mye erfaring fra andre områder, og den kombinasjonen har jeg tro på at blir bra, sier Solberg til TV 2.

45-åringen røper i kveldens episode av «En kveld hos Kloppen» at hun allerede har gjennomført flere testsendinger, noe hun beskriver som svært lærerikt.

– Det var på en måte så vondt å se i ettertid, men veldig lærerikt. Jeg skjønner at når jeg tror at jeg er alvorlig, så må jeg bare trekke enda mer fra på det godsmilet, som jeg har hatt som en grunninnstilling i hele min tv-karriere, sier hun programmet.

PROMO: Se de første bildene fra «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

Starter 18. august

Guri Solberg har tidligere ledet store programmer som «Idol», «X Factor» og «Skal vi danse». De siste årene har hun vært programleder i realityprogrammet «Sommerhytta», som har opplevd stor suksess.

Solberg er utdannet journalist fra Høgskolen i Volda. Den første vakten har hun allerede 18. august, og å dekke stortingsvalget blir blant de første tingene hun skal gjøre.

- Det finnes så mye erfaring og kunnskap i Nyhetskanalen, og ikke minst dyktige folk. Jeg har blitt tatt ekstremt godt imot, og jeg opplever at folk er glade for at jeg kommer dit. Det føles veldig trygt å ha så mange flinke og dyktige kollegaer, sier hun om sin nye jobb til TV 2.

Redaksjonssjef i TV 2 Nyhetskanalen, Silje Hovland, er storfornøyd med stjernesigneringen:

RING PÅ FINGEREN: Anna ser lyst på fremtiden sammen med Jone etter «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

- Jeg er veldig fornøyd med at en så dyktig og erfaren programleder som Guri ønsker å jobbe i Nyhetene. Det er en styrke for TV 2 at vi har programledere som kan bidra på flere steder, og jeg syns det er bra at Guri ønsker å utforske rollen som nyhetsanker. Vi får en travel høst med valgkamp før stortingsvalget, så Guri skal jobbe mye for Nyhetskanalen både i Bergen og Oslo.

LES OGSÅ: - Veldig fint

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer