«Farmen»-Marte:

Røper «hemmelig» kjæreste - og babynyhet

Lykken smiler for den tidligere «Farmen»-finalisten.

SKAL BLI MOR: Marte Søreide, som kjempet seg til finaleplass i «Farmen» i 2015, venter sitt første barn med forloveden Siri Øveraas. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør / Privat
SKAL BLI MOR: Marte Søreide, som kjempet seg til finaleplass i «Farmen» i 2015, venter sitt første barn med forloveden Siri Øveraas. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør / Privat Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at det har skjedd mye i livet til den tidligere «Farmen»-deltakeren Marte Søreide (27) siden hun deltok i det populære realityprogrammet høsten 2015.

Søreide kom helt til finalen - men måtte til slutt se seg slått av Eilev Bjerkerud (31) i en nervepirrende kunnskapskonkurranse.

Siden «Farmen»-deltakelsen har det vært ganske stille fra Søreide, men nå avslører 27-åringen at hun er i full gang med å etablere seg med familie og barn i hjembygda Søreide i Sogn og Fjordane.

Hun bekrefter nemlig overfor Se ig Hør at hun og kjæresten Siri Øveraas venter sitt første barn i begynnelsen av januar - og hun kan røpe at paret venter en liten jente.

- Vi gleder oss masse til å møte henne. Navnet er hemmelig inntil vi møter henne. Terminen er i januar. Livet smiler, sier den tidligere «Farmen»-finalisten til Se og Hør.

VENTER BARN: Den tidligere realitydeltakeren Marte Søreide og kjæresten Siri Øveraas venter en jente neste år. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VENTER BARN: Den tidligere realitydeltakeren Marte Søreide og kjæresten Siri Øveraas venter en jente neste år. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Søreide har vært kjæreste med Siri Øveraas i flere år, men har ikke snakket om forholdet offentlig før nå. Paret har vært sammen siden november 2017, og i september 2018 ble de forlovet.

POSITIV TEST: Søreide og kjæresten da de fant ut at de ventet barn sammen. Foto: Privat
POSITIV TEST: Søreide og kjæresten da de fant ut at de ventet barn sammen. Foto: Privat Vis mer
BLIR FORELDRE: Den lille jenta er ventet å komme i januar 2020. Foto: Privat
BLIR FORELDRE: Den lille jenta er ventet å komme i januar 2020. Foto: Privat Vis mer

Kapret drømmegården

I 2016 flyttet hun tilbake til hjembygda Søreide - ei lita bygd ved Sognefjorden med knappe 350 innbyggere. I et intervju med Firda i 2016, fortalte «Farmen»-profilen at hun hadde sikret seg drømmegården for 2,1 millioner.

- Jeg har alltid drømt om å bo landlig og å eie mitt eget småbruk, så da jeg fikk sjansen om å kjøpe denne gården, måtte jeg bare slå til, sa hun til lokalavisa den gang.

Ifølge Firda er gården på 132 mål, med et over 100 år gammelt bolighus på 200 kvadratmeter, i tillegg til fjøs. Gården ligger også bare et par kilometer unna familiegården der den tidligere «Farmen»-deltakeren vokste opp.

Søreide la heller ikke skjul på at hun var svært fornøyd med å vende tilbake til røttene.

- Bygda ligger hjertet mitt nær, det er solrikt og vakkert her, og det ligger midt mellom Førde og Bergen. Så jobbmessig er det gode muligheter.

FINALE: Her er Søreide og Eilev Bjerkerud sammen med programleder Gaute Grøtta Grav under finalen høsten 2015. Foto: Morten Eik
FINALE: Her er Søreide og Eilev Bjerkerud sammen med programleder Gaute Grøtta Grav under finalen høsten 2015. Foto: Morten Eik Vis mer

Populær «Farmen»-deltaker

Søreide ble som nevnt et kjent fjes for det norske folk da hun deltok i TV 2-serien «Farmen» høsten 2015. Der kom hun helt til finalen, hvor hun måtte se seg slått av Eilev Bjerkerud.

De tre deltakerne som sto igjen i finaleuka var Søreide, Bjerkerud og Øystein Hetland. Sistnevnte ble slått ut i semifinalen etter at han tapte i blant annet melkespannholding.

MYE OPPMERKSOMHET: Når «Farmen»-Ingebjørg ankommer «Torpet», blir «Farmen»-veteranen Frank svært opphengt i brystene hennes. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Bjerkerud har på sin side blitt et kjent fjes etter «Farmen»-deltakelsen, og har deltatt i en rekke tv-programmer, deriblant «Skal vi Danse» og «4 stjerners middag».

Etter deltakelsen i «Farmen», la ikke Søreide skjul på at det hadde vært en svært krevende erfaring å skru tida 100 år tilbake.

- Mange tror kanskje at vi har dagens hjelpemiddel med oss. Vi bruker gammeldags verktøy og har virkelig levd som de gjorde i 1915, så det har vært en kjempestor læringskurve, sa hun om gårdsoppholdet i desember 2015.

Eilev Bjerkerud, Marte Søreide og Øystein Hetland om hvordan Farmen egentlig er, og hvor mye slit det er. Intervjues på finalefesten. Vis mer

LES OGSÅ: Slik er familien helt privat

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer