Gisle Agledahl:

Røper flytteplaner: - Tror ikke noen så dette komme

NRK-profilen flytter ut av hovedstaden.

BYGUTT: Gisle Agledahl elsker i bo i byen, men tar nå en pause fra hovedstaden. Foto: Privat
BYGUTT: Gisle Agledahl elsker i bo i byen, men tar nå en pause fra hovedstaden. Foto: Privat Vis mer
Publisert

«Jeg skal flytte fra Oslo! Og ut på landet. Langt ut på landet», melder NRK-profil Gisle Agledahl (30) på Instagram.

Han kommer opprinnelig fra Larvik, men har som voksen bodd i Oslo, hvor han har jobbet med en rekke dokumentarserier som «Jævla Homo», «Innafor» og «F-Ordet» - foran og bak kamera.

Han har tidligere også jobbet i Dagbladet Magasinet og i Dagbladets kulturavdeling.

Hvilepuls og griser

Nå blir det imidlertid både ny jobb og nytt bosted, og det er en ganske annen hverdag som venter 30-åringen.

- Pandemien dro jo i nødbremsen for hele Oslo, og etter å ha blitt låst inne på få kvadratmeter og med livet på vent, fikk jeg kjent litt etter for første gang på flere år, forteller han til Se og Hør.

FLYTTER SAMMEN: Morten Botten avslørt i November at han hadde fått seg kjæreste, nå flytter de sammen. Vis mer

- Jeg elsker fortsatt byen, men nå er den jo stengt ned. Så det finnes nok ikke noe bedre tidspunkt å prøve ut et helt annet liv. Jeg ønsker meg hvilepuls og et par griser i hagen, fortsetter han.

Han understreker også at han under pandemiet har hatt hjemmekontor, og at han derfor kan fortsette litt i samme spor til tross for adresseendringen.

Bygde-influenser

I løpet av våren setter han nemlig snuten mot Fyresdal, en liten kommune i Telemark. Med det blir han innbygger nummer 1288.

- Jeg kommer nok til å savne at alt bokstavelig talt er tilgjengelig rett utenfor døra. Ikke minst de jeg er glad i. Også er jeg litt redd for bygdedyret. Men jeg har røtter i Fyresdal, moren min har vokst opp der, og det høres ut som et varmt og inkluderende lite sted. Også ser det jo ut som et postkort, sier han.

Der har han fått en prosjektstilling som handler om å fortelle hvordan det er å flytte fra by til bygd, hovedsakelig på Instagram. Med andre ord skal Agledahl være Fyresdal-influenser.

- Akkurat det er jo en litt belastet tittel, men en del av prosjektstillingen er å dokumentere livet i Fyresdal på godt og vondt. De tar en sjanse der, for det er ikke gitt at det er et sted for meg. Men de håper de vil gjøre at flere snuser på tanken på å komme seg ut av byen, forklarer han.

SOFA: I TV2-programmet «Sofa» ser kjente personer på norsk TV i sine respektive stuer. Sigrid Bonde Tusvik hadde dette å si om Live Nelvik i tiende episode. Video: NRK / TV2. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Flytter fra kjæresten

Lokalavisa Varden skriver at det er kommunen som betaler bolig for tv-profilen, og at han får betalt 300 000 kroner for oppdraget, som strekker seg over seks måneder.

Agledahl avslørte i 2020 at han hadde funnet kjærligheten med Even Eileraas. De to flyttet sammen på Bislett i Oslo for ett år siden.

Nå kommer imidlertid samboerskapet til å bli av den sporadiske typen - kjæresten kommer nemlig til å reise mellom Oslo og Fyresdal.

- Den vanligste reaksjonen blant vennene mine har vært «what the fuck». Tror ikke noen så dette komme, sier Agledahl.

Først blir det imidlertid påske, men det blir av den nedskalerte typen. Agledahl håper likevel på et glass vin på Zoom.

- Jeg pleier bare å ta det rolig med familien, men til og med det ryker jo i år. Men en påskeegg-jakt med kjæresten skal jeg få til!

LES OGSÅ: Røper flytteplaner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer