Brad Pitt:

Røper lidelse:
- Ingen tror meg

Hollywood-stjernen letter på sløret om den problematiske lidelsen.

SLITER: Lidelsen skaper trøbbel for Brad Pitt. Her med Leonardo DiCaprio i 2019. Foto: David Silpa / UPI / Shutterstock / NTB
SLITER: Lidelsen skaper trøbbel for Brad Pitt. Her med Leonardo DiCaprio i 2019. Foto: David Silpa / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brad Pitt (58) er innehaver av et av verdens mest kjente fjes. Sammen med ekskona Angelina Jolie (47) var de i mange år et av Hollywoods hotteste it-par, og det er få personer som kan møte Pitt på gata uten å dra kjensel på ham.

Det betyr imidlertid ikke at han har like lett for å kjenne igjen andres fjes.

I et nytt intervju med magasinet GQ åpner han seg nemlig om lidelsen som gjør at han sliter med å huske nye mennesker han møter.

LATTERMILD: Jennifer Aniston var spøkefull da hun fortalte om tiden etter «Friends»-avslutningen og bruddet med Brad Pitt. Video: Youtube/Ellentube Vis mer

Oppfattes som selvopptatt

Pitt har tidligere snakket om et problem han har i sosiale sammenhenger, og da spesielt på fester. Han sliter med å gjenkjenne ansikt, og har også vært åpen om frykten for hvilket inntrykk folk får av ham som følger av det.

Han har blant annet blitt oppfattet som fjern og reservert, utilgjengelig og selvopptatt.

Skuespillerstjernen har imidlertid ikke blitt diagnostisert, men mistenker at han lider av prosopagnosia - som er manglende evne til å gjenkjenne folks ansikt, bedre kjent som ansiktsblindhet.

- Det er aldri noen som tror på meg, sier han om lidelsen, og legger til:

- Jeg skulle gjerne møtt noen andre (som lider av det samme red.anm.).

STJERNEMØTE: Denne selfien, av Pia Tjelta og David Beckham, er det flere som har fått med seg. Dette er historien bak. Video: Kåss til kvelds, NRK Vis mer

- Folk blir forbanna

Dette er ikke første gang «Once upon a time in Hollywood»-skuespilleren snakker om plagene.

- Det er så mange som hater meg fordi de synes jeg er respektløs når jeg ikke husker dem, uttalte han blant annet til Esquire i 2013, ifølge danske Se og Hør.

- Derfor bestemte jeg meg for å spille med åpne kort og bare spørre folk rett ut «hvor kjenner vi hverandre fra?». Men det irriterer folk enda mer. Av og til er det noen som hjelper meg på veien, og da takker jeg for det, men i de aller fleste tilfellene blir folk forbanna, sa han den gang.

GJENFORENT: Jennifer Aniston og Brad Pitt ble gjenforent for første gang på skjermen siden 2001. Vis mer

Kronprinsessen lider av samme

Pitt er imidlertid ikke den eneste kjente personen som sliter med ansikter. Svenskenes kronprinsesse Victoria (44) har samme problem, men hun er derimot diagnostisert.

- Jeg har veldig vanskelig for å huske navn og ansikter, og det er en stor ulempe i arbeidet mitt, for jeg møter selvfølgelig fryktelig mange mennesker, sa kronprinsessen tilbake i 2008 til det svenske magasinet Foraldrakraft, ifølge danske BT.

- Jeg prøvde virkelig å lære navn og ansikter, men de fester seg bare ikke, la hun til.

LES OGSÅ: - Ville sagt nei

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer