OVERNATURLIG: Fire innvandringsgutter blir funnet døde i et tomt basseng, og saken framstår som et mysterium for politiet. Det blir en etterforskning utenom det vanlige for politimennene Sander (Anders Baasmo) og Max (Anders Danielsen Lie). Video: Viaplay Vis mer

Anders Baasmo Christiansen:

Røper navneendring

Bruker ikke lenger Anders Baasmo Christiansen.

Publisert

Den norske skuespilleren Anders Baasmo Christiansen (43) avslører i et nytt intervju med Dagbladet at han i likhet med andre norske stjerner har valgt å endre navnet sitt.

Overfor avisen forteller han nemlig at han har valgt å droppe siste del av etternavnet sitt.

- Jeg heter det fortsatt, men krediteres nå bare som Anders Baasmo. Jeg har alltid bare vært Anders Baasmo i bransjen uansett, sier han.

At mange feilaktig har kalt ham Christensen opp gjennom årene, har nok heller ikke hjulpet saken. Så heretter blir det bare Baasmo, sier han.

- Jeg vil kalle det en navneforenkling i jobbsammenheng, legger han til.

Vurderte navneendring i flere år

Anders' navneendring kommer bare kort tid etter at også «Skam»-stjernen Josefine Frida Pettersen (23) avslørte at hun dropper etternavnet sitt, noe Mette Ambro ved skuespillerens danske management, Lindberg, bekreftet overfor VG.

- Det er en beslutning vi har tatt rent kreativ. Det ser bare bedre ut. Hvis du ser på skjermen etter at filmen er ferdig, og det står «Josefine Frida», så er det også lettere å huske, sa Ambro videre.

Ifølge Ambro skal de ha snakket om navneendringen i flere år.

Endret navnet - igjen

Tidligere i år overrasket også kjendisstylist og tv-profil Jan Thomas (52) med det samme. Da han gjestet radioprogrammet «P3morgen» kunne han avsløre at han har byttet navn - fra Jan Thomas Mørch Husby til bare Jan Thomas. Jan til fornavn, Thomas til etternavn.

- Jeg bytter tilbake til Jan Thomas nå fordi passet mitt går ut, og jeg må ha nytt uansett. Så da tenkte jeg at tiden var inne, forklarte han til Se og Hør.

Anders Baasmo Christiansen intervjues om drømmen om en filmrolle i Hollywood, og kan fortelle at han har takket nei til flere tilbud. Vis mer

Stylisten påpekte at han fjerner navnet han tok til seg for ti år siden, og at dette ikke er første gang han går gjennom en navneendring.

- Det er ikke helt teknisk riktig at jeg bytter til Jan Thomas først nå. Jeg byttet navnet mitt til det da jeg var 18, og mine nære venner kaller meg bare Jan, sa han.

LES OGSÅ: Derfor er de ikke forlovet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer