Spice Girls:

Røper hvorfor Victoria dropper gjenforeningen

Mel C kommer med nye detaljer.

FIRE AV FEM: Mange er nok begeistret over Spice Girls-gjenforeningen, som dessverre ikke inkluderer Victoria Beckham (ytterst t.h.). Her er hun avbildet med Spice Girls-kollegene Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Emma Bunton og Melanie Brown i 1996. Foto: Andre Csillag/REX / NTB scanpix
FIRE AV FEM: Mange er nok begeistret over Spice Girls-gjenforeningen, som dessverre ikke inkluderer Victoria Beckham (ytterst t.h.). Her er hun avbildet med Spice Girls-kollegene Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Emma Bunton og Melanie Brown i 1996. Foto: Andre Csillag/REX / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Spice Girls i høst brått kunngjorde at de skulle ut på turné igjen, var det nok flere som kjente 1990-tallets nostalgi banke på døra. Den britiske popgruppa toppet lister verden over med flere hits, som fortsatt er å høre på svette dansegulv kloden rundt.

Det originale ensemblet besto av Melanie Chisholm «Sporty Spice» (45), Melanie Brown «Scary Spice» (43), Emma Bunton «Baby Spice» (43), Geri Halliwell «Ginger Spice» (46) og Victoria Beckham «Posh Spice» (44).

Når de i sommer skal stå på scenen sammen igjen, blir det derimot med én krydderjente mindre enn på 1990-tallet. Victoria Beckham har nemlig meldt at hun ikke kommer til å være med, men har aldri begrunnet avgjørelsen. Det gjør hennes bandvenninne Melanie Chisholm, alias Mel C, for henne nå.

Ikke lei for at Beckham uteblir

Som gjest i podkasten «Out to Lunch with Jay Rayner» forteller hun åpent om forventningene til den kommende turneen. Den vandrende hitparaden skal spille rundt om i Storbritannia fra og med mai, og billettene til samtlige av konsertene ble revet vekk på sekunder.

At Beckham uteblir fra dette, ble raskt en knagg pressen og fansen hengte seg opp i. Hun bidro kanskje ikke så mye musikalsk til bandet, men imaget hennes var en viktig del av gruppas dynamikk. Chisholm hevder derimot å vite at venninnen har lagt den delen av livet sitt bak seg.

- Vi er alle på forskjellige steder i livet, men det er gode steder. Vi er ikke lei oss for at Victoria velger å utebli fra dette. Tvert om så støtter vi avgjørelsen, sier hun i podkasten, og fortsetter:

TRIVDES IKKE: Spice Girls stod på scenen under avslutningsseremonien til sommer-OL i London i 2012. Ifølge Mel C (nest ytterst t.h.) syntes ikke Victoria (ytterst t.v.) noe særlig om å være tilbake på scenen. Foto: NTB scanpix
TRIVDES IKKE: Spice Girls stod på scenen under avslutningsseremonien til sommer-OL i London i 2012. Ifølge Mel C (nest ytterst t.h.) syntes ikke Victoria (ytterst t.v.) noe særlig om å være tilbake på scenen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vi prøvde ikke spesielt hardt å få henne med, fordi vi visste det allerede. OL (gjenforeningen i London i 2012, journ.anm.) var vanskelig for henne. Hun har gått videre og livet hennes har forandret seg. Hun har rett og slett ikke den kjærligheten for å opptre. Hun er faktisk livredd for det, mener artistkollegaen.

SPICY: Spice Girls-medlem avslører i nytt intervju at hun på 90-tallet hoppet til køys med en i den berømte jentegruppa. Vis mer

Chisholm peker på flere grunner til hvorfor det kanskje er slik. Man kommer ikke utenom Beckhams suksessrike motemerke, som stadig får skryt av pressen for sine minimalistiske plagg. Derfor kan det være vanskelig for Beckham å skifte fokuset bort fra designkarrieren, til fordel for et musikalsk sidesprang hun dedikerte seg til for 20 år siden.

- Jeg er sikker på at om hun var lidenskapelig opptatt av å stå på scenen og elsket det, hadde hun vært med oss. Vi er alle veldig sensitive angående det, og forstår henne, sier artisten.

Depresjon og spiseforstyrrelser

Selv om det er leit, klarer nok blodfansen seg uten Beckham på scenen. Hun har faktisk selv innrømmet at de pleide å slå av mikrofonen hennes under konserter, slik at de andre kunne synge mens hun kunne holde seg til dans.

Den gang da solgte de også ut arenaer verden over, og sto på hardt for å beholde suksessen. For ovennevnte Chisholm var ikke det alltid like enkelt. For noen år siden avslørte hun at hun var på bunnen av sitt liv mens karrieren hennes var på topp.

- Jeg ble med i Spice Girls da jeg var 20 år, og det var en helt vill periode av livet mitt. Jeg utviklet spiseforstyrrelser, sa Chisholm til BBC den gang.

I et intervju med Event magazine samme år forklarte Chisholm at hun også slet med depresjon under bandets storhetstid.

- Jeg var konstant i rampelyset, og ble fotografert hele tiden. Det førte til at jeg ble veldig selvbevisst i forhold til egen kropp, sa hun til BBC.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I 1997: Mel C og Geri fotografert på flyplassen Heathrow i London i 1997, da Spice Girls var blitt superstjerner. Foto: Dennis Stone/REX/ NTB scanpix
I 1997: Mel C og Geri fotografert på flyplassen Heathrow i London i 1997, da Spice Girls var blitt superstjerner. Foto: Dennis Stone/REX/ NTB scanpix Vis mer

- Mobbet i Spice Girls

Mel C forklarte videre at hun lenge levde i en slags fornektelse, men at ønsket om å bli frisk alltid var til stede. Selv fant hun mye hjelp i interessen for trening og idrett.

- Jeg elsker å trene, samt å utfordre meg selv. Man må naturligvis passe på at man har et sunt forhold til kosthold, men jeg elsker for eksempel å lage mat nå.

I 2018: Melanie Chisholm avbildet på galla i London i november. Foto: NTB scanpix
I 2018: Melanie Chisholm avbildet på galla i London i november. Foto: NTB scanpix Vis mer

De siste årene har artisten jobbet med sitt nylig utgitte album, som blant annet drar referanser til tilværelsen på 90-tallet. Blant annet sang hun om den vanskelige tiden i låten «Version of Me», der 45-åringen også hevdet at hun ble mobbet av de andre jentene i bandet.

- Den handler om å være i en situasjon som en ung voksen da jeg følte meg mobbet, og hvordan det påvirket meg og formet meg, fortalte hun til Attitude magazine høsten 2016.

LES OGSÅ: - Jeg var på et mørkt sted

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer