Harald Eia:

Røper ny jobb

Til høsten slutter Harald Eia i NRK.

NRK-PROFIL: Eia er tidligere kjent fra NRK-programmer som «Brille», «Sånn er Norge» og «Hjernevask». Foto: Espen Solli
NRK-PROFIL: Eia er tidligere kjent fra NRK-programmer som «Brille», «Sånn er Norge» og «Hjernevask». Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Harald Eia har (55) har lenge vært et stempel for NRK.

I en pressemelding fra Schibsted opplyser kommunikasjonsdirektør Camilla Kim Kielland at komikeren inngår et eksklusivt samarbeid med Schibsteds nye podkast-tjeneste, PodMe til høsten.

Dette betyr slutten for Eias karriere i NRK.

- Jeg gleder meg til å være med det kreative laget som skal skape morsomme og interessante podkaster på Schibsteds nye podkast-plattform. Dette blir en gøyal lekegrind for meg og de andre kokko folka som skal få boltre seg med prating og tull. Det eneste jeg frykter er å bli lurt inn i et bisart podkastkonsept med Morten Ramm, sier Harald Eia i pressemeldingen.

DØDSANGST: Det var siste episode noensinne av «Senkveld», og Morten Ramm mimret tilbake til da han fikk dødsangst på grunn av en «Senkveld»-konkurranse. Video: TV 2 Vis mer

NRK-profil

Eia er best kjent som komiker og tv -og radioprogramleder i NRK. Den 55 år gamle profilen er utdannet sosiolog og hadde sitt første møte med NRK i ungdomsprogrammet «U» som gikk på rikskanalen fra 1991 til 2001.

Siden har Eia ledet NRK-programmer som «Hjernevask», «Sånn er Norge», og «Brille» sammen med komiker og tekstforfatter Bård Tufte Johansen. Siden 2017 har Eia også ledet podkasten «Sånn er du» på NRK Radio, sammen med Nils Brenna.

NRK-flukt

Komikeren blir den neste i rekken av NRK-profiler som har valgt å forlate rikskanalen. I mars kom nyheten om at Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim forlater sine faste stillinger i NRK.

Dette betydde slutten for «Radioresepsjonen», men det ble tidlig kjent at de tre skulle fortsette å lage lettbent underholdning i VG, i sammenheng med avisens satsing på lyd- og podkast.

ÅPNER OPP: Harald Eia og Nadina Bouhlou åpnet seg om tapet av sønnen i podkast. Foto: NTB Vis mer

I samme måned fulgte også komikerne bak podkasten «Friminutt», Herman Flesvig og Mikkel Niva med ut av rikskanalen til fordel for Schibsteds podkast-satsing.

Slutter til høsten

I pressemeldingen skriver som nevnt Schibsted at Eia planlegger å slutte i NRK til fordel for et eksklusivt samarbeid med Schibsted og PodMe denne høsten.

- Harald Eia inngår et eksklusivt samarbeid med oss i Schibsted. Sammen vil vi utvikle helt nye prosjekter, og vi har allerede flere spennende ideer som vi jobber med. Vi gleder oss til å påbegynne samarbeidet, sier Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør for Schibsteds nyhetsmedier i pressemeldingen.

PENISAVSTØPNING: I NRK-serien «Martha blir rik» får kompisen til programlederen selv en viktig rolle. Video: Rød Løper / NRK Vis mer

LES OGSÅ: Gir seg i «Mesternes mester»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer