Gunhild Stordalen:

Røper gladnyhet:
- Emosjonelt øyeblikk

Har fått sin første dose med coronavaksinen.

VAKSINERT: Gunhild Stordalen røper selv på Instagram at hun endelig har fått coronavaksine. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VAKSINERT: Gunhild Stordalen røper selv på Instagram at hun endelig har fått coronavaksine. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at hun ble diagnostisert med sykdommen systemisk sklerose i 2014, har klimaforkjemper, lege og EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen (42) flere ganger fortalt åpent om opp- og nedturene som fulgte i kampen mot den svært sjeldne bindevevssykdommen.

Sykdommen har nå gjort at hun har blitt vaksinert mot corona. Det skriver hun selv på Instagram, til et bilde av at hun får sprøyten i armen.

«Sent i går kveld fikk jeg sprøyten. Et emosjonelt øyeblikk, fordi det markerer slutten på et langt, skummelt og tragisk år, og gir oss ekte håp om at pandemien vil være over snart», skriver hun til bildet.

Videre retter EAT-grunnleggeren en stor takk til helsearbeidere som holder oss trygge og i live gjennom dette, samt at vi ikke må glemme mirakelet som gjorde at vi fikk en trygg, effektiv vaksine bare ett år etter at pandemien startet.

«Ps. Jeg fikk vaksinen nå på grunn av min kroniske immunsvikt (svake immunsystem) etter benmargstransplantasjonen. Jeg føler meg helt fin i dag», avslutter hun innlegget.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

- Verste året

Stordalens sykdom har preget overskrifter landet over, og det ble ikke mindre av dem etter at det ble kjent at Gunhild og Petter Stordalen hadde bestemt seg for å gå hver til sitt etter 14 år som par i 2019.

I januar i fjor uttalte hun seg om det tøffe året som hadde gått til Tidsskrift for Den norske legeforening.

- Dette året har vært det verste i mitt 40-årige liv. Jeg fikk en infeksjon i fjor sommer som ingen fant ut av, og var innlagt frem og tilbake gjennom våren. Ingenting hjalp. Jeg måtte bare delegere alt arbeidet til det fantastiske teamet mitt, fortalte hun den gang.

BRUDD: Petter og Gunhild Stordalen melder at de flytter fra hverandre etter 14 år. Intervju fra Expressen. Vis mer

Den gang påpekte hun at hun var infeksjonsfri og at hun så lyst på fremtiden. 42-åringen la likevel ikke skjul på at når hun ser seg tilbake - så ser hun at hun har presset seg selv for hardt.

- Jeg har jo vært slem med meg selv. Jeg har presset meg over grensen. Jeg tenkte at søvn bare var tull. Ligge på ryggen i åtte timer når jeg kunne jobbe: hvorfor skulle jeg det? Jeg har vært stolt av at jeg bare sov fem timer i døgnet. Men så møtte jeg meg selv i døren i fjor vår og kjente at jeg ikke lenger husket hva hvilepuls var, sa hun.

Sluttet med medisiner

I desember 2019 kunne Stordalen stolt meddele at hun hadde kuttet ut medisiner som hun de siste årene har vært avhengig av. I et intervju med DN i oktober i fjor fortalte Stordalen nå at hun anser det som et mirakel, og er overbevist om at gode søvnrutiner har hjulpet henne mye på veien til å bli frisk.

- Å få mye søvn var bortkastet, mente jeg. For hva var egentlig poenget med å ligge i sjøstjernestilling i åtte timer når jeg heller kunne jobbe? sa hun blant annet til avisen.

RØRENDE ØYEBLIKK: Petter Stordalen ga følgerne sine et innblikk fra da han barberte hodet til Gunhild i sykesengen. Video: Instagram / NTB Scanpix. Klipp: Helén Skogstad / Ørjan Ryland Vis mer

En stressende hverdag og tøff behandling mot sykdommen gjorde imidlertid at 42-åringen gikk på en smell, noe som ble starten på et nytt og bedre forhold til meditasjon og søvn.

- I dag er jeg blitt helt religiøs når det kommer til det å få åtte timer søvn. Mange ting prioriteres bort for å få det til, men jeg er hellig overbevist om at et godt søvnmønster har vært en sterk bidragsyter til at jeg nå er så godt som frisk. Selv om helse ikke er alt, er det lite som betyr noe uten god helse. Får jeg et nytt tilbakefall, er det game over. Legene sier at kroppen min ikke tåler en ny runde, fortalte hun.

LES OGSÅ: - En helt uvirkelig situasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer