Esben Esther Pirelli Benestad:

Røper kreftsykdom

Legen og sexologiprofessoren har fått tykktarmkreft med spredning.

SYK: Esben Esther Pirelli Benestad (70) avslører tykktarmkreft med spredning. Her er hen avbildet under «Skal vi danse» i 2007. Foto: NTB Scanpix
SYK: Esben Esther Pirelli Benestad (70) avslører tykktarmkreft med spredning. Her er hen avbildet under «Skal vi danse» i 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den folkekjære legen og sexologiprofessoren Esben Esther Pirelli Benestad (70) er kanskje aller best kjent for sin åpenhet om å være transperson. Hen var også å se i det populære danseprogrammet «Skal vi danse» i 2007.

Nå har imidlertid 70-åringen valgt å åpne seg opp om et annet tema. Denne gang kan Benestad nemlig røpe at hen har fått diagnosen tykktarmskreft, med spredning til levra.

Forrige uke gikk nemlig legen ut på et forum for transpersoner, der hen fortalte åpent om diagnosen - som 70-åringen fikk i november i fjor. Deretter delte hen nyheten på sin egen Facebook-konto.

«Ettersom dette ligger på en transtråd i Skandinavia, synes jeg det betimelig å oppdatere - hva skal vi si: Min helsestatus. I november 2019 fikk jeg påvist tykktarmskreft med spredning til lever», skriver hen, og fortsetter:

«Vi sørget ei uke og fant hvordan vi skulle jobbe med dette: Vi ville elske fram god helse, ikke gjøre min kropp til en krigsskueplass», er noe av det Benestad skriver i innlegget.

Ifølge NHI er tykktarmskreft en kreftsykdom i siste del av magetarmkanalen. Det forekommer både hos kvinner og menn, og oppstår oftest hos personer som er eldre enn 50 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer