Brad Pitt:

Røper lidelse:
- Ingen tror meg

Hollywood-stjernen letter på sløret om den problematiske lidelsen.

SLITER: Lidelsen skaper trøbbel for Brad Pitt. Her med Leonardo DiCaprio i 2019. Foto: David Silpa / UPI / Shutterstock / NTB
SLITER: Lidelsen skaper trøbbel for Brad Pitt. Her med Leonardo DiCaprio i 2019. Foto: David Silpa / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brad Pitt (58) er innehaver av et av verdens mest kjente fjes. Sammen med ekskona Angelina Jolie (47) var de i mange år et av Hollywoods hotteste it-par, og det er få personer som kan møte Pitt på gata uten å dra kjensel på ham.

Det betyr imidlertid ikke at han har like lett for å kjenne igjen andres fjes.

I et nytt intervju med magasinet GQ åpner han seg nemlig om lidelsen som gjør at han sliter med å huske nye mennesker han møter.

Oppfattes som selvopptatt

Pitt har tidligere snakket om et problem han har i sosiale sammenhenger, og da spesielt på fester. Han sliter med å gjenkjenne ansikt, og har også vært åpen om frykten for hvilket inntrykk folk får av ham som følger av det.

Han har blant annet blitt oppfattet som fjern og reservert, utilgjengelig og selvopptatt.

Skuespillerstjernen har imidlertid ikke blitt diagnostisert, men mistenker at han lider av prosopagnosia - som er manglende evne til å gjenkjenne folks ansikt, bedre kjent som ansiktsblindhet.

- Det er aldri noen som tror på meg, sier han om lidelsen, og legger til:

- Jeg skulle gjerne møtt noen andre (som lider av det samme red.anm.).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer