Herman Flesvig:

Røper gråtepauser: - Er dødsviktig

Komiker Herman Flesvig innrømmer at han ved flere anledninger tar seg tid til å sette seg ned for å gråte.

ÆRLIG: Forrige uke gjestet komiker Herman Flesvig podkasten «Sånn er du» med Harald Eia og Nils Brenna i spissen. Og der kommer det fram litt av hvert om komikerens personlighet. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
ÆRLIG: Forrige uke gjestet komiker Herman Flesvig podkasten «Sånn er du» med Harald Eia og Nils Brenna i spissen. Og der kommer det fram litt av hvert om komikerens personlighet. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert

Den norske komikeren Herman Flesvig (28) har oppnådd enorm suksess med humorserien «Førstegangstjenesten». NRK-serien fikk terningkast i toppsjiktet, blant annet en sekser fra Dagbladets anmelder.

Flesvig har også fått stor oppmerksomhet for den populære podkasten «Friminutt», som han har sammen med NRK-profil Mikkel Niva (32). Livet ser med andre ord ut til å smile for Flesvig, som også for noen måneder siden kunne røpe at han hadde funnet kjærligheten.

Søndag gjestet han NRK-podkasten «Sånn er du» med Harald Eia (54) og Nils Brenna i spissen. I podkasten analyserer duoen kjente personer med personlighetstesten «Big 5».

Og denne gangen er det altså Flesvigs personlighet som står for tur. I den nesten en times lange podkasten kommer det blant annet fram at komikeren er en som er høy på følelser, ganske engstelig, har en høy fantasi, er konfliktsky og en som har god orden og struktur.

KOMISK: Herman Flesvig har nok en gang tatt på seg militæruniformen for å spille et mangfold av komiske karakterer i Førstegangstjenesten. Video: NRK Vis mer

I podkasten får man gradvis komme inn under huden på Flesvig, og man lærer blant annet at han synes det kan være vanskelig at alle skal ha en mening om ham.

- Jeg tror jeg er såpass fornuftig at jeg er et godt forbilde, men det er klart jeg gjør ting som ikke nødvendigvis er populært hos alle, og jeg har veldig problemer med det å ikke bli likt eller misforstått, eller at folk hater meg for noe. Det synes jeg er veldig ubehagelig, forteller han.

NEKTET TJENESTE: Herman Flesvig gjør stor suksess med NRK-programmet «Førstegangstjenesten», men én detalj hindret komikeren å selv kunne tjenestegjøre i forsvaret. Video: «Lindmo», NRK Vis mer

Tar seg en grinepause

Som nevnt får Flesvig også en høy score på følelser, noe de går nærmere inn på i podkast-episoden. Komikeren legger ikke skjul på at han kjenner det på kroppen med en gang det er noe.

- Jeg kan tenke, «vet du hva nå har jeg mye følelser i kroppen», så setter jeg på en låt og så kan jeg sette meg i tjue minutter og bare grine. Det er en ventilering av følelser som jeg tror er dødsviktig. At man hele tida må slippe opp den ventilen, hvis ikke så bygger det seg opp, fortsetter han.

IKKE SÅ BESKJEDEN: Herman Flesvig innrømmer at han til tider kan stå i bar overkropp og drikke sjampanje mens han tenker at ingen i Norge er like rå som det han er. Her er han avbildet med kollega Mikkel Niva. Foto: Tore Meek / NTBOslo 20200619. Herman Flesvig og Mikkel Niva ankommer den rde lperen fr Gullruten 2020. Foto: Tore Meek / NTB
IKKE SÅ BESKJEDEN: Herman Flesvig innrømmer at han til tider kan stå i bar overkropp og drikke sjampanje mens han tenker at ingen i Norge er like rå som det han er. Her er han avbildet med kollega Mikkel Niva. Foto: Tore Meek / NTBOslo 20200619. Herman Flesvig og Mikkel Niva ankommer den rde lperen fr Gullruten 2020. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer

Til Se og Hør forteller komikeren at han ikke ble overrasket over testen, og at han vil lære seg selv å kjenne bedre.

- Jeg prøver å åpne hver eneste krik og krok i hodet mitt så jeg lærer meg selv å kjenne og klarer å forstå mine egne følelser. Det har jeg gjort i alle år og synes det er spennende, forteller han, og legger til at han tror en slik test er fin for alle.

- Da blir man mer bevisst på hvem man er og hva man kan jobbe med for å ha det bedre med seg selv og andre. Dette er nok spesielt viktig med tanke på psykisk helse. Og kanskje spesielt viktig for menn, tror han.

Diagnosen har vært en fordel

I podkasten blir også Flesvigs ADHD-diagnose et tema, noe han har snakket om flere ganger tidligere. Da han besøkte «Lindmo» tidligere i år uttalte komikeren at det er mye stigma rundt diagnosen.

- For min del har det vært en fordel. Jeg jobber masse og står på. Men det er en berg-og-dal-bane av følelser, påpekte han.

RUTETE NINJA: Midt i intervjuet med Nicolay Ramm, stuper Herman Flesvig inn fra siden for å gi Ramm en liten skjennepreken. Vis mer

Flesvig slet med å få med seg innholdet i timene på skolen. Men én person gjorde hverdagen lettere for komikeren.

- Læreren min på barneskolen, Jorid, satt en time med meg hver dag etter skolen. Hadde det ikke vært for henne hadde jeg ikke kunne skrive navnet mitt, sa Flesvig.

Han forklarte også at diagnosen gikk utover selvtilliten.

EN FORDEL: Herman Flesvig har tidligere innrømmet at ADHD-diagnosen har vært en fordel for ham. Foto: Helene Kjærgaard / TV 2 / NTB
EN FORDEL: Herman Flesvig har tidligere innrømmet at ADHD-diagnosen har vært en fordel for ham. Foto: Helene Kjærgaard / TV 2 / NTB Vis mer

- Hvis man bare sitter bakerst i klasserommet og er klovn så går det til slutt ut over selvtilliten. Man godtar at man er dum. Alle trenger derfor en lærer som Jorid, la han til.

Diagnosen fikk Flesvig på videregående etter at en lærer ba om at han skulle utredes. Da han fikk påvist ADHD begynte brikkene endelig å falle på plass.

HET: Herman Flesvig er i vinden for tiden, og nå har han sluppet låta «Josefine». Produsent: Anders Nilsen Vis mer

- Å ha en diagnose er ikke en sovepute og betyr ingenting i det daglige, det ga meg bare svar på hvorfor jeg har hatt problemer med å ta til meg teoretisk lærdom. Det er fordi jeg plukker opp vanvittig mye fra omgivelsene. Det går i hundre i hodet mitt hele tida, sa komikeren til Dagbladet Magasinet i fjor.

LES OGSÅ: Fansen ser rødt etter mattips

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer