Sarah Cawood:

Røper kreftdiagnose

Den tidligere BBC-programlederen fikk påvist brystkreft etter rutine-mammografi.

KREFT: Sarah Cawood åpner opp om kreftdiagnosen. Her avbildet under en premiere i London i 2018. Foto: Anthony Harvey/REX/NTB
KREFT: Sarah Cawood åpner opp om kreftdiagnosen. Her avbildet under en premiere i London i 2018. Foto: Anthony Harvey/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere BBC-programleder Sarah Cawood (50) har blitt diagnostisert med brystkreft. Legene fant klumpen i brystet hennes under en rutine-mammografi - nå snakker hun ut om diagnosen, skriver Daily Mail.

Cawood, som er best kjent fra BBC-programmene «Live and Kicking» og «Top Of The Pops», skal føle seg heldig fordi legene fant sykdommen så tidlig som de gjorde.

Hun skal etter planen få utført en lumpektomi, som betyr at legene skal fjerne kreftsvulsten fra brystet, i motsetningen til en mastektomi hvor man fjerner hele brystet.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

- Jeg føler meg heldig

Cawood forteller at kirurgen viste henne klumpen som skulle fjernes og forklarte at den ikke var aggressiv.

- Hvis du først får kreft, er det denne typen man bør få. Jeg føler meg veldig heldig, sier hun og fortsetter:

- Det er andre mennesker som virkelig er ille ute, som har kreft, og jeg er ikke den personen.

STOLTE: Michael Bublé og kona Luisana Lopilatos holdt en direktesending på Instagram, hvor den tidligere kreftsyke sønnen deres, Noah, dukket opp. Reporter: Christian Wehus. Video: @Michael Bublé. Vis mer

Sliter med overgangsalderen

Til tross for at 50-åringen føler seg heldig legger hun ikke skjul på at hun sliter. Hun har blant annet fått beskjed av legene om å ikke ta HRT (kunstig hormontilførsel til kvinner i overgangsalderen, red.anm.) og har dermed havnet i overgangsalderen.

Blant annet har hun nå hetetokter og sliter med minnetap.

Det å få diagnosen i seg selv skal ha vært skremmende, men Cawood forklarer at legene var betryggende i å si at sykdommen kunne behandles.

LES OGSÅ: - Reaksjonen min var: «Bra det ikke var kreft»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer