<strong>MÅTTE FÅ LEGEHJELP:</strong> I et nytt intervju med Dagbladet Magasinet forteller Ari Behn (46) at han var innlagt på intensivavdelingen ved Ullevål sykehus i tolv timer etter skilsmissen. Her fra en kunstutstilling i Horten i fjor. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
MÅTTE FÅ LEGEHJELP: I et nytt intervju med Dagbladet Magasinet forteller Ari Behn (46) at han var innlagt på intensivavdelingen ved Ullevål sykehus i tolv timer etter skilsmissen. Her fra en kunstutstilling i Horten i fjor. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Ari Behn:

Røper hemmelig sykehusinnleggelse

- Det var et alvorlig øyeblikk.

Publisert

Helt siden prinsesse Märtha Louise (47) og Ari Behn (46) valgte å avbryte ekteskapet for litt over to år siden, har begge snakket åpenhjertig om utfordringene tilknyttet det svært offentlige samlivsbruddet.

Særlig sistnevnte har brukt store ord om skilsmissen fra den norske prinsessen, der han i flere intervjuer har uttalt at det «føltes ut som å dø».

SNAKKER OM BRUDDET: Ari Behn gjestet «Skavlan» tidligere i år, der han snakket ut om bruddet med prinsesse Märtha Louise. Video: NRK Vis mer Vis mer

I helgens utgave av Dagbladet Magasinet er Ari igjen inne på samme tema. Denne gang forteller han riktignok om en hittil lite omtalt sykehusinnleggelse, som fant sted noen måneder etter bruddet.

- Følelsesmessig kaos

- Det var raske hjerteslag, pustestopp, alt på en gang. Det var et alvorlig øyeblikk, men de fant ikke noe galt. Det var bare et panikkanfall, meddeler han overfor magasinet.

46-åringen forteller videre at «et mørke hadde krøpet seg innpå i flere måneder» da han omsider ble hentet med ambulanse - og fraktet til intensivavdelingen ved Ullevål sykehus. På dette tidspunktet hadde han glemt hvordan mobilen fungerte, skalv og hakket tenner.

Selv fryktet han at det kunne være et hjerteinfarkt.

- Det hadde blitt så intenst, fordi stresset og sorgen hang sammen, og alt var et følelsesmessig kaos. Jeg ble skrevet ut etter tolv timer, og det ble et vendepunkt. Etter det skjønte jeg at jeg kan kontrollere angsten selv, forteller han.

Malepensel som terapi

Ari forsikrer om at han i dag, etter å ha «gransket seg selv», er på et mye bedre sted i livet. 46-åringen er for tiden er aktuell boka «Inferno», der han har skrevet og malt seg gjennom årene etter skilsmissen.

Den eksentriske trebarnsfaren snakket om et av maleriene, med det passende navnet «Panic», da han gjestet talkshowet til Fredrik Skavlan i februar (se videoklipp lenger opp i saken).

- Jeg malte det tre dager etter at jeg visste at det var over. Det var trist at vi ikke fikk det til, fortalte han, og refererte til nettopp bruddet med Märtha Louise.

Også den gang var han inne på hvilke følelser han kjente på da han innså at ekteskapet etter 14 år var over.

- Det er en veldig spesiell tilstand hvor du vet at det går som det går. Slik jeg kjente det, var det et panikkanfall. En følelse av å miste pusten, hjerteattakk. Det føles jo som å dø, for det er jo et liv som er over og et nytt liv som må begynne, sa han.

Hasteoperert

Angst og panikkanfall er ikke de eneste helseproblemene Ari har måttet stri med etter skilsmissen.

Saken fortsetter under.

- TOTALVRAK: I fjor havnet forfatter og kunstner Ari Behn i en bilulykke. Nå forteller han hva som skjedde. Video: TV3 Vis mer

Tidligere har han også fortalt om den sjeldne tilstanden Kolesteatom, en cyste i mellomøret som kan gi alvorlige komplikasjoner som svimmelhet og tap av hørsel, ifølge Store norske leksikon.

- Det er et betent, lite vev, som lager hull i øregangen. Merkelig, fortalte han i den omstridte dokumentarserien «Ari og halve kongeriket» tidligere i år.

Allerede høsten 2016 kunne Se og Hør avsløre at kunstneren hadde blitt hasteoperert som følge av plagene, som ble utløst etter å ha dykket på ferie i Key West i Florida.

Året etterpå ble Ari også fraktet til legevakta etter at bilen hans havnet i grøfta.

Fortsatt singel

Mens Märtha Louise har beholdt familiens hus i Lommedalen, gikk Ari til anskaffelse av et nytt hus like i nærheten, kort tid etter skilsmissen. Eksparet har delt foreldreomsorg for døtrene Maud Angelica (15), Leah Isadora (13) og Emma Tallulah (10).

Saken fortsetter under.

I fjor sommer ble det kjent at 46-åringen hadde funnet kjærligheten igjen, med Ebba Rysst Heilmann (33). Hva gjelder ekskona har hun ved flere anledninger gitt uttrykk for at hun nyter singellivet, senest i et intervju med Dagbladet Magasinet i mars:

- La meg si det sånn: Jeg har det veldig fint som jeg har det nå. Jeg har barn, men ikke kjæreste, i hvert fall ikke sånn på ordentlig, sa hun.

47-åringen la samtidig ikke skjul på at hun er åpen for en ny mann i livet sitt.

- Jeg håper jo at jeg vil finne kjærligheten igjen. Jeg har ikke lyst til å være alene resten av livet. Men akkurat nå må jeg faktisk innrømme at jeg synes det er ganske deilig, fortalte hun.

Märtha Louise har for øvrig skapt en rekke overskrifter den siste tiden, etter å ha utgitt en til dels utskjelt bok om høysensitive barn. I boka bruker hun gjerne sine egne barn som eksempel, der hun blant annet hevder at døtrene forutså skilsmissen med Ari.

LES OGSÅ: - Aldri borte mer enn en uke om gangen

ARI BEHN OM TIDEN ETTER BRUDDET: Ari Behn var programleder på Se og Hørs Kjendisgalla 2016. Her snakker han ut om en hektisk høst. Video: Per Ervland Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer