Jonnie Irwin:

Røper kreftdiagnose: - Ikke lenge igjen

Åpner seg for første gang om den uhelbredelige sykdommen.

KREFTSYK: Programleder Jonnie Irwin forteller for første gang om diagnosen - som han ikke blir frisk fra. Foto: Jonathan Hordle/REX/NTB
KREFTSYK: Programleder Jonnie Irwin forteller for første gang om diagnosen - som han ikke blir frisk fra. Foto: Jonathan Hordle/REX/NTB Vis mer
Publisert

Da TV-programleder Jonnie Irwin (48) filmet en episode av det populære programmet «A Place in the Sun» i august 2020, i Italia, oppdaget han at det var noe galt med synet.

Kort tid senere gikk han til en legekontroll, og en uke etter fikk han beskjeden alle frykter. Han hadde bare rundt seks måneder igjen å leve.

Irwin fikk nemlig diagnosen lungekreft med spredning til hjernen.

48-åringen har siden den gang holdt sykdommen bak lukkede dører, men i et nytt intervju med Hello! Magazine åpner han seg for første gang om den tunge diagnosen.

Shabana Rehman gjester «Lindmo», der hun kan fortelle om oppløftende nyheter om kreftsykdommen. Video: NRK Vis mer

Uhelbredelig syk

I intervjuet forteller han blant annet at han ønsker å dele tankene sine nå, for å få «det ut av verden». Irwin gjør intervjuet med kona Jessica (40), som han deler barna Rex (3) og tvillingene Rafa og Cormac (2) med.

- Jeg vet ikke hvor lenge jeg har igjen å leve, men jeg prøver å holde meg positiv og holdningen min er at jeg lever med kreft, ikke at jeg dør av kreft.

Videre forklarer han at han ikke legger planer langt frem i tid - til tross for at det kan være en vanskelig tankegang.

- Jeg vil jo legge planer. Jeg vil lage minner og fange øyeblikk med familien min, fordi realiteten er at guttene mine kommer til å vokse opp uten å vite hvem pappaen deres er, og det knuser hjertet mitt.

Programlederen fikk diagnosen et halvt år før tvillingsønnene ble født.

- Gjør alt jeg kan

Det var i 2020 han først oppdaget at noe var galt, under en kjøretur i Italia. En uke etter at han kom hjem, var diagnosen klar.

48-åringen forteller at noe av det vanskeligste med å få den beinharde diagnosen, var å måtte fortelle det til kona Jessica.

Det blir et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» når Bjørn Einar Romøren forteller om kreften. Video: NRK Vis mer

Den gang ble han bare gitt seks måneder å leve, men med medisiner og cellegiftbehandling har han klart å holde seg i jobb, samt forlenge livet.

- En dag kommer dette til å bite meg i ræva. Men jeg gjør alt jeg kan for å utsette det så lenge som mulig. Jeg skylder Jess (kona jorun.anm.) og guttene det.

LES OGSÅ: Kreftsyk TV-profil døde: - Ufattelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer