Trude Drevland:

Røper kongelig møte

Trude Drevland åpner opp om møtet med den nyinnsatte kongen og dronningen.

KONGELIG MØTE: Kong Charles og dronning Camilla møtte Trude Drevland under et besøk i Bergen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
KONGELIG MØTE: Kong Charles og dronning Camilla møtte Trude Drevland under et besøk i Bergen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag kveld kom sjokknyheten om at dronning Elizabeth II hadde gått bort i en alder av 96 - etter hele 70 år på tronen.

Kort tid før dødsbudskapet ble familien hasteinnkalt til hennes sykeleie på Balmoral slott i Skottland. Bare prins Charles (73), nå konge, og prinsesse Anne (72) rakk fram i tide til å ta farvel, da de allerede var i landet.

Lørdag markeres kong Charles offisielle innsettelse som Storbritannias konge, noe som ble erklært under en seremoni med både dronning Camilla (75) og prins William (40) tilstede.

Tidligere Høyre-politiker og ordfører i Bergen, Trude Drevland (75), kan nå avsløre hvordan det var å møte det nyutropte kongeparet.

KUNNGJORT: Kunngjøringen om at Charles III er Storbritannias konge ble lørdag formiddag lest opp fra balkongen på St. James's Palace i London. Vis mer

- Pøsregn og tåke

På Drevlands Instagram-profil kan man se det spesielle bildet av den tidligere politikeren sammen med kong Charles.

«Kongen og jeg (Jeg er for alltid en stor beundrer). Dronningen er død, lenge leve kongen», skrev hun under bildet.

SMILENDE: Det var god stemning mellom politikeren og det nye statsoverhodet under et norgesbesøk i 2012. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SMILENDE: Det var god stemning mellom politikeren og det nye statsoverhodet under et norgesbesøk i 2012. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Kong Charles og dronning Camilla var på et offisielt besøk i Norge i anledning dronning Elizabeths 60 års jubileum i 2012. Overfor Dagbladet forteller Drevland at hun fikk muligheten til å møte paret under norgesbesøket.

OFFISIELT: Kong Charles III ble formelt utropt lørdag 10. september. Vis mer

- Vårt kongepar hadde dem med som gjester til Bergen, og jeg var vertskap på vegne av Bergen Kommune sammen med Fylkesmannen den gang. Det var en hel dag med pøsreng og tåke, men en dag som ga meg mulighet til en dialog med Charles og Camilla som jeg fremdeles gleder meg inderlig over, forteller Drevland.

Hun legger ikke skjul på sin beundring overfor de kongelige gjestene.

- Det er to nydelige mennesker med mye humor og varme, som jeg alltid vil gi min fulle støtte og beundring, bedyrer Drevland.

Avslutningsvis forteller 75-åringen at hun følger spent med på dagens markering fra hotellrommet.

LES OGSÅ: Kongehusekspert:- Meghan ikke invitert

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer