Thomas Markle:

Røper hjertedrama etter sjokkbeskjeden

Meghan Markles far forteller at han fikk et hjerteinfarkt forrige uke.

SKAPER STORM: Meghan Markles far, Thomas Markle, setter det britiske kongehuset på hodet etter beskjeden om at han velger å droppe datterens, og årets mest omtalte bryllup. Foto: NTB Scanpix
SKAPER STORM: Meghan Markles far, Thomas Markle, setter det britiske kongehuset på hodet etter beskjeden om at han velger å droppe datterens, og årets mest omtalte bryllup. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld skjedde det noe vi sjelden har sett før i kongelig bryllupshistorie.

Bare fem dager før prins Harry og Meghan Markle blir mann og kone foran millioner av mennesker, valgte det britiske hoffet å komme med en noe spesiell, og mindre hyggelig pressemelding.

Det handler om brudens far, amerikanske Thomas Markle, og at han likevel ikke vil dukke opp i London på datterens store dag.

Bildebråk

I utgangspunktet skulle Thomas Markle, tradisjonen tro, følge datteren til alters i St. Georges kapell på Windsor slott lørdag formiddag. Kontrabeskjeden kom visstnok som følge av at Meghans far skammer seg over et samarbeid med et knippe paparazzi-fotografer.

Skal vi tro utenlandsk sladrepresse ligger det riktignok enda mer dramatikk bak Markles drastiske avgjørelse om å trekke seg fra hele bryllupet.

SKAPER HODEBRY: Meghan Markle skal være svært bekymret over sin far etter skandaleavsløringene. Foto: NTB Scanpix
SKAPER HODEBRY: Meghan Markle skal være svært bekymret over sin far etter skandaleavsløringene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Overfor TMZ forteller amerikaneren at han ble rammet av et hjerteinfarkt for en drøy uke siden, som gjorde at han måtte få akutt helsehjelp.

Hjerteproblemene skal derimot ikke ha bidratt til at han dropper London førstkommende helg, skal vi tro Markle selv, som forteller at han skrev seg ut av sykehuset nettopp for å kunne delta i datterens bryllup.

Nå vil han altså likevel glimre med sitt fravær.

LES ALT OM PRINSEBRYLLUPET HER!

Ber om forståelse

Hjerteinfarktet ble ikke nevnt i pressemeldingen fra Kensington Palace, residensen Harry og Meghan er en del av, mandag kveld.

At det var vanskelig å fortelle folket om farens sjokkmelding var det derimot ingen tvil om.

«Dette er et svært personlig øyeblikk for Ms. Markle i dagene før bryllupet. Hun og prins Harry ber om forståelse og respekt overfor Mr. Markle i denne vanskelige situasjonen», skriver hoffet.

Det var i helga at den britiske storavisen Mail on Sunday hevdet at Meghan Markles far hadde samarbeidet med paparazzifotografer etter at flere bilder av ham dukket opp i britiske medier.

Bilder av Thomas Markle sittende på kafé mens han surfer på internett og leser nyhetssaker om dattera og prins Harry, i tillegg til bilder av ham mens han leser boka «Images of Britain», ble deretter spredt på flere nettsteder.

Mandag gjestet Meghans halvsøster, Samantha Grant, det britiske talkshowet «Loose Women», der hun hevdet at det var hennes forslag å la faren bli avbildet i disse omstendighetene, ifølge People.

Saken fortsetter under.

KONFLIKT: Prins Harrys fremtidige kone, Meghan Markle, har vært i konflikt med søsteren sin i flere år. Nå sier søsteren Samantha at hun elsker Meghan, og håper å bli invitert i bryllupet hennes. Video: Expressen Vis mer

Ville gi folket et nytt inntrykk

Overfor TMZ erkjenner Thomas Markle det hemmelige samarbeidet med fotografene, og forteller at han angrer.

Han hevder riktignok at samarbeidet ikke var motivert av penger, men at han rett og slett ville forevige noen bilder der han kunne være med å bestemme hvordan han ble framstilt.

Markle forteller videre at han det siste året er blitt «forfulgt av paparazzier» som har tatt «svært uflatterende bilder» av ham. Det ønsket han derfor å gjøre noe med.

Ifølge CNN skal Harry og Meghan være svært bekymret over presset Thomas Markle opplever fra offentligheten foran bryllupet. Omstendighetene til tross, Meghan skal ikke være bitter på sin far etter avsløringene - og forstår at han mente godt.

Det store spørsmålet nå blir hvem som kommer til å følge bruden opp til alteret. CNN nevner Meghans mor, prins Charles eller prins William som poteniselle erstattere.

LES OGSÅ: Meghan Markles hemmelige dagbok avslørt

INGEN LYD: Bildene fra før det første intervjuet med Prins Harry og Meghan Markle har ingen lyd, men likevel viser de tydelig kjemien de to i mellom. Video: CNN. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer