Dorthe Skappel:

Røper hemmeligheten bak det lange forholdet

Dorthe Skappel har vært sammen med mannen sin i 43(!) år.

KJÆRESTER: Dorthe Skappel og Jon Skappel har vært kjærester siden de var tenåringer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KJÆRESTER: Dorthe Skappel og Jon Skappel har vært kjærester siden de var tenåringer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV-profil og programleder Dorthe Skappel (58) er best kjent for å ha ledet underholdningsprogrammet «God kveld Norge» siden oppstart i 1997. Nå er hun aktuell som en av deltakerne i «Farmen kjendis», som sendes over norske TV-skjermer over jul.

Selv om hun har vært en kjent skikkelse i nesten 25 år, er hun likevel ganske privat når det kommer til blant annet familien.

Hun har vært gift med ungdomskjæresten Jon Skappel (59), som hun møtte allerede som tenåring, i 36 år, og sammen har de døtrene Maria (35) og Marthe (30).

- Vi traff hverandre da jeg var 15, det var sånn ordentlig barndomsforelskelse. Vi hadde en periode da jeg bodde i Paris som var litt vanskelig, men da jeg kom hjem fant vi i grunn ut at vi hørte sammen på sett og vis (...). Og vi har holdt sammen siden, fortalte 58-åringen da hun nylig gjestet Tone Damlis podkast «Råning med Tone».

OPERERT: Dorthe Skappel ligger på sykehuset etter at hun ble operert for gallestein. Vis mer

Selvstendige individer

Dorthe understreker i podkasten at det på ingen måte betyr at forholdet mellom henne og ektemannen bare har vært en dans på roser, men at også de har møtt på utfordringer man må jobbe seg gjennom - men at hun ikke tror gresset er grønnere på den andre siden.

Se og Hør ble nysgjerrige på hemmeligheten bak det lange forholdet, og slo derfor på røret til TV-dronningen for å høre hva hun hadde å si.

- Jeg er litt usikker egentlig. Jeg tror det er veldig individuelt fra person til person, og par til par - men å ha respekt for hverandre og at man har to helt selvstendige liv tror jeg er viktig, forteller hun, og legger til:

KLINTE TIL: Ekteparet klinte til under Gullruten i 2012. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KLINTE TIL: Ekteparet klinte til under Gullruten i 2012. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg har mitt liv og Jon har sitt, men vi er gode sammen også. Så lenge man har det fint i sitt eget liv så har man det fint sammen. Man må beholde seg selv i forholdet.

SYK: Dorthe Skappel har vært syk det siste halvåret, men nekter å holde seg borte fra jobb. Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Lærer av hverandre

«God kveld Norge»-programlederen forklarer at når man har vært sammen med en person så lenge som hun og Jon, så vokser man «sammen».

- Vi lærer ting fra hverandre. Jeg tar noe fra han og han tar noe fra meg.

Når hun skal beskrive ekteskapet sitt bruker hun ord som «harmonisk» og «respekt», men legger også til at hun tror det hjelper at de har felles familie:

- Vi har felles barn og barnebarn, og det tror jeg gjør det enkelt på en måte. Vi slipper å forholde oss til noen andre utenom kjernefamilien, samtidig som det er godt å kunne dele gleden over et barnebarn eller barn sammen.

Dorthe og Jon er besteforeldre til tre.

Dorthe Skappel intervjues om det å være på fest. Vis mer

Respekt

Et forhold består av flere faser. Helt i begynnelsen er man gjerne nyforelsket og alt er spennende og nytt. Etter 43 år har nyforelskelsen gått over for lengst, men det betyr ikke at Dorthe trives noe mindre i den fasen de befinner seg i nå.

- Nå er vi der at vi har en dyp og inderlig respekt for hverandre. Jeg beundrer Jon veldig i det han gjør, og synes han er flink i det han holder på med. Han er en fin person, og jeg oppriktig liker ham som person.

PÅ FEST: Dorthe og Jon Skappel under premierefesten for James Bond filmen «Quantum of Solace». Foto: Knut Falch / NTB
PÅ FEST: Dorthe og Jon Skappel under premierefesten for James Bond filmen «Quantum of Solace». Foto: Knut Falch / NTB Vis mer

- Hva er det du verdsetter høyest med Jon?

- Hans kjærlighet, svarer 58-åringen kontant.

- Han er så kjærlig med alle han møter og er glad i, og det er kanskje noe av det fineste jeg vet. Og så står han sterkt i seg selv, og er så trygg på seg selv - og det synes jeg er utrolig flott.

RØK UT: Dorthe Skappel ble den tredje deltakeren til å ryke ut av «Skal vi danse». Reporter: Vilde Holta Røssland Video: Helén Skogstad Vis mer

- Lært oss noen triks

Dorthe innrømmer at verken hun eller Jon er så gode på hverdagsromantikk, men at hun setter stor pris på de små tingene ektemannen gjør:

- Jeg blir veldig glad når han gir meg en varm klem, eller frokost på sengen. Jeg får faktisk kaffe på sengen hver dag, og det har jeg fått i alle herrens år, forteller hun, og legger til:

- Han fortalte meg en gang at selv om jeg ikke var klar over det selv, så smiler jeg i søvne når han kommer med kaffen.

I 2015 ble det kjent at ekteparet, sammen med et vennepar, skulle bygge hytte på den svenske ferieøya Koster. For tiden hjelper de også sin eldste datter, Maria, med å bygge båthus.

- Vi liker å ha prosjekter. Og så er vi kjempeglade i å være fysiske, som for eksempel å rydde skog, hogge ved eller andre utendørsaktiviteter. Det bringer oss veldig sammen.

Vis mer

Og selv om det siste halvannet året har bydd på mye hjemmekontor og karantene, har det vært ganske fredelig hjemme hos Skappel-ekteparet.

- Jeg blir selvfølgelig ikke dritforelsket av å se Jon sitte på hjemmekontor, eller han av å se meg sitte å strikke i sofaen med joggeklærne på - men vi krangler svært sjeldent. Vi blir småirriterte på hverandre, men har aldri hatt de store kranglene. Vi har nok lært oss noen triks som gjør at vi unngår det

LES OGSÅ: Måtte ofre familien for kjærligheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer