Maria Arredondo ble mamma igjen:

Røper navnet på den nyfødte

Artisten og ektemannen Torstein Sødal fikk sitt andre barn.

FORELDRE TIL TO: Maria Arredondo fødte forrige uke en sønn. Dette er barn nummer to med ektemannen Torstein Sødal. Foto: Jørn H. Moen, Dagbladet/ Privat
FORELDRE TIL TO: Maria Arredondo fødte forrige uke en sønn. Dette er barn nummer to med ektemannen Torstein Sødal. Foto: Jørn H. Moen, Dagbladet/ Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Artistparet Maria Arredondo (34) og Torstein Sødal (42) ble nylig foreldre for andre gang. Det kunne Sødal fortelle på Facebook før helgen, og VG omtalte da familieforøkelsen.

Graviditeten ble avslørt på direktesendt tv, da Arredondo i fjor deltok i NRKs «Stjernekamp». Nyheten ble sluppet av programleder Kåre Magnus Bergh, da Arredondo sammen med deltaker Kim Rysstad skulle få tilbakemeldinger etter en duett.

- Dere ser ut som en duo, men egentlig er det en trio, sa programlederen på scenen, hvorpå artisten svarte bekreftende.

FØDSELSDEPRESJON: Kristin Gjelsvik opplever ikke bare medgang og solskinn etter fødselen. Vis mer

Avslører babynavnet

Nå har altså barnet, en liten gutt, kommet til verden - etter det som ifølge den nybakte pappaen var en svært kort fødsel, og som han beskriver som «en fødsel i nord-europeisk verdensklasse».

«Hun ble skrevet inn på føden kl. 04:30, så det gikk definitivt fort i svingene», skriver han på Facebook til et bilde av sønnen - som ble født klokken 06:11 fredag. Det tok med andre ord ikke mye mer enn halvannen time fra de ble skrevet inn til de satt med sønnen i armene.

Han kan også røpe at de på tidspunktet ikke hadde funnet noe navn til sønnen, og skriver spøkefullt at de håper å ha funnet et før han skal konfirmeres - noe de nå har gjort.

RASK FØDSEL: Torstein Sødal forteller at det ikke tok mer enn cirka halvannen time fra de kom til sykehuset til sønnen kom til verden. Foto: Privat
RASK FØDSEL: Torstein Sødal forteller at det ikke tok mer enn cirka halvannen time fra de kom til sykehuset til sønnen kom til verden. Foto: Privat Vis mer

Til Se og Hør kan de stolte foreldrene fortelle at sønnen nå har fått navnet Samuel, og at alt står bra til med familien, etter det de beskriver som et utfordrende svangerskap - noe grunnet coronasituasjonen landet står i.

- Jeg synes det var mest stress i forkant av fødselen. Da leste jeg alt jeg kom over om corona, fødsel, barsel, nyfødt og så videre. Jeg brukte mye tid på å bekymre meg. Noe jeg ikke hadde trengt. Da jeg sto midt oppi det, så ofret jeg det ikke en tanke. Jeg hadde kun én tanke i hodet, og det var å få ut barnet, skriver Arredondo til Se og Hør.

Måtte reise hjem

Arredondo forteller at hun følte seg trygg og ivaretatt under fødselen, og får ikke skrytt nok av alle jordmødrene, barnepleierne og legene de har vært i kontakt med. 34-åringen legger derimot ikke skjul på at dette er en spesiell tid.

- Når alt dette er sagt så er det jo en rar tid å bli foreldre. Det er jo noe av det største jeg har opplevd. Det å da ikke kunne dele gleden med de aller nærmeste er veldig rart og litt sårt, sier hun.

Det er imidlertid ikke bare ytterligere familie som går glipp av tid med den nyfødte.

Ektemannen ble nemlig pent bedt om å reise hjem etter fødselen, da han på grunn av coronapandemien ikke fikk bli med fra fødestua til barselavdelingen. Han er likevel takknemlig for å kunne bevitne sønnens fødsel, selv om det var et antiklimaks å med ett sitte alene etterpå.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Plutselig satt jeg alene i bilen og fikk samlet alle inntrykkene. En snål følelse, forteller Sødal til Se og Hør.

Til tross for denne spesielle tiden, forteller paret at de velger å se positivt på det hele, der de begge nå kan være hjemme og nyte den verdifulle tiden som en familie på fire.

- Vi gleder oss over hver solfylte dag hvor vi kan være ute, og som gir oss muligheten til å hilse på noen av dem som vi savner så veldig, forteller de avslutningsvis.

«Julegave»

Fra før har Arredondo og Sødal ett barn sammen. Den lille gutten, som fikk navnet Elijah, kom til verden på julaften i 2017. Sangeren har tidligere uttalt til Dagbladet at hun ikke var klar til å dra på sykehuset da vannet gikk. Hun satt nemlig og pakket inn julegaver.

- Jeg var ikke helt klar for det, for det passet ikke helt med planene mine. Jeg holdt fortsatt på med julegaver. Da vannet gikk tenkte jeg: «Søren og, dette klarer jeg ikke holde igjen!». Moren min tvang meg ned på sykehuset: «Du må ned!»

GIFTET SEG: Maria Arredondo og Torstein Sødal giftet seg i 2015. Nå har de to barn sammen. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
GIFTET SEG: Maria Arredondo og Torstein Sødal giftet seg i 2015. Nå har de to barn sammen. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Parets førstefødte kom til verden drøye to år etter at de giftet seg i Vennesla frikirke høsten 2015.

- Jeg er veldig lykkelig og takknemlig for at han sa ja, fortalte tobarnsmoren til Se og Hør etter vielsen.

LES OGSÅ: - Jeg klarte ikke ta øynene bort fra henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer