<strong>FILMSUKSESS:</strong> Harvey Weinstein, som etter #metoo-kampanjen ble kastet ut av sitt eget selskap, truet regissør Peter Jackson med å bytte ham ut hvis han ikke kun laget én «Ringenes Herre»-film. Foto: NTB Scanpix
FILMSUKSESS: Harvey Weinstein, som etter #metoo-kampanjen ble kastet ut av sitt eget selskap, truet regissør Peter Jackson med å bytte ham ut hvis han ikke kun laget én «Ringenes Herre»-film. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Weinstein, Tarantino og «Ringenes Herre»:

Røper hemmelig «krise-versjon» av «Ringenes Herre»

Harvey Weinstein ville at det bare skulle lages én enkeltstående «Ringenes Herre»-film.

Publisert

Ifølge den nye boka « Anything You Can Imagine: Peter Jackson & The Making of Middle-Earth», var den tidligere filmmogulen Harvey Weinstein svært kritisk til at «Ringenes Herre»-regissør Peter Jackson skulle lage flere filmer ut av J.R.R. Tolkiens kjente bok.

Weinstein skal ha truet regissør Peter Jackson med at han ville bytte ham ut med en annen stjerneregissør, Quentin Tarantino, hvis han ikke endret visjonen sin, og laget en enkelt film på to timer.

Ifølge boka, mente Weinstein at Jackson hadde «sløst bort» 12 millioner dollar på å utvikle et manus for to filmer, skriver The Guardian.

- Harvey sa, «Enten gjør du dette eller så gjør du det ikke. Da er du ute. Og jeg gjorde Quentin klar til å regissere filmen», forteller Ken Kamins, en av produsentene som jobbet for Weinstein, i boka som er skrevet av Ian Nathan.

<strong>VILLE SKVISE UT JACKSON:</strong> Tidligere filmmogul Harvey Weinstein (t.v.) skal ha ønsket å overlate «Ringenes Herre»-jobben til regissør Quentin Tarantino (t.h.) om Peter Jackson ikke føyde seg. Foto: AP/ NTB scanpix
VILLE SKVISE UT JACKSON: Tidligere filmmogul Harvey Weinstein (t.v.) skal ha ønsket å overlate «Ringenes Herre»-jobben til regissør Quentin Tarantino (t.h.) om Peter Jackson ikke føyde seg. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Ville fjerne mye av handlingen

Jackson skal ha fått et notat fra Weinstein-selskapet Miramax, datert 17. juni 1998, som detaljert beskrev en «mer radikal, strømlinjeformet tilnærming» til filmen.

Dette ville gjøre det mulig å fortelle historien i én enkelt film.

Men det betydde at Helmsdjupet ville blitt kuttet, Eowyn ville erstattet Faramir som Boromirs søster, Balrogene ville forsvunnet og til og med trollmannen Sarumanns rolle ville vært i fare, ifølge nettstedet Stuff.

- Det var bokstavelig talt garantert at det ville ført til skuffelse for hver eneste person som hadde lest den boka, sier Peter Jackson, i den nye boka.

FORTELLER OM INNSPILLINGEN: I denne videoen tar Peter Jackson oss med bak scenene under innspillingen av «Hobbiten» Vis mer

Solgte filmplanene

Produsent Ken Kamins overtalte Weinstein til å la Jackson og manusforfatter Fran Walsh selge filmplanene til noen andre. Dermed ga Weinstein avkall på en kjempesuksess.

Filmselskapet New Line Cinema var derimot interessert i Jacksons planer, og Tolkiens bok ble til tre filmer.

«Ringens Brorskap» kom ut i 2001, «To tårn» i 2002 og «Atter en konge» i 2003. Alle ble store publikumsmagneter, og ble belønnet med henholdsvis fire, to og elleve Oscar-statuetter.

«Atter en konge» ble også belønnet for «beste regi» og «visuelle effekter».

Etter at New York Times publiserte en artikkel i oktober 2017, om at Harvey Weinstein hadde trakasssert kvinner i en årrekke, har en rekke kvinner anklaget ham for seksuell trakassering, overgrep og voldtekt.

Den tidligere så mektige filmmogulen ble senere kastet ut av sitt eget selskap.

Ny «Ringenes Herre»-serie

I november ble det for øvrig kjent at strømmegiganten Amazon hadde kjøpt opp rettighetene til en ny «Ringenes Herre»-serie.

Handlingen er basert på tiden i Midgard før «Ringenes brorskap», som er den første filmen i den originale filmtrilogien.

De globale rettighetene til J.R.R. Tolkiens fantasybøker har hatt en saftig prislapp, nærmere bestemt på to milliarder kroner.

LES OGSÅ: Setter en stopper for rykteflommen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer