«Love Actually»:

Røper moteblemme etter 15 år

Hvis det ikke hadde vært for Keira Knightleys tenåringsproblem, ville én av scenene i «Love Actually» sett annerledes ut.

BERØMT ROLLE: Den britiske skuespilleren Keira Knightley (33) var helt i begynnelsen av karrieren da hun landet en rolle i «Love Actually». 15 år senere avslører hun en godt bevart hemmelighet fra innspillingen. Her avbildet forrige måned. Foto: NTB Scanpix
BERØMT ROLLE: Den britiske skuespilleren Keira Knightley (33) var helt i begynnelsen av karrieren da hun landet en rolle i «Love Actually». 15 år senere avslører hun en godt bevart hemmelighet fra innspillingen. Her avbildet forrige måned. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske skuespilleren Keira Knightley (33) var bare 17 år da hun dukket opp i rollen som nygifte Juliet i kjærlighetskomedien «Love Actually» på begynnelsen av 2000-tallet.

Filmen har senere fått juleklassiker-status, der scenene som vever sammen en rekke kjærlighetshistorier fra London rundt juletider, er blitt ikoniske å regne.

I historien om Knightleys rollefigur oppdager Juliet at ektemannens bestevenn, Mark, er forelsket i henne. Hemmeligheten blir avslørt idet Juliet ser opptak fra sitt eget bryllup, som hun finner på videokasetter hjemme i Marks leilighet.

SJOKKØYEBLIKK: Scenen der Keira Knighleys rollefigur innser at ektemannens bestevenn (spilt av Andrew Lincoln), er hemmelig forelsket i henne. Foto: NTB Scanpix
SJOKKØYEBLIKK: Scenen der Keira Knighleys rollefigur innser at ektemannens bestevenn (spilt av Andrew Lincoln), er hemmelig forelsket i henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tenåringskrise

Knightleys karakter er hverdagslig kledd når hun dukker opp hos Mark uten forvarsel, og kombinerer hettegenseren en stor denim-sixpence, fra merket G-Star, på hodet.

Muligens tidsriktig sådan - men skal vi tro Knightley, femten år senere, hadde det iøynefallende hodeplagget i utgangspunktet ingenting i filmen å gjøre.

I et intervju med BBC Radio tidligere i uken, der 33-åringen var invitert for å snakke om sitt siste julefilm-prosjekt, «Nøtteknekkeren og de fire kongerikene», røper skuespilleren at sixpencen egentlig ble brukt for å dekke en kvise(!).

- Dette er utfordringen med å være 17 år og spille i filmer. Kvisen var gigantisk, forteller Knightley, ifølge Cosmopolitan.

33-åringen, som fikk sitt gjennombrudd som skuespiller i denne perioden, ser tilbake på episoden med humor, men minnes også fortvilelsen hun kjente på tenåring.

JULETRADISJON: Da Dagbladet i 2008 inviterte leserne til å kåre tidenes beste romantiske komedie, gikk «Love Actually» av med en overlegen seier. Igjennom årene har filmen blitt en juletradisjon for mange. Video: UniversalMovies / YouTube Vis mer

- Hadde ikke noe valg

- Jeg husker at jeg var ekstremt flau. Jeg kom inn der på morgenen og tenkte: «Wow, jeg har et hode oppå hodet mitt! Hva skal vi gjøre? Det er ingenting vi kan gjøre».

Ifølge skuespilleren var kvisekrisen såpass ille at ingen filmsminke eller lyssetting i verden kunne løse problemet.

- Vi hadde ikke noe valg, så vi måtte finne et hodeplagg for å dekke den til, sier hun.

Knightley er ikke den eneste fra den fyldige «Love Actually»-rollelisten som opp gjennom årene har røpet ukjente momenter fra filminnspillingen.

Tidligere i år fortalte Emma Thompson (59), som spiller den bedratte småbarnsmoren Karen, at hun brukte sin egen kjærlighetssorg i scenen der hun finner ut at smykket hun tror mannen har kjøpt til henne, egentlig er til en annen kvinne.

Flere hemmeligheter

Thompsons daværende ektemann, Kenneth Branagh, hadde visstnok hatt en affære med en annen skuespiller, Helena Bonham Carter, rundt samme tidsrom. Dette førte til at ekteskapet til slutt gikk i oppløsning etter åtte år.

- Scenen der karakteren min står ved senga og gråter er så kjent fordi det er noe alle har vært gjennom. Jeg fikk hjertet mitt knust av Ken. Så jeg visste hvordan det føltes å finne det smykket som ikke var ment for meg, fortalte hun i et intervju.

I 2015 ble det også kjent at den populære julefilmen egentlig inneholdt nok en releasjon, et lesbisk par, som ble klippet ut av historien.

«Love Actually» er blitt et fast tv-innslag for mange nordmenn i jula, og er tidligere blitt kåret til høytidens beste romantiske komedie av Dagbladets lesere. NRK har hatt rettighetene til å vise filmen i mange år, før TV3 overtok roret i fjor.

I mars i fjor kom det også en etterlengtet ti minutters «Love Actually»-oppfølger i forbindelse med Rødnesedagen i Storbritannia. I filmen, som har fått navnet «Red Nose Day Actually», fikk vi se hvordan det har gått med de kjære parene, 14 år senere.

GJENSYN: I denne snutten får man et gjensyn med flere av de mest sentrale karakterene fra klassikeren «Love Actually», fjorten år etter den første filmen. Vis mer

LES OGSÅ: Har sikret seg tv-jobb

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer