Gro og Anja Hammerseng-Edin:

Røper navnet på sin nyfødte sønn

De nybakte foreldrene delte sitt første innlegg på Instagram etter fødselen.

BLE TOBARNSFORELDRE: Gro og Anja Hammerseng-Edin, her med sønnen Mio i bryllupet sitt i 2013, er blitt foreldre for andre gang. Nå røper de navnet. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
BLE TOBARNSFORELDRE: Gro og Anja Hammerseng-Edin, her med sønnen Mio i bryllupet sitt i 2013, er blitt foreldre for andre gang. Nå røper de navnet. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

I slutten av januar kom den gledelige nyheten om at Gro Hammerseng-Edin (38) var gravid med sitt andre barn, sammen med kona Anja Hammerseng-Edin (35).

I begynnelsen av juli avslørte paret at de ventet nok en gutt, og nå har familien altså ønsket den lille velkommen til verden.

Dagen derpå avslører paret hva den lille gutten vil hete, i et innlegg på sin felles Instagram-konto.

Takker for oppmerksomheten

- Tusen takk for alle hilsener. Bruker tida med vårt nye familiemedlem og fersk storebror. Leo, 14.08.2018, skriver duoen til et bilde på Instagram.

Gro og Anja, som giftet seg i 2013, ble foreldre til lille Leo tirsdag.

- Alt er vel med både barnet og meg. Dette er en stor begivenhet for oss, fortlte Gro Hammerseng-Edin til Oppland Arbeiderblad (krever innlogging) onsdag kveld, ifølge NTB.

Fra før har paret sønnen Mio, som kom til verden over nyttår i 2012. Også den gang var det Gro som bar frem barnet.

I løpet av sitt siste svangerskap har 38-åringen delt små innblikk i graviditeten med parets følgere på Instagram.

I slutten av mai publiserte den tidligere «Mesternes mester»-vinneren blant annet et ærlig Instagram-innlegg om selvbilde, trening i svangerskapet og graviditetsplager, som dårlig blodsirkulasjon og åreknuter.

Denne sommeren er det verdt å være litt ekstra takknemlige for☀️💛! Vi er klare for å snart få hilse på lillebror. Med gode venner har vi diskutert dette med å komme i fare for å framstå som om man er FOR gla eller FOR happy, for det går da ikke an å ha det så jæ.. bra hele tiden. Det kan provosere, irritere og ikke minst framprovosere et enormt behov hos enkelte mennesker til å formidle at det er umulig å ha det sånn. Ingen har det sånn. Det er fake! Umulig. Fortsatt forelska? Nei, bare vent! Det går ikke i lengden. Lykkelig som høygravid i denne varmen. Nei nei nei, det går ikke. Du lyver. FAKE🤮 Jeg ble nettopp fortalt at jeg skulle slutte å lyve om at jeg har kost meg med sykkelturer i sommer. Ingen gravide synes det er noe særlig, måtte jeg da være enig med henne i! Kvinnen nærmest ropte til meg. Vi er ikke like glade hele tiden. Dager og perioder kan være krevende og vanskelige. Vi gråter. Vi ler. Vi opplever opp og nedturer. Tvil, håp og optimisme i bølger gjennom livet. Like fullt, vi velger å være takknemlige for den gaven det er å ha evnen til å glede seg over de små og store tingene i livet. Kjærligheten, familien, morsrollen, sol på en sommerdag, en liten på vei. En god latter eller en is på stranda med tærne i saltvannet. Det betyr ikke at vi ønsker å framstå som perfekte at vi nå legger ut et bilde. Det skal ikke være kleint å si at man har det bra. Det betyr ikke at man har det hele tiden. Men mest sannsynlig at det kjennes rett å gjøre det akkurat nå. For meg er det nok at Anja setter på favorittsangen min høyt i bilen her nå. Det er en sånn dag. Gåsehud og masse takknemlighet for livet og for livet i magen. Jeg ligger og svetter som en gal på natten, litt kramper i beina i blant, mini flytter på seg, kynnere som holder meg våken. Myggstikk på hele den svette rumpa. Nattesøvnen er ikke prima for å si det slik. Men er det verdt det? Hell yeah. Og for en gave at jeg kan få oppleve dette miraklet med ei som jeg elsker. Ingen vet hva som venter en i livet eller hvor lenge man får være her. Da er det gull å ha evne til å være gla her og nå. (Takk for at dere minner oss på det i blant @gurotvedten & @havardtvedten) #sommer #takknemlig #akkuratnå

Et innlegg delt av Hammerseng-Edin (@hammersengedin)

Ærlig

«I øyeblikket er jeg gravid og nyter det i stor grad. Er takknemlig og stolt over at jeg både kan og orker å være aktiv fortsatt. Jeg får det definitivt bedre av å bruke kroppen min og hodet mitt i den fasen jeg er inne i» skrev Gro i innlegget.

38-åringen delte også en videosnutt der hun viser frem en annen side av svangerskapet, i form av blåmerker og åreknuter på beina.

«Har ikke tråkket over. Det er dårlig blodsirkulasjon i kroppen min for tiden og det hoper seg opp med både åreknuter og misfarging. Frister ikke veldig å gå i shorts for tiden. Ikke så kult, men like fullt en del av svangerskapet det også», skrev hun blant annet om videoen.

Samtidig takket Gro «Bloggerne»-profil Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand, for at hun inspirerer og skriver ærlig om utfordringene et svangerskap medfører.

Saken fortsetter under.

Gro Hammerseng intervjues om å bli mamma sammen med Anja Edin for gutten Mio. Vis mer

- Største jeg har opplevd

Tidligere har Gro snakket varmt om livet som mor i TV3-programmet «Larvikjentene»:

- Det å være mor er det største jeg har opplevd. Det er jo det fineste som finnes i hele verden, sammen med det å finne noen du faktisk vil ha barn med. Det å få ham, det er så ubeskrivelig stort og det er godt å kjenne på hvor lite egoistisk jeg kan være når jeg har blitt mamma, sa hun i programmet i 2016.

Gro ble gravid via assistert befruktning i København da Mio skulle komme til verden.

Hun og Anja fikk sønnen ved hjelp av sæddonor ved fertilitetsklinikken StorkKlinik. Prosessen rundt det å bli mødre, har paret fortalt åpent om i boka «Anja + Gro = Mio: Kunsten å bli foreldre» (2014).

LES OGSÅ: Har funnet lykken med 27-åring