Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson:

Røper hvordan de møttes

Jakob Ingebrigtsens kjæreste ante ikke hvem idrettsstjernen var.

PROFILERT PAR: Jakob Ingebrigtsen (20) og kjæresten Elisabeth Asserson (20) har vært kjærester siden 2016. Her er de avbildet etter et gateløp i Stavanger i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB
PROFILERT PAR: Jakob Ingebrigtsen (20) og kjæresten Elisabeth Asserson (20) har vært kjærester siden 2016. Her er de avbildet etter et gateløp i Stavanger i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Løpetalentet Jakob Ingebrigtsen (20) var 16 år da han traff sin nåværende kjæreste, Elisabeth Asserson (20), i 2016.

Siden den gang har både Elisabeth og Jakob, sammen med sistnevntes familie, blitt kjente navn i norsk offentlighet. Mye takket være NRK-programmet «Team Ingebrigtsen», der seerne får bli med på innsiden av familiens løpegale hverdag.

Selv møttes Jakob og Elisabeth på videregående. I en video på egen Youtube-kanal forteller 20-åringen at hun på dette tidspunktet visste lite om Ingebrigtsen-familien.

Feil matteklasse

- Han (Jakob, journ.anm.) gikk såklart i feil matteklasse, i starten, og jeg visste ikke hvem det var. Jeg bodde et stykke utenfor Sandnes, så jeg kjente ikke til familien, forteller hun i videoen.

Ingrebrigtsen-klanen har som nevnt lenge vært en av Norges mest profilerte familier, først og fremst på bakgrunn av løpebrødrene Henrik (29), Filip (27) og Jakob. For å ikke glemme trenerpappa Gjert (55) i kulissene, mamma Tone og de resterende søsknene.

LØPEBRØDRE: Filip (27), Jakob (20) og Henrik (29) er alle på toppnivå innen løping. Foto: Martin Rickett / NTB
LØPEBRØDRE: Filip (27), Jakob (20) og Henrik (29) er alle på toppnivå innen løping. Foto: Martin Rickett / NTB Vis mer

Privat har Henrik og Filip begge giftet seg og fått barn. Selv er Jacob og Elisabeth samboere, og har tidligere røpet flere framtidsplaner.

- Vi vil helt klart stifte egen familie etter hvert, fortalte Jakob til Se og Hør i 2019.

Avstandsforhold

Likevel er det Jakobs løpekarriere som kommer i første rekke, akkurat nå. På egen Youtube-kanal forteller Elisabeth, som studerer til å bli grunnskolelærer, at hun har vendt seg til å være i et avstandsforhold. Og at dette, kombinert med læreryrket og lang sommerferie, er en perfekt match.

- I min situasjon når, Jakob er borte hele sommeren, så er det veldig fint for meg å kunne være med ham. Spesielt når han har veldig mange år igjen av karrieren sin, forhåpentligvis, sier hun.

UNG KJÆRLIGHET: Elisabeth Asserson tuller med kjæresten foran kamera, her i bryllupet til storebror Filip i 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB
UNG KJÆRLIGHET: Elisabeth Asserson tuller med kjæresten foran kamera, her i bryllupet til storebror Filip i 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

Det var i fjor at Jakob og Elisabeth valgte å flyttet ut av kjellerleiligheten i Ingebrigtsen-familiens hus i Sandnes, og inn til en ny leilighet, noen hundre meter unna.

Selv forteller Elisabeth at det unge paret møtte noe motstand i forkant av innflyttingen.

- Ingen av foreldrene våre var veldig begeistret for at vi skulle flytte sammen så tidlig, og var kanskje litt imot det, forteller 20-åringen, som påpeker at det måtte litt overtaling til - særlig hos Ingebrigtsen-familien.

TOK SELFIE: Da løpebrødrene Ingebrigtsen møtte Petter Northug på løpebane for noen år siden klarte de å hisse på seg den tidligere langrennskongen. Video: Petter Northug Jr. / YouTube Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

Utvidet familien

Senere har paret anskaffet seg hunden Maximus, en golden retriever, som virker å fått en stor plass i begges hjerter. Både Elisabeth og Jakob har delt flere bilder av det lodne dyret siden hunden kom i hus.

I en ellers travel hverdag prøver Elisabeth å sørge for at hun og kjæresten får mest mulig ut av tiden de får sammen.

I et intervju med VG Helg i fjor fortalte 20-ringen at de vanligvis koser de seg hjemme, lager god mat - eller så drar ut og gjør noe hyggelig.

- Jakob elsker å gå på kino. Og så prøver vi å legge vekk mobilen og noen ganger gå på date ute på restaurant. Eller vi kjører en ekstra runde med bilen. Vi liker å kjøre bil og snakke sammen. Eller vi hører på musikk og synger for full hals mens vi kjører. Vi har våre øyeblikk, fortalte Elisabeth til avisen.

LES OGSÅ: - Alt foregikk bak ryggen min

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer