Gunhild Stordalen:

Røper gladnyhet etter bruddet

- Den beste julegaven jeg kunne fått.

SLUTT: I november ble det klart at forholdet mellom Gunhild og Petter Stordalen hadde tatt slutt. Nå deler Gunhild en gladnyhet i sosiale medier. Foto: Se og Hør / Andreas Fadum
SLUTT: I november ble det klart at forholdet mellom Gunhild og Petter Stordalen hadde tatt slutt. Nå deler Gunhild en gladnyhet i sosiale medier. Foto: Se og Hør / Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var nok mange som satt kaffen i halsen da det i starten av november ble kjent at superparet Gunhild (40) og Petter Stordalen (56) skilles etter ni års ekteskap og 14 år som kjærester. Det meddelte de i en pressemelding, hvor de opplyste at de fortsatt ville være gode venner og støttespillere.

Siden den gang har bruddet for et av Norges mest kjente kjendispar blitt bredt dekket i pressen, og senest denne uken ble det kjent at hotellkongen hadde punget ut svimlende 29 millioner for en luksusleilighet på Oslos beste vestkant - hvor Gunhild nå skal flytte inn.

Petter har også vært en viktig støtte for Gunhild i kampen mot sykdommen systemisk sklerose, som hun ble diagnostisert med i 2014. Gunhild har vært syk i flere år, og hatt en rekke opp- og nedturer på grunn av den svært sjeldne bindevevssykdommen.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

Nå deler imidlertid 40-åringen en gladnyhet på sin egen Instagram-profil. Der skriver hun nemlig at hun har kuttet ut medisiner som hun de siste årene har vært avhengig av.

- Et lite mirakel! I løpet av bare fem år har en dødelig diagnose blitt helbredelig. Takket være medisinsk innovasjon, kombinert med sunt plantebasert kost, søvn og meditasjon, er jeg endelig i stand til å kutte ut de ekle transplantasjonsmedisinene, skriver Stordalen i innlegget.

- Gir nytt håp

På bildet står 40-åringen på et apotek, og hun har hendene fulle av esker med tabletter som hun nå altså ikke lenger trenger å bruke - og som hun angivelig derfor returnerer til apoteket. I innlegget omtaler hun nyheten som den beste julegaven hun kunne fått.

- Det gir nytt håp til pasienter rundt om i verden som har systemisk sklerose og andre autoimmune sykdommer. Farmasøyten er også glad, ettersom ubrukte medisiner forurenser miljøet og til slutt havner i maten vår (noe som er grunnen til at det alltid er viktig å levere tilbake ubrukte medisiner for forsvarlig håndtering, skriver Stordalen videre.

Den positive helsebeskjeden kommer under en måned etter at bruddet mellom henne og Petter Stordalen ble kjent.

I løpet av sine 14 år som kjærester har Petter og Gunhild Stordalen vært gjennom mye sammen - og ikke minst har førstnevntes sykdom vært mye omtalt.

40-åringen har systemisk sklerose, en meget sjelden bindevevssykdom, og det finnes i dag ingen helbredende behandling. Eksparet har tilbrakt mye tid i Nederland de senere årene der Gunhild har fått eksperimentell behandling og flere cellegiftkurer.

BRUDD: Petter og Gunhild Stordalen melder at de flytter fra hverandre etter 14 år. Intervju fra Expressen. Vis mer

Infeksjonsfri

Både Petter og Gunhild har gjennom årene vært åpne om hvordan sykdommen har preget hverdagen deres. Hotellkongen har blant annet uttalt at ekskona ikke kommer til å få et langt liv, og aldri lagt skjul på at sykdommen har vært vanskelig.

- Gunhild ble syk, og det har endret både livet hennes og livet mitt. Det har også endret mitt syn på livet, uttalte 56-åringen blant annet i fjor.

Den siste tiden har imidlertid EAT-grunnleggeren respondert svært positivt på behandlingen - og delt flere glade oppdateringer om sin helsetilstand - senest i august i år da hun avslørte at hun er infeksjonsfri.

- Avslutter sykefraværet og ferien med godt mot, infeksjonsfri og med is og kjærligheten i mitt liv. Kan ikke vente med å jobbe igjen, skrev hun under et bilde av seg selv og Petter Stordalen på Instagram.

Nyheten kom kort tid etter at hun også kunne meddele at sykdommen nesten ikke lenger kunne spores.

- I dag, tre år etter min andre beinmargstransplantasjon, kan man nesten ikke spore sykdommen lenger, og jeg kan senke medisindosene. Det er fremdeles noe i systemet, men med en lang, avslappende sommer vil jeg komme meg, skrev hun da.

LES OGSÅ: Dette sier hun om skandalen

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer