Anja Johansen og Lavrans Solli:

Røper navnet på datteren

Deler bakgrunnen for navnevalget på bloggen.

RØPER NAVNET: Anja Johansen og Lavrans Solli fikk nylig et nytt tilskudd til familien, nå røper de navnet på den vesle jenta. Foto: Espen Solli/ Se og Hør
RØPER NAVNET: Anja Johansen og Lavrans Solli fikk nylig et nytt tilskudd til familien, nå røper de navnet på den vesle jenta. Foto: Espen Solli/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en snau uke siden, 14. desember, kunne blogger Anja Johansen (31) og tidligere svømmer Lavrans Solli (26) avsløre at de hadde blitt foreldre for andre gang - til en liten jente.

View this post on Instagram

Lille M 🖤

A post shared by ANJA HERMANRUD JOHANSEN (@anjahjohansen) on

- Alt er bra med hun lille, og jeg begynner å komme meg. Fikk påvist en ganske hissig nyrebekkenbetennelse som har slått meg helt ut, men er på bedringens vei nå. Blir nok noen dager til på sykehuset, sa den stolte, nybakte mammen til Se og Hør etter fødselen.

Navnet på den lille valgte de den gang å holde hemmelig, men i dag kunne Anja avsløre navnet på bloggen sin.

View this post on Instagram

Kjærlighet 🎀

A post shared by ANJA HERMANRUD JOHANSEN (@anjahjohansen) on

Fra før har paret datteren Frøya (4), som ble født to og en halv måned før termin, i april 2014.

- Når vi har valgt navn (på lik linje som til Frøya) har vi valgt navn som representerer noe i familien vår, har en solid betydning, og som ikke går under noe «trendy eller populært her & nå. Det har også vært en liten tyngde på at navnet ikke er et navn vi har hørt over alt, og at det er tidløst, skriver Johansen i innlegget, og fortsetter:

«Maud – Polarbåten til Roald Amundsen. Min fars side er i slekt med R. A. Ble sjøsatt 7 juni 1917. 7 juni er min bursdag. Maud betyr, makt – styrke. Mektig i kamp».

- Alltid ønsket flere barn

Det var i mai at paret kunne fortelle at de skulle bli foreldre for andre gang.

- Det er veldig hyggelig. Jeg har alltid hatt et ønske om flere barn, men jeg har ventet på at Anja skulle bli «klar». Det kom nok litt fortere enn vi hadde forventet, men vi er kjempeglade begge to, sa Lavrans Solli til Se og Hør den gang.

Også Anja Johansen kunne fortelle at alle, og ikke minst den kommende storesøsteren, gledet seg stort over babyen i magen.

- Det er veldig stas for alle sammen. Frøya gleder seg til å bli storesøster, og spør gjerne om hun kan «få kjenne babyen sparke i magen min». Svangerskapet nå har ikke vært helt planlagt, men det er kjempehyggelig, og absolutt ønsket, sa den vordende mammaen i mai.

Vis mer Vis mer

Hintet om navnet

I starten av november valgte Johansen å røpe kjønnet på den lille i magen. Det gjorde hun ved å legge ut et bilde av tre rosa gensere på bloggen sin og på Instagram.

View this post on Instagram

💗

A post shared by ANJA HERMANRUD JOHANSEN (@anjahjohansen) on

Samtidig hintet hun om babyens navn ved å skrive «Lille M», som hun i senere tid endret til et hjerte.

31-åringen har tidligere vært tydelig på at hun antakelig ikke ønsket seg flere barn etter første svangerskap. Paret har nemlig vært svært åpne om at tiden som nybakte foreldre var tøff, ettersom eldstedatteren ble født over to måneder før termin.

«Dette er veldig tungt og skremmende å dele, men for meg hjelper det å dele. Når det kommer til valget om å bli mor (vi sier mor og far) så var det fryktelig lett. Selvfølgelig ville jeg bli mor! Drømmen om fire-fem barn. Gutter og jenter. En skikkelig familie-gjeng (...) Det er rart hvordan tiden forandrer meninger, følelser og drømmer. For drømmen, eller tanken min rundt det å bli mor igjen nå er så ekstremt langt borte. Den finnes ikke», skrev Johansen i et innlegg i januar 2016.

Overfor Se og Hør utdypet 31-åringen disse tankene i vår. Da erkjente hun at hun har slitt mye med bekymringene og usikkerheten fra sitt første svangerskap.

- Det ble mye følelser sist gang. Mange sykehusopphold. Jeg var mye redd, og slet meg ut psykisk. Både svangerskapet og perioden etter fødselen var tøff, fortalte hun åpenhjertig.

LES OGSÅ: - Ingen gravid kvinne poserer slik

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer