Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud:

Røper kjønnet på babyen

«Farmen»-paret blir foreldre til høsten.

UTRADISJONELT: «Farmen»-paret kunngjorde gravidieten på finurlig vis. Nå røper de også kjønnet. Foto: Ihne Pedersen / @ihnebilder
UTRADISJONELT: «Farmen»-paret kunngjorde gravidieten på finurlig vis. Nå røper de også kjønnet. Foto: Ihne Pedersen / @ihnebilder Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av april ble det kjent at «Farmen»-paret Tonje Frøystad Garvik (31) og Lene Sleperud (31) venter sitt første barn sammen. Duoen fikk mye oppmerksomhet for sin deltakelse i programmet i 2018, og i 2019 forlovet de seg under «Gullruten»-utdelingen.

Etter en lang prosess og tre forsøk med prøverørsbefruktning, kunne de til slutt slippe jubelen løs - og til høsten blir de foreldre for første gang.

I en video på Instagram røper paret nå at det er en gutt de venter senere i år. I videosnutten kan man se paret kaste en stor bamse med en blå genser i lufta, noe som betyr at det er en gutt de venter.

- Vi gleder oss veldig. Det ser ut som en sunn og frisk liten gutt og vi gleder oss massevis til å hilse på den lille tassen, sier Garvik til Se og Hør.

- Tung prosess

Da Se og Hør snakket med paret etter at de slapp nyheten for snart en måned siden, beskrev Frøystad Garvik det som surrealistisk at de skal bli foreldre. «Farmen»-vinneren la heller ikke skjul på at det hadde vært en tøff og lang prosess.

- Da vi fikk en positiv test måtte vi løpe på butikken å kjøpe en til, for å være helt sikker. Det er veldig, veldig koselig. Det har vært en lang og tung prosess med opp- og nedturer, så det har vært fint med profesjonell støtte, sa 31-åringen.

«FARMEN»-HYTTA: Tonje Garvik vant Farmen i 2018, nå viser hun og kjæresten Lene Sleperud fram «Farmen»-hytta i programmet «I lomma på Silje». Video: Viaplay Vis mer

De fortalte at det i perioder har vært slitsomt både psykisk og fysisk, men at fertilitetscoachen deres har motivert dem til å prøve videre.

Men de vurderte aldri å la det bli med forsøket:

- På forhånd hadde vi bestemt oss for at vi ikke kom til å gi opp, og at vi skulle prøve så lenge coachen mente det var mulig, sa Frøystad Garvik til Se og Hør i april.

- Vi synes det er viktig å fortelle om IVF og den prosessen, spesielt siden vi vet at vi har mange skeive følgere som er i samme situasjon. Vi trodde det var enkelt, men det er en ganske heftig opplevelse så vi synes det har vært fint å lese andres historier, forklarte Sleperud på sin side.

IVF er en måte å hjelpe par som av ulike årsaker sliter med å få barn.

Det kalles også prøverørsbefruktning eller assistert befruktning, og innebærer at befruktningen skjer i et prøverør. Egg fra kvinnen og sædceller fra mannen føres sammen utenfor kroppen, før det befruktede egget settes tilbake i kvinnen igjen, ifølge Store medisinske leksikon.

FRIERI: Farmen-paret tok steget videre da Tonje Frøystad Garvik plutselig fridde til kjæresten Lene Sleperud på direkten. Vis mer

- Full av hormoner

De vordende mødrene startet prosessen med prøverør allerede vinteren 2019. I fjor sommer var de klare for første forsøk, men det skulle bli to til før de lykkes.

- Det er en påkjenning for kroppen, jeg er jo full av hormoner. Og det er ikke akkurat behagelig å ta ut egg. Jeg er veldig glad vi er to i alle fall, fortalte Sleperud, som er den som skal bære fram barnet.

- Jeg har sikkert stukket 200 sprøyter i Lene det siste året, og 90 av de har vært blodfortynnende. Hun har vært sprøyteputa mi, sa Frøystad Garvik.

Barnet i Sleperuds mage er parets første, men Garvik la ikke skjul på at også hun kanskje vil bli gravid en dag.

- Lene er først ut, så må jeg se hvordan hun takler det før jeg eventuelt skal i ilden.

LES OGSÅ: Nå selger hun leiligheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer