«Måneskin»-vokalist:

Røper gladnyhet

Italias «Måneskin»-vokalist Damiano David (22) har tatt Europa med storm med Eurovision-seieren. Rett før han reiste til Rotterdam forlovet han seg med modellkjæresten.

IKKE SINGEL: For to uker siden avslørte Damiano David verden sannheten om hans forlovelse til den italienske modellen, Giorgia Soleri. Foto: Alessandro Bremec/NurPhoto/Shutterstock/NTB
IKKE SINGEL: For to uker siden avslørte Damiano David verden sannheten om hans forlovelse til den italienske modellen, Giorgia Soleri. Foto: Alessandro Bremec/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

På lørdag ble det italienske bandet« Måneskin» kronet som vinnerne i årets Eurovision, men det er ikke bare den brennhete låta deres, «Zitti E Buoni» som har vært i rampelyset, men også frontvokalisten Damiano David.

Hele Europa var klistret til skjermen da «Måneskin» stilte opp i rocka 70-tallsinspirerte antrekk, med den skjorteløse vokalisten i overalls og tykk eyeliner. Med hele 2,1 millioner følgere på Instagram lurer kanskje mange på om han er singel, men det mange ikke vet er at den 22 år gamle Damiano David er blitt forlovet.

Ungt talent

Davids karriere startet allerede da han gikk på videregående og formet «Måneskin» sammen med Victoria De Angelis (bass), Ethan Torchio (trommer) og Thomas Raggi (gitar) i 2016, da de alle gikk på videregående skole i Roma. Bandet debuterte med sin første EP, «Chosen» i 2017, samme året som de deltok i italienske «X Factor».

UNGE LOVENDE: «Måneskin» har hittlil gitt ut tre album med Sony Music i ryggen, «Chosen» (2017), «Il ballo della vita» (2018) og «Teatro d'ira: Vol. I» (2021). Foto: NTB
UNGE LOVENDE: «Måneskin» har hittlil gitt ut tre album med Sony Music i ryggen, «Chosen» (2017), «Il ballo della vita» (2018) og «Teatro d'ira: Vol. I» (2021). Foto: NTB Vis mer

Holdt forholdet hemmelig

Allerede i våres begynte fans på nett å undre seg over Davids kjærlighetsliv. Tidligere i år fløy rykter om forhold mellom ham og «Måneskin»-bassisten Victoria De Angelis og spekulasjoner rundt tidlige forhold, men for to uker siden fikk verden endelig vite sannheten. Ifølge Italy 24 News annonserte David forlovelsen med modellen Giorgia Soleri gjennom en story på Instagram.

Paret har vært sammen i fire år, men har valgt å holde forholdet privat fram til nå, muligens på grunn av Davids kvinnelige fanskare.

Det betyr kanskje at det bare får bli med den våte drømmen til Stian «Staysman» Thorbjørnsen.

MÅNESKINN: Dette sa Eurovision-favorittene fra Sverige, Malta og Italia om TIX. Reporter: Lars Barreto Dønvold-Myhre. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Vis mer

Influenser-kjæreste

Soleri er heller ingen ukjent skikkelse. Den 25 år gamle influenseren er et kjent navn i Italia, og har for tiden hele 192 000 følgere på Instagram.

Hun er originalt fra Milano, men bor for tiden i Roma.

Kunngjøringen kom ikke som en overraskelse for alle. Noen fans tok på seg etterforskerhatten og satt sammen to og to da de la merke til at David fulgte Soleri på Instagram, og at bakgrunnen i noen av Soleris Instagram bilder og en av Davids TikTok videoer så ut som det samme rommet.

Dop-anklaget

Siden lørdag har den unge sangeren også havnet i hett vann etter anklager om kokainbruk på live TV begynte å sirkulere i mediene. I helga fortalte David at han var skuffet over situasjonen i et intervju med BBC.

- Jeg er veldig fornærmet, og denne type saker er opprørende. Vi er unge mennesker med stor lidenskap for musikk, sier han.

Resultatene fra den frivillige doptesten ble kjent på søndag og viser ikke til at David hadde narkotika i systemet.

LES OGSÅ: - Tanken på ekteskap får meg til å vemmes

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer