Silje Nordnes:

Røper hva hun vet

Silje Nordnes avslører om hun vet mer om «Maskorama»-deltakerne enn tv-seerne.

PROGRAMLEDER: Silje Nordnes leder «Maskorama», men hva vet hun egentlig om deltakerne? Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
PROGRAMLEDER: Silje Nordnes leder «Maskorama», men hva vet hun egentlig om deltakerne? Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert

Over 1,1 millioner nordmenn benkret seg foran tv-skjermen forrige lørdag for å få med seg premieren på NRK-suksessen «Maskorama».

Programmet kan nok regnes som landets største gjettelek, og hittil har vi bare fått vite at Arve Juritzen (61) «var» frosken.

Det er imidlertid flere uker til vi får vite hvilke kjendiser som har gjemt seg bak alle maskene, og hemmeligholdet rundt deltakerne kan få enhver nysgjerrig person til å gå på veggen.

Fram til vinneren blir kåret, dryppes det bare små hint til publikum.

KRYPTISK: «Maskorama» er for fullt i gang, og etter å ha stilt KK-redaktør Ingeborg Heldal til veggs, er vi ganske sikre på hvem som skjuler seg bak «Nøkken». Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer

Dette vet hun

Heller ikke programleder Silje Nordnes (36) vet noe mer enn seerne. Så hvordan får de egentlig prøvene til å gå opp uten at hun møter deltakerne?

- Jeg har mine egne prøver og da er jeg alene der - i tillegg til crew selvfølgelig, men deltakerne er ikke der. Når jeg ikke har prøver eller er på sending så er jeg på et hotellrom der ute, forteller hun til Se og Hør.

Hun forsikrer også om at hun ikke vet noe mer enn mannen i gaten.

- Jeg ser jo figurene når vi har sending, men utover det skal jeg også se så lite som overhodet mulig, fortsetter hun, og legger til at hun ikke får noen ekstra hint.

TILBAKE: Jan Thomas, Marion Ravn og Nicolay Ramm er tilbake som detektivpanel og skal prøve å avsløre deltakerne. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
TILBAKE: Jan Thomas, Marion Ravn og Nicolay Ramm er tilbake som detektivpanel og skal prøve å avsløre deltakerne. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

Hva skjer når en deltaker ryker?

På spørsmål om hvordan det gjøres når en deltaker ryker ut, spesielt med tanke på at Nordnes raskt kan gi informasjon om kjendisen til TV-seerne, forklarer hun:

- Rett før den seansen der så får jeg et kort hvor det står hvem det er på. Jeg får også vite det på øret, så det er dobbel kommunikasjon.

- Jeg er veldig glad for at det er sånn egentlig. Det gjør at det er lettere å være på lag med seerne. Og så slipper jeg å bekymre meg for å si noe feil eller avsløre noe, fortsetter hun.

Det var Arve Juritzen som måtte forlate Maskorama, og han forteller hvordan det har vært å være med på showet. Reporter: Celina Morken. Video: Steffen Pettersen Vis mer

Ritualer

- Har du noen ritualer før du går på scenen til sending?

- Jeg har fullt fokus på det jeg skal gjøre og da er det manus som jeg pugger og gjentar igjen og igjen. Hvis det er noen nerver eller høy puls så gjør jeg kanskje noen pusteøvelser, lukker øynene og puster sakte inn og ut, sier hun, og legger lattermildt til:

- Men jeg har ikke noen lykketruse altså!

Framtida

Som programleder for et så populært program som det «Maskorama» er, følger det naturligvis også med en del oppmerksomhet på Nordnes.

Før premieren gjestet hun podkasten «Summa Summarum», hvor hun inviterte lytterne tettere inn på privatlivet sitt. Blant annet fortalte hun om tida etter «P3morgen», veien videre og framtida.

GODT SKJULT: Fjorårets sesong av «Maskorama» ble en gedigen suksess. Men ikke alle hintene var like enkle å få øye på. Foto: NRK Vis mer

På spørsmål fra programlederne Kjersti Kvam og Ragnhild Bang Nes om hva hun gleder seg mest - og minst - til ved å bli eldre og til slutt gammel, svarte Nordnes:

- Jeg kan ikke si at jeg gruer meg egentlig, jeg gjør egentlig ikke det. Ikke la oss kalle det et problem, men min utfordring nå, når det gjelder å se for seg framtida, er at jeg ikke vet om jeg for eksempel får barn. Jeg vet ikke om jeg finner en partner. Jeg har ikke noen i sikte, svarer hun, og påpeker at akkurat det er ekstremt åpent.

- På den ene siden kan jeg få en partner, vi får barn og slår oss ned og det er helt topp. Men jeg kan også se for meg at jeg flytter til utlandet og gjør noe helt annet - og så kan det også være helt topp. Jeg vet ikke helt hva det blir ennå, fortsatte hun.

LES OGSÅ: Derfor vinner de «ingenting»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer