Rita Wilson og Tom Hanks:

Røper hvordan hun fortalte ektemannen om kreften

Hollywood-stjernens kone deler åpenhjertig innlegg på Instagram.

STJERNEPAR: Rita Wilson og Tom Hanks har vært gift siden 1988 og de har holdt sammen i tykt og tynt. I 2015 fjernet førstnevnte begge brystene etter at hun fikk påvist brystkreft. Nå forteller hun om den alvorlige samtalen med ektemannen. Foto: NTB scanpix
STJERNEPAR: Rita Wilson og Tom Hanks har vært gift siden 1988 og de har holdt sammen i tykt og tynt. I 2015 fjernet førstnevnte begge brystene etter at hun fikk påvist brystkreft. Nå forteller hun om den alvorlige samtalen med ektemannen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

For fire år siden fikk Rita Wilson (62), kona til Hollywood-stjernen Tom Hanks (62), brystkreft, og ble nødt til å fjerne begge brystene.

Dette var noe som selvfølgelig preget hele familien, og 62-åringen var svært takknemlig den gang for at hun hadde familie, venner og gode leger rundt seg.

I dag er Wilson friskmeldt, og holder på med musikkarrieren for fullt. Siden 2015 har det derimot vært nokså stille fra sangfuglen når det kommer til å snakke om brystkreften, men nå – i et Instagram-innlegg - gjør hun et sjeldent unntak.

Alvorlig samtale

– For fire år siden da ble jeg diagnostisert med brystkreft hadde jeg så mange forskjellige tanker, skriver Wilson og legger til:

– Du er redd, engstelig og du tenker på din egen dødelighet.

STRÅLER SAMMEN: Rita Wilson og Tom Hanks har vært gift i over 30 år. Foto: NTB scanpix
STRÅLER SAMMEN: Rita Wilson og Tom Hanks har vært gift i over 30 år. Foto: NTB scanpix Vis mer

Videre skriver kona til stjernen at hun hadde en alvorlig samtale med ektemannen da hun fikk påvist brystkreft.

– Jeg hadde en alvorlig diskusjon med mannen min om at hvis noe skulle skje, ville jeg at han skulle være veldig trist i veldig lang tid, og jeg ville også ha en fest, en feiring, skriver hun videre i innlegget.

Bakgrunnen for det åpenhjertige Instagram-innlegget er Wilsons nye album «Halfway to Home» som slippes ut på markedet hvert øyeblikk.

Fjernet begge brystene

Det var i 2015 at Wilson sto frem og fortalte at hun hadde fjernet begge brystene sine etter å ha fått kreftdiagnosen.

– Sist uke, med min mann ved min side, og med støtte og kjærlighet fra familie og venner, fjernet jeg begge brystene etter å ha fått en kreftdiagnose, fortalte Wilson den gang til People, og la til:

– Jeg forventer å bli helt frisk. Hvorfor? Fordi jeg oppdaget kreften tidlig, har fantastiske doktorer og fordi jeg fikk flere leger til å sjekke meg.

Videre fortalte 62-åringen bakgrunnen for hvorfor hun valgte å dele kreftdiagnosen med offentligheten.

– Jeg deler dette for å informere om hvor viktig det er å ta en ekstra sjekk når det kommer til helsen vår. Man har ingenting å tape hvis begge legene sier at alt er bra, og alt å vinne hvis noe som ble oversett første gang blir funnet. Slikt skjer. En tidlig diagnose er nøkkelen, sa hun.

«My Big Fat Greek Wedding»-stjernen avslørte nemlig at det først ble sagt at hun ikke hadde kreft, men etter at en venn anbefalte henne å få en annen leges mening i tillegg, så ble det likevel oppdaget at hun hadde kreft.

Overveldende støtte
Kun én måned senere fortalte Wilson om hvordan hennes berømte ektemann Tom Hanks reagerte på den alvorlige nyheten.

Det gjorde hun i et intervju med New York Times, og sa at hun var svært spent på reaksjonen, siden ingen av dem hadde vært utsatt for en alvorlig sykdom i løpet av ekteskapet.

– Du vet aldri hvordan ektefellen din vil reagere på noe slikt. Men jeg ble overveldet av støtten og omsorgen han viste meg. Det var en tid preget av både normalitet og intimitet, faktisk, fortalte Wilson og la til:

– Kreften min førte oss nærmere hverandre. Hvem kunne trodd det på forhånd? Jeg er utrolig takknemlig, understreker hun.

Inspirert av samtalen

Siden 2015 har sangfuglen fokusert på musikkarrieren, og i februar slapp hun singelen «Throw Me a Party.» Etter utgivelsen feiret Wilson med å dele et innlegg på Instagram hvor hun forklarte bakgrunnen for låten.

– Sanger kommer fra mange steder og denne kom fra å stille spørsmål om hva jeg ønsket skulle skje etter at jeg døde, skrev hun og fortsatte:

– Når du går gjennom en krise slår så mange tanker deg. I stedet for å unngå disse tankene, skrev vi en sang.

Lykkelig ekteskap

Tom Hanks og Rita Wilson ser ut til å ha et solid ekteskap. Paret giftet seg i 1988 og har siden den gang holdt sammen i tykt og tynt. Sammen har de barna Chet Marlon og (28) Truman Theodore (23).

I april i fjor markerte stjerneparet hele 30 år som gift, og Hanks har tidligere uttalt til Enews at han ser på seg selv som en svært heldig mann.

Da Hollywood-stjernen gjestet «Oprah Winfrey Show» i 2001 fortalte han hvordan forholdet til Wilson har hjulpet ham med å forstå filmrollene sine bedre, ifølge nettstedet.

– Jeg ser på min kone som min elskede, og vi har et bånd som går langt utover ord som kone, kjæreste eller mor, fortalte Hanks den gang og la til:

– For eksempel kunne jeg forstå en rekke elementer i «Philadelphia» på grunn av forholdet mitt til Rita. Måten karakteren min følte om sin elskede, er den samme måten jeg føler om min. Det samme var da jeg spilte Forrest Gump som elsket Jenny. Uten mitt forhold til Rita, vet jeg ikke hvordan jeg ville ha vært i stand til å forstå hva Forrest gikk gjennom.

LES OGSÅ: – Innlagt på sykehus etter at ektemannens elskerinne fødteVil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer