Røper ny jobb for milliardærsønn

Yngstemann i familien, Jakob Stordalen (26), går inn i vin- og brennevinsmarkedet. Her skal han ta opp kampen med storaktør Stein Erik Hagen (66).

PLUKKER OPP HANSKEN: Etter mange bataljer mellom Petter Stordalen og Stein Erik Hagen, er det nå yngstesønn Jakob (nr. to fra høyre) som tar opp konkurransen på vin- og brennevinsmarkedet. Her avbildet med Emilie Stordalen og Henrik Stordalen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PLUKKER OPP HANSKEN: Etter mange bataljer mellom Petter Stordalen og Stein Erik Hagen, er det nå yngstesønn Jakob (nr. to fra høyre) som tar opp konkurransen på vin- og brennevinsmarkedet. Her avbildet med Emilie Stordalen og Henrik Stordalen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter Stordalen (60) og Stein Erik Hagen (66) har hatt sine sammenstøt tidligere. Nå er det imidlertid en ny generasjon som tar over stafettpinnen.

Det er nemlig yngstesønn Jakob (26) som har fått ansvaret som medeier og styremedlem i det nyoppstartede Stordalen-selskapet Belmonte Beverage Group (BBG).

Konkurrerer om vin

- Det er en stor og spennende bransje basert på lang historikk og sterke tradisjoner. Samtidig ser vi rom for fornyelse og har flere ideer rundt hvordan vi kan skille oss fra konkurrentene, forteller Jakob Stordalen til VG.

Selskapet skal importere vin, brennevin og ikke-alkoholholdig drikke for salg til Vinmonopolet, hoteller og restauranter.

I dette markedet er Stein Erik Hagens Canica den største eieren i Anora Group, Nordens største importør av vin og brennevin.

Petter Stordalen har imidlertid stor tro på at de skal klare å utfordre.

- Vi ser fantastiske muligheter og har store ambisjoner, sier Petter Stordalen til avisen.

Gammel rivalisering

Rivaliseringen mellom de to milliardærene startet på 90-tallet da Hagen ble styremedlem i Steen & Strøm, kjøpesenteret hvor Stordalen var sjef.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.