<strong>HURRA:</strong> Harald Rønneberg og kona Sølvi (t.h.) ble i 2015 foreldre til en liten gutt. De valgte å benytte seg av en surrogat i USA, etter flere år med mislykkede forsøk selv. Nå snakker han åpent om prosessen. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
HURRA: Harald Rønneberg og kona Sølvi (t.h.) ble i 2015 foreldre til en liten gutt. De valgte å benytte seg av en surrogat i USA, etter flere år med mislykkede forsøk selv. Nå snakker han åpent om prosessen. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Harald Rønneberg:

Røper historien bak surrogativalget

Harald Rønneberg og kona valgte å la en annen bære frem barnet.

Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): «Senkveld» har for mange blitt synonymt med fredagstaco og familiehygge. Thomas Numme og Harald Rønneberg har i en årrekke loset nordmenn gjennom fredagen, med spennende gjester og humoristiske innslag.

Privat er begge to familiemenn, men sånn har det ikke alltid vært. Først i 2015 ble Harald far, etter at han og kona Sølvi Haugland i flere år hadde forsøkt å få til en familieforøkelse.

Løsningen ble surrogati i USA, og etter planlegging og et ni måneder langt svangerskap, kom lille Ludvik til verden.

På besøk hos «Skavlan» fredag, nordmannen som ironisk nok er konkurrenten til de to TV 2-gutta, forteller Harald åpent om prosessen bak fødselen. Han kan blant annet fortelle at surrogatmoren har blitt en del av familien etter fødselen.

- Sånn er det bare

Det er VG som først omtaler saken. I et klipp hentet fra kveldens kommende episode av talkshowet på NRK, snakker Rønneberg om åtte år med resultatløs prøving på å få egne barn.

Løsningen fantes derimot i USA, ettersom surrogati ikke er lovlig i Norge.

- Vi skulle bli familie, Sølvi skulle bli mor til mine barn. Sånn er det bare, for det er hun jeg elsker over alt, sier han.

- Det er faktisk den familien, denne damen og hennes mann, som velger oss. De skal føle at de hjelper noen de kan identifisere seg med historien til. De ville hjelpe oss, de skjønte vi hadde prøvd i mange år.

Harald har flere ganger tidligere pratet åpent om prosessen. Alt fra prøverør til adopsjon gikk i vasken. Det var i en pressemelding i starten av 2015 at de nybakte foreldrene kunne stråle over at de endelig hadde blitt foreldre, og at barnet var hjemme igjen fra USA.

Å kutte kontakten med surrogatmoren i USA var derimot ikke en valgmulighet for Rønneberg-klanen. Forholdet de har til den amerikanske familien er i dag fortsatt sterkt.

- Den familien i USA er blitt en utvidet del av vår familie. Det er helt fantastisk. Mange lurer på hva som skjer etter at kvinnen har gitt fra seg barnet, men hun har alltid sagt: «Jeg har født barnet til min beste venninne», sier Rønneberg.

- PINLIG: Thomas Numme trekker fram denne utfordringen, der han måtte ligge halvnaken oppå en bikinikledt Triana Iglesias, som den pinligste han måtte gjennom i «Senkveld-duellen Europa». Video: TV 2 Vis mer Vis mer

- Beste som har skjedd

Ludvik er i dag blitt hele tre år gammel. Like etter at Harald hadde blitt pappa, snakket han åpent om den nye rollen.

- Det å bli pappa er det beste som har skjedd i livet mitt, det har brakt så mye fint med seg. Jeg er 100 prosent oppslukt av Ludvik, han er den søteste lille gutten i hele verden, fortalte han til Her og Nå.

Og når han trengte hjelp, søkte han gjerne råd hos «Senkveld»-kollega Thomas Numme, som allerede har noen år bak seg som far.

<strong>GOD SKOLE:</strong> Thomas Numme og kona Annette Walter Numme har tre barn. Harald Rønneberg og kona Sølvi Haugland har trolig fått mange gode råd fra venneparet. Her er firerbanden fotografert under Gullruten i Bergen i 2015. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GOD SKOLE: Thomas Numme og kona Annette Walter Numme har tre barn. Harald Rønneberg og kona Sølvi Haugland har trolig fått mange gode råd fra venneparet. Her er firerbanden fotografert under Gullruten i Bergen i 2015. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg lufter tanker og søker råd hos Thomas, og det kommer jeg til å fortsette med. Nå har Ludvik vært utrolig snill foreløpig. Det har gjort startfasen mye enklere, men jeg vet jo at vi vil møte på utfordringer - da er jeg kjapp med å ringe Thomas.

Thomas fortalte at han merket en forskjell på kompisen etter at han ble pappa.

- Han er blitt roligere og ikke så stresset. Dessuten virker han ekstremt happy om dagen. En annen ting som er fint, er at han nå også har fått forståelse for hvordan det er å være pappa. Og hvor mye jobb som må legges ned i den rollen. Nå har vi det også felles, og vi treffer hverandre også på barnenivået. Det er hyggelig, sa Numme til Se og Hør.

Thomas Numme og Harald Rønneberg intervjues om hvordan det blir å holde TV2-programmet "Senkveld" i Russland i forbindelse med OL. Harald Rønneberg forteller om en ulykke der han knuste begge hælene. Vis mer

Over og ut

Thomas og Harald har bestemte seg i høst for at neste sesong av «Senkveld med Thomas og Harald» blir den siste.

TV 2-flaggskipet «Senkveld» har rullet jevnt og trutt i snart 15 år, og har gått i 29 sesonger. Talkshowets avslutningssesong blir den 30. i rekken, har oppstart i februar og avsluttes i mai 2018.

Når den røde kameralampen slukkes for godt i mai 2018 har makkerne laget 435 episoder med «Senkveld». De beskriver valget om å avslutte som vemodig.

- Ja, med 30 sesonger i boks og 15 år når vi avslutter i mai, kan vi si oss både stolte og fornøyde, sa Rønneberg i en pressemeldingen.

- Dette er noe vi har tenkt på lenge, og sammen kom vi frem til at det er riktig å avslutte dette eventyret nå, selv om det er vemodig, fortalte Thomas og fortsetter:

- Vi er så heldige! Vi har hatt verdens beste jobb i snart 15 år, og har fått lov til å møte så mange herlige, imponerende og merkelige mennesker. Og vi har fått lov til å oppleve ting som ikke er så vanlige.

Duoen informerer om at de tar en pause fra skjermen etter siste sesong er ferdiggått i mai, men at de fortsatt ønsker å samarbeide med TV 2.

LES OGSÅ: Rødmer når han ser bildet Senkveld-gutta har fått tak i

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer