«Hver gang vi møtes»

Røper hva som skjedde da kameraene var av

Tom Mathisen røper hva han og Petter «Katastrofe» gjorde i «Bajas-buret».

BAJAS-BURET: Petter Katastrofe og Tom Mathiesen ble plassert i «Bajas-buret». Der fant de to virkelig tonen. Video: TV 2 Vis mer

I kveld er det Tom Mathisen sin tur til å bli hyllet i «Hver gang vi møtes» på TV 2.

Innspillingen ble gjort i sommer, da de sju artistene sjekket inn på Vestre Kjærnes gård i Våler kommune. I ei uke levde de tett sammen, og lærte hverandre bedre å kjenne mens de hele tida ble filmet.

«Bajas-buret»

Da Mathisen sjekket inn på gården, ble han ikke plassert i hovedhuset sammen med de andre - men i det såkalte «Bajas-buret», sammen med Petter «Katastrofe» Kristiansen.

-Tom og jeg ble «pælmet» ut i «Bajas-buret», forteller Kristiansen til Se og Hør.

Det var navnet som allerede var satt på stabburet på gården, men passet godt for de to entertainerne som nå var blitt plassert der.

- Vi fikk klar beskjed ganske tidlig om at vi ikke fikk bo i huset med de andre, så vi bodde der, og det var superhyggelig. Vi ble veldig godt kjent, og han er jo virkelig en magisk mann, sier «Katastrofe».

Nå avslører Tom Mathisen hva som skjedde i «Bajas-buret» mens kameraene ikke rullet. Selv bodde han i første etasje, mens Petter Katastrofe bodde i andre.

- Det var fantastisk, for han bodde i etasjen over. Så sendte vi hverandre morsesignaler om morgenen: «Skal vi ta en kopp kaffe, har du sovet godt?», forteller Mathisen til Se og Hør.

Saken fortsetter nedenfor.

Ludo og snorking

- Så, hva skjedde egentlig i «Bajas-buret» da kameraene var skrudd av?

- Det var jo egentlig fryktelig lite spennende. Vi spilte litt Yatzi, Ludo, Svarteper og Reven. Sånne ting som vi ikke hadde tatt for oss på mange, mange år, forteller Mathisen, og fortsetter:

- Så tente vi «leirbål» i andre etasje der, og sang. Vi hadde veldig mye av de samme referansene når de kommer til musikk, selv om vi har en aldersforskjell som far og sønn. Vi fleipet jo med det - du vet jo aldri, man har jo vært mye på turne, sier Mathisen, og ler.

En kveld måtte Petter «Katastrofe» reise bort fra gården, og da forteller Mathisen at han savnet ham noe voldsomt, så han fikk problemer med å sove.

- Det var så stille og rolig, ingen som snorket. Jeg sovnet etter hvert, men det var rart at han ikke var der. Det var nesten litt skummelt, jeg hørte noen rare lyder på utsida som jeg ikke hadde hørt tidligere, sier han.

MINNERIKT: «Hver gang vi møtes»-Claudia hadde en spesiell feiring av sin egen 31-årsdag. Festen endte nemlig i en celle i Los Angeles - etter at hele venninnegjengen ble feilaktig arrestert mistenkt for drap. Video: Ruben Pedersen / Nicolai Aagaard Vis mer

Det var imidlertid ikke bare i «Bajas-buret» at Tom Mathisen satte sitt preg på tilværelsen for artistene rundt seg. På et tidspunkt klarte nemlig Prima Vera-profilen å få hele flokken til å gå i fullstendig feil retning.

- Jeg har usedvanlig dårlig stedsans. Vi skulle gå et sted, og plutselig gikk alle etter meg som en saueflokk, men det var fullstendig feil retning. Hadde vi fortsatt, hadde vi endt opp i Sverige, sier han spøkefullt.

GOD GJENG: Samtlige av årets artister er enige i at de fikk en god tone helt fra start. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet
GOD GJENG: Samtlige av årets artister er enige i at de fikk en god tone helt fra start. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet Vis mer

- Arvtaker

Tilfeldighetene ville ha det til at å matche Petter «Katastrofe» og Tom Mathisen var noe av det beste som kunne skje. Vennskapet utviklet seg raskt, noe Tom Mathisen satte stor pris på.

- Vi er jo noen bajaser. Det morsomme er at uansett om man nærmer seg 70, som meg, og Petter som er så ung, så er ikke forskjellen så stor mentalt, sier han.

I kveldens «Hver gang vi møtes» avslører Petter «Katastrofe» at han ser på Tom Mathisen som en av sine største inspirasjonskilder. Samtidig erklærer Mathisen «Katastrofe» som sin arvtaker.

- For han har jo kjørt mye av den samme stilen, og tar opp de samme temaene. Vi er også ganske like i væremåte. Han er egentlig en beskjeden, ordentlig kar, men står på scenen og er litt villmann, og har tekster som er «lite grann spesielle», sier Mathisen.

HURRA: «Hver gang vi møtes»-Christel kan fortelle at lykken har snudd etter innspillingen av programmet. Video: Nicolai Aagaard Vis mer

Selv om Mathisen har vært en villstyring på scenen, forteller han at han har hatt en annen side som har vært veldig privat og sær. Der følte han at han hadde mye til felles med Petter.

- Det er veldig hyggelig, for det er ikke ofte det skjer. Folk har en oppfatning om at vi som er villmenn på scenen, er sånn at vi hopper rundt i stillongsen når vi kommer hjem også. Det er vi ikke, slår Mathisen fast.

LES OGSÅ: - Det er fantastisk. Vi er så glade