Amanda Kurtovic forlovet med Brede Csiszar:

Røper forlovelse

- En helt absurd følelse, forteller håndballspilleren.

FORLOVET: Mandag kom den gledelige nyheten om at håndballspilleren Amanda Kurtovic har forlovet seg med den tidligere ishockeyspilleren Brede Csiszar. Foto: Privat
FORLOVET: Mandag kom den gledelige nyheten om at håndballspilleren Amanda Kurtovic har forlovet seg med den tidligere ishockeyspilleren Brede Csiszar. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2017 kom nyheten om at håndballspiller Amanda Kurtovic (28) hadde funnet kjærligheten med den tidligere ishockeyspilleren Brede Csiszar (33). Nyheten om at de var blitt et par avslørte sistnevnte overfor «God Kveld Norge».

Kurtovic og Csiszar fikk først øynene opp for hverandre under en veldedighetskamp som Larvik arrangerte i 2017, og siden den gang ser det ut til at kjærligheten har blomstret mellom dem.

Tre år etter at de møttes kan duoen nå nemlig røpe at de har valgt å ta forholdet et steg videre - ved å forlove seg. Nyheten deler Kurtovic på sin egen Instagram-profil mandag.

ULYKKESFUGL: Det gikk ikke helt som planlagt da Atle Pettersen skulle ta et bad i jacuzzien på bryllupsnatten sin. Vis mer

- Veldig lykkelige

Overfor Se og Hør forteller den nyforlovede håndballspilleren at frieriet fant sted hjemme i trygge omgivelser.

- Det var veldig enkelt og veldig fint her hjemme. Så det er jeg glad for, forteller hun.

Se dette innlegget på Instagram

♥️vi to

Et innlegg delt av Amanda Kurtović (@amanda_kurtovic)

- Hva følte du da Brede fridde til deg?

- Det er vanskelig å beskrive. Det tar jo forholdet til et helt annet nivå, også er det en helt absurd følelse med en gang. Vi er jo veldig lykkelige og vi er på et veldig godt sted. Det var veldig mange følelser, svarer hun.

Kurtovic innrømmer at frieriet kom som et stort sjokk, og at hun ikke hadde forventet det i det hele tatt. Når det kommer til bryllupsplaner er det foreløpig ikke noe de stresser med, og Kurtovic forteller at de først og fremst tenker å være forlovet i et par år før de gifter seg.

På spørsmål om hvordan det var å bli fridd til midt oppi corona-krisen, svarer håndballspilleren:

- Tankene går jo til dem som er rammet av det her, men samtidig så er det et veldig fint lyspunkt for oss, og noe vi kan se frem til og glede oss til.

Brede Csiszar er kjent med at Se og Hør omtaler nyheten.

GIFTER SEG: I 2019 ble det klart at Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen hadde forlovet seg. Nå letter hun på sløret om hvordan bryllupet blir. Reporter: Malini Bjørnstad. Video: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

Annerledes hverdag

Det er liten tvil om at coronaviruset har preget hverdagen til hele verden, inkludert Amanda Kurtovic. Hun spiller til vanlig for håndballklubben Györ i Ungarn, men nå for tiden befinner hun seg hjemme i Norge som følge av pandemien.

- Hvordan har coronaviruset påvirket din hverdag?

- Det blir jo satt veldig i perspektiv i idretten generelt. Det man driver er ikke noe viktig i det store bildet. Men, det er jo fortsatt jobben min, så jeg må fortsatt gjøre det jeg kan frem til den dagen jeg får beskjed om at jeg kan dra tilbake til klubben, forteller hun, og legger til:

- Det gjelder å være disiplinert. At jeg får trent godt og gjør det jeg kan gjøre. Heldigvis får vi lov til å være ute i naturen, så jeg bruker den mye.

DYKTIG: Her er Amanda Kurtovic avbildet etter at hun scoret et mål i kampen mellom Danmark og Norge i 2016. Foto: NTB Scanpix
DYKTIG: Her er Amanda Kurtovic avbildet etter at hun scoret et mål i kampen mellom Danmark og Norge i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Med tanke på at 28-åringen spiller håndball i utlandet, har hun og forloveden fått kjenne på hvordan det er å ha et langdistanseforhold. I et intervju med Dagbladet i 2017 innrømmet håndballspilleren at det var tøft.

- Alle som har et langdistanseforhold vet at det er tøft. Vi får det til å funke så bra vi kan, fortalte Kurtovic til avisen den gang.

- Karrieren vi har er relativt kort, så da må vi dyrke den så lenge kroppen tillater det. Ekte kjærlighet holder jo livet ut, la hun til.

FORLOVET: Den svenske toppbloggeren Angelica Blick skal gifte seg med sin kjæreste gjennom flere år, André Bånghäll. Video: @angelicablick. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Forlot kone og barn etter corona-isolasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer