Astrid Uhrenholdt Jacobsen:

Røper flytteplaner og ny jobb

- Jeg har godt av noen nye eventyr, komme meg ut av Oslo og se noe annet av Norge.

FLYTTER: Den tidligere langrennsstjernen har skaffet seg ny jobb i Nord-Norge. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge
FLYTTER: Den tidligere langrennsstjernen har skaffet seg ny jobb i Nord-Norge. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge Vis mer
Publisert

I fjor annonserte den tidligere langrennsstjernen Astrid Uhrenholdt Jacobsen (34) at hun skulle legge skikarrieren på hylla til fordel for medisinstudiene. 34-åringen la med det en imponerende skikarriere bak seg - med medaljer i både OL og VM.

Nå har hun imidlertid også fullført medisinutdanningen, og for tiden er hun på innspillingen av TV2-programmet «Landskampen». Der skal svenske og norske idrettsutøvere kjempe mot hverandre i utfordrende øvelser.

Men det er ikke bare på TV-skjermen idrettsstjernen vil være fremover.

I et intervju med VG avslører 34-åringen at hun skal flytte til Vesterålen for å jobbe som turnuslege. Der skal hun forbli i halvannet år fremover.

Det var TV 2 som først omtalte saken først.

BRYTER SAMMEN: Astrid Jacobsen bryter sammen etter Steffen Iversen trekker seg fra «71 grader nord - kjendis» Vis mer

Nye eventyr

Overfor avisen kan Jacobsen fortelle at hun er glad for å være ferdig med medisinstudiene, selv om hun tror hun har brukt omtrent dobbel så lang tid som normen på å fullføre.

Til tross for at hun fikk jobbtilbud i hjembyen Oslo skal hun nå altså flytte til Nord-Norge for å jobbe på sykehus.

EKSPERTKOMMENTATOR: Etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen la skikarrieren på hylla, fikk hun jobb i NRK som ekspertkommentator. Foto: Terje Pedersen / NTB
EKSPERTKOMMENTATOR: Etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen la skikarrieren på hylla, fikk hun jobb i NRK som ekspertkommentator. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Jeg har godt av noen nye eventyr, komme meg ut av Oslo og se noe annet av Norge. Nå skal jeg være ett år på sykehus i Stokmarknes og deretter seks måneder i kommunehelsetjenesten, forteller hun til VG.

Hun håper også at idrettsbakgrunnen kan være med på å hjelpe henne i den nye karrieren.

- Jeg håper at jeg tar med meg mellommenneskelig kommunikasjon. At jeg kan være god på relasjoner og kommunikasjon. Jeg håper at jeg kan dra veksler på når jeg skal begynne å jobbe. Men samtidig er det farlig å si at jeg er kjempegod på det. At jeg tar med meg viktige ting fra idretten – det er jeg likevel sikker på, fortsetter hun.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har foreløpig ikke svart på Se og Hørs henvendelser.

PARODI: Grunde Myhrer sin Erling Braut Haaland-parodi på langrennsski tok av på internett. Video: Særsland. Vis mer

Turnuslege er imidlertid ikke det eneste Uhrenholdt Jacobsen skal ta seg til. Frem til 2026 skal hun også være IOC-medlem, hvor hun blir én av 15 utøverrepresentanter i Den internasjonale komité.

- Denne utnevnelsen er først og fremst en tillitserklæring til Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Astrid har i en årrekke vært en av våre absolutt beste utøvere, og hun har et stort idrettspolitisk engasjement, både nasjonalt og internasjonalt, sa idrettspresident Berit Kjøll i en pressemelding i midten av juni, ifølge Dagbladet.

- Ikke noen tydelig plan

Som nevnt er det i august den tidligere langrennsstjernen flytter fra Oslo til Vesterålen. Overfor TV 2 innrømmet 34-åringen at hun ikke vet hva planen er videre når stillingen hennes er over etter 18 måneder.

- Det er dumt å si at det ikke er sjans for det, men etter de 18 månedene er jeg avhengig av å få en ny jobb, så får vi se hvor den er. Jeg har ikke noen tydelig plan på hvor veien går videre, fortalte hun.

VIL IKKE: I en episode av «Märtha» forteller Märtha Louise hvorfor Durek Verrett ikke vil flytte til Norge. Video: TV 2 Vis mer

I vinter har hun som nevnt vært skiekspert for NRK. På spørsmål fra TV 2 om hun ser for seg noen ekspertroller fremover, svarte hun:

- Jeg har ingen plan på det enda, jeg har jo ikke fått turnusplan engang. Men jeg regner med å få tid til å reise tilbake til Oslo, ikke nødvendigvis for å sitte i NRK sitt studio, men det blir godt å komme hjem å se familie og venner innimellom.

LES OGSÅ: Om bruddet: - Vi var knust

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer