Matt LeBlanc:

Røper hemmelige «Friends»-detaljer

Matt LeBlanc opplevde mye rart under seriens tid på skjermen.

SPESIELL TID: Matt LeBlanc som som spilte Joey Tribbiani i «Friends» røper detaljer fra da serien rullet over skjermene. Her sammen med David Schwimmer og Matthew Perry. Foto: NTB Scanpix
SPESIELL TID: Matt LeBlanc som som spilte Joey Tribbiani i «Friends» røper detaljer fra da serien rullet over skjermene. Her sammen med David Schwimmer og Matthew Perry. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Friends», eller «Venner for livet» på norsk, gikk som en farsott over internasjonale så vel som norske tv-skjermer fra 1994 til 2004.

Vennskapet mellom karakterene Monica Geller, Chandler Bing, Ross Geller, Rachel Green, Joey Tribbiani og Phoebe Buffay har blitt et vennskap mange kjenner seg igjen i og føler de er en del av.

Det betyr også at fansen stadig jubler når stjernene bak karrakterene avslører hemmeligheter fra tiden på settet - og nå gjøres det igjen.

Joey Tribbiani, eller Matt LeBlanc (52) som han egentlig heter, gjester nemlig denne uken «The Kelly Clarkson Show» hvor han ifølge Fox News avslører at flere rare hendelser fant sted rundt ham mens han spilte inn serien.

- Det var i løpet av uken, på kvelden, så var jeg tilfeldigvis innom flere tv-kanaler og så på nyhetene, forklarer LeBlanc innledningsvis.

- Av en eller annen grunn så hadde de delt tv-skjermen inn i seks deler. Hvert livebilde var av husene våre, som et kamera filmet fra helikoptere, fortsetter han.

SUPERSTJERNER OVER NATTEN: David Schwimmer, Lisa Kudrow, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matt LeBlanc og Matthew Perry utgjorde de seks bestevennenne i «Friends». Her under SAG Awards i 1999. Foto: NTB Scanpix
SUPERSTJERNER OVER NATTEN: David Schwimmer, Lisa Kudrow, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matt LeBlanc og Matthew Perry utgjorde de seks bestevennenne i «Friends». Her under SAG Awards i 1999. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ser tilbake

Det er som kjent seks hovedroller i «Friends», spilt av henholdsvis Matt LeBlanc, Jennifer Aniston, Matthew Perry, Lisa Kudrow, Courteney Cox og David Schwimmer.

- Jeg husker jeg fikk et nærbilde av huset mitt og tenkte «shit, jeg trenger et nytt tak». Så da helikoptrene fløy avgårde fant jeg frem stigen og klatret opp, minnes han.

Hendelsen beskriver med andre ord svært godt hvor populære skuespillerne i situasjonskomedien ble på kort tid. De var på alles lepper, og den dag i dag, nesten 16 år etter at siste episode ble sendt på tv, er de seks vennenne fremdeles blant verdens største stjerner.

52-åringen forteller også hvordan det føles at seriens fanskare den dag i dag vokser i det som later til å være rekordfart.

- Det er morsomt, for det føltes veldig stort den gang, men hvordan ting er nå med sosiale medier, strømmetjenester og muligheten til å «binge» noe. Den gang hadde de bare VCR. Ingen klarte å finne ut hvordan man kunne ta opp en serie, minnes skuespilleren.

- Men nå føles det ut som at det på en eller annen måte er like relevant som det var den gang, fortsetter han.

Gjenforenes

Etter ti sesonger takket de seks skuespillerne, som fikk nesten ni millioner kroner per episode, for seg. Og da aller siste episode gikk på lufta i 2004, benket hele 55 millioner mennesker seg foran skjermen.

Tidligere i år kom gladnyheten mange fans har ventet på i 16 år - «Friends»-gjengen skulle endelig gjenforenes. HBO bekreftet i februar at «Friends» kommer tilbake, og skulle i utgangspunktet egentlig sendes allerede i mai.

I midten av mars kom imidlertid kontrabeskjeden om at den er utsatt på ubestemt tid som følge av coronapandemien.

Warner Media har kalt gjenforeningen en spesialutgave man kan kalle «den der alle kom sammen igjen». Det de færreste imidlertid fikk med seg da nyheten ble sluppet, er at spesialen ikke er manusbasert.

POPULÆR: «Og nå er vi Instagram FRIENDS også. Hei Instagram», skriver den amerikanske stjerna Jennifer Aniston (50) på Instagram tirsdag ettermiddag. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

Historien fortsetter ikke

Flere medier, deriblant The Independent, skrev at de seks skuespillerne skal samles på det opprinnelige innspillingssettet til serien, men at man ikke får se dem tilbake i sine elskede roller.

Skuespillerne skal i stedet mimre tilbake til tiden da serien ble spilt inn.

Dersom den norske fansen blir skuffet over dette, så hjelper det neppe at episoden kanskje ikke når norske skjermer i det hele tatt. HBO Max har nemlig på nåværende tidspunkt ingen lanseringsplaner her til lands.

Pressesjef i HBO Nordic Norge, Celine Ryel, fortalte nylig til Se og Hør at de ikke kan slå fast at episoden ikke blir vist i Norge, men at det hele er uvisst.

- «Friends»-spesialen gjelder HBO Max, så per nå vil ikke dette ha noen innvirkning på HBO Europe eller Nordic, sa hun.

Utover det hadde hun ingen kommentarer.

De seks skuespillerne vil ifølge bransjenettstedet Variety tjene minst 2,5 millioner dollar hver. Det tilsvarer svimlende 24 millioner norske kroner.

BASSENGMORO: Courteney Cox får ros fra både venner og fans etter at hun la ut en badevideo utenom det vanlige. Vis mer

LES OGSÅ: Slik ser lille Ben fra «Friends» ut i dag

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer