Tiril Sjåstad Christiansen:

Røper høydramatisk fødsel: - Blek og livløs

«Farmen kjendis»-programlederen og forloveden forteller for første gang om det beintøffe døgnet.

TRILLETUR: Tiril Sjåstad Christiansen og Stian Lauritzen sammen med datteren Vega og hunden Bolt på trilletur i Grimstad. Foto: Sondre Transeth/Se og Hør
TRILLETUR: Tiril Sjåstad Christiansen og Stian Lauritzen sammen med datteren Vega og hunden Bolt på trilletur i Grimstad. Foto: Sondre Transeth/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag er det klart for nok en runde av «Farmen kjendis», der tidligere vinner av reality-hiten og idrettsutøver Tiril Sjåstad Christiansen (25), skal lede tv-seerne gjennom programmet for andre gang.

Innspillingen av årets sesong fant sted i fjor sommer, da programlederen var gravid med sitt første barn. Da 25-åringen ankom gården, var hun om lag halvveis i svangerskapet.

- Jeg var grisetrøtt hele tiden. Bortsett fra det, var alt tipp topp. Jeg må jo ha hatt verdens enkleste svangerskap, forteller Sjåstad Christiansen til Se og Hør, halvannen måned etter at lille Vega kom til verden.

- Tøff opplevelse

Til tross for at graviditeten forløp knirkefritt, skulle det vise seg at selve fødselen, som skjedde i Arendal i november, ble desto mer krevende. Prosessen foregikk i 23 lange timer, og ble langt mer dramatisk enn først antatt.

- Vi hadde en «heavy» fødsel. Hun (babyen, journ.anm.) ville ikke ut, og måtte til slutt bli tatt med sugekopp. Da de til slutt la henne på magen min var hun blek, livløs og uten skrik, så hun ble tatt vekk fra meg med én gang, meddeler programlederen, og fortsetter:

- Det var en tøff opplevelse.

VINNEREN: Tiril Sjåstad Christiansen slo Kathrine Sørland på målstreken i «Farmen Kjendis» 2019. Her jubler hun rett etter seieren. Video: Miriam Bakkejord Vis mer

Legene måtte på et tidspunkt tømme den lille babyens mage for urent fostervann, og gi henne oksygentilførsel.

På grunn av omstendighetene, og at Sjåstad Christiansen var omtåket, fikk hun ikke med seg spesielt mye fra de dramatiske timene. Det gjorde imidlertid kjæresten, Stian Lauritzen (33).

Tårevått

- Stian, stakkars - han fikk jo med seg alt. Som da de tok med Vega ut, la henne i pustemaskin og slikt. Han var ganske «shaky» og brukte noen dager på å komme seg, forteller den nybakte moren.

- Hvor lang tid tok det før dere fikk beskjed om at alt hadde gått bra?

- Jeg ble sydd, og fikk dusjet. Vega ble sendt i ambulanse til Kristiansand, mens vi kjørte bil til dit etterpå. Hun ble koblet av pustemaskinen samme kveld, da de så at hun hadde gode oksygenverdier. Endelig fikk vi holde henne, og da skal jeg fortelle deg at tårene kom.

Paret og den lille babyen ble værende på intensiven i Kristiansand i tre dager.

- Det var rart å kjøre til Kristiansand og ikke være gravid, samtidig som vi ikke hadde med barnet vårt. Jeg visste ikke engang hvordan hun så ut. Men det endte heldigvis bra, sier Sjåstad Christiansen.

TV-KLAR: Tiril Sjåstad Christiansen er klar for sin andre runde som programleder for «Farmen kjendis», som har premiere tirsdag. Foto: Alex Iversen / TV 2
TV-KLAR: Tiril Sjåstad Christiansen er klar for sin andre runde som programleder for «Farmen kjendis», som har premiere tirsdag. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Smertehelvete

Den tidligere freestylekjøreren beskriver den harde fødselen på denne måten:

- Det var den villeste smerten jeg noensinne har følt. Jeg hadde rier hele natta, og faktisk var den natta ti ganger verre enn selve fødselen. Det var helt jævlig, erkjenner hun, og legger til:

- Men Stian fikk jo se ting som jeg slapp å få se. Det var jo smertemessig nesten verre.

- Sa legene noe om hvor alvorlig situasjonen egentlig var?

- De sa ingenting. Men etter at de hadde fått kontroll, fortalte Stian meg at legen hadde gitt ham en tommel opp. Det var da Stian skjønte at det kom til å gå fint. Han gråt, gråt og gråt. Hele kvelden og dagen etter også. Det var ekkelt, men det er noe med oss jenter da ... Vi er det sterkeste kjønn, sier hun med et smil, vel vitende om at lille Vega heldigvis er tilbake i toppform.

DRAMATISKE FØDSEL: Lille Vega fikk ingen enkel vei inn i livet. Foto: Privat
DRAMATISKE FØDSEL: Lille Vega fikk ingen enkel vei inn i livet. Foto: Privat Vis mer

- Knakk helt sammen

Selv forteller Stian Lauritzen at han i en periode fryktet det verste.

- Da vi sto i det, måtte det bare gå som det gikk. Vi ble utrolig lettet. Jeg er ekstremt imponert over de som jobber på sykehus, og hvordan de takler sånne situasjoner. Det var helt jævlig å se på, erkjenner han.

GRAVID: Tiril Sjåstad Christiansen forteller til Dagbladet at kroppen hennes kjennes ut som en innvendig badstue. Video: Julie Easter Christiansen / Rød Løper Vis mer

- Da vi senere kom til Kristiansand, og fikk se henne uten alle disse kablene på seg ... Da knakk jeg helt sammen..

- Var du på noe tidspunkt redd for at dere skulle miste henne?

- Tanken streifet meg, men de som jobbet der var flinke til å forklare, og verken jeg eller Tiril er hysteriske av oss. Vi visste at hun var i trygge hender. Vi var redde for at det skulle gå skikkelig galt, og ikke minst at hun kunne få varige mén og slikt.

Skryter av forloveden

Nå nyter de nybakte foreldrene den nye tilværelsen hjemme i Grimstad, der paret kjøpte seg hus dagen etter innspillingen av «Farmen kjendis»-finalen i fjor. De har ennå ikke flyttet inn i huset, som skal totalrenoveres.

- Det har vært helt spinnvilt. Man tror at man kan se for seg hvordan det er å bli mamma, men det er alt annet enn hva man ser for seg. Jeg er alltid superpositiv, og tenker at alt ordner seg. Men ifølge Stian er jeg blitt litt «katastrofe-tenker» i det siste, medgir TV-profilen, som er imponert over hvordan forloveden har taklet overgangen til papparollen.

- Stian har vært tidenes ammehjelp og en helt fantastisk pappa. Han er verdens beste rett og slett, skryter hun.

SEIER: Søndag kveld ble det klart at det var Tiril Sjåstad Christiansen som vant årets «Farmen Kjendis». Det feiret hun sammen med kjæresten Stian Lauritzen. Reporter: Jonas Hammes. Video: Thea Hope Vis mer

Røper tv-drama

Programlederen ser fram mot tirsdagens «Farmen kjendis»-premiere, og forteller at hun føler seg langt mer komfortabel i rollen enn forrige gang.

- Det å gå rett fra å være deltaker til å bli programleder var en stor, stor overgang. Jeg følte at jeg klarte å senke skuldrene på en bedre måte nå,

25-åringen avslører også at det blir drama og høy temperatur allerede den første uka på gården.

- Konfliktene kom mer brått enn noen hadde trodd. Fy fader, det var forferdelig ubehagelig, det smalt jo med én gang. Samtidig er det en sesong med mindre konflikter enn det som er vanlig, påpeker hun overfor Dagbladet.

LES OGSÅ: - Tok meg vann over hodet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer