Stina Bakken:

Røper dyp depresjon under «Farmen»

«Farmen kjendis»-deltakeren avslører den egentlige årsaken til at hun ikke tok til seg mat på gården, og hevder at TV 2 visste om hva som foregikk.

RØYK UT: Det var melkespann som tilslutt avgjorde hvem som måtte forlate gården i «Farmen Kjendis». Video: TV 2/ Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinteren 2020 var blogger og influenser Stina Bakken (28) en av deltakerne i TV 2-programmet «Farmen kjendis». Bakken kom inn som reserve, etter at blogger Anniken Jørgensen (25) måtte trekke seg få dager før innspillingen skulle starte.

28-åringen måtte se seg slått av TV-profil Triana Iglesias (39) allerede i den aller første tvekampen, etter en uke der bloggeren var mye sengeliggende, samtidig som hun ikke fikk i seg så mye næring.

Torsdag var det premiere på VGTV-programmet «Da vi styrte internett», der nettopp Bakken er en av dem som sitter rundt bordet. Med er også Julianne «Pilotfrue» Nygård (31), Anna Rasmussen (25), Trine Grung (50) og Kristin Gjelsvik (35).

- Skikkelig psykisk syk

I programmet forteller den tidligere «Farmen kjendis»-deltakeren at hun i forkant av TV 2-innspillingen, som fant sted sommeren 2019, gikk på antidepressive medisiner og at hun aldri burde deltatt den gang.

LANGT NEDE: Stina Bakken angrer på hele «Farmen»-oppholdet. Foto: Alex Iversen/TV 2
LANGT NEDE: Stina Bakken angrer på hele «Farmen»-oppholdet. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer

Hun sier at kanalen visste at hun var psykisk syk og at hun gikk på medisiner.

- Det gikk så galt som det overhodet kan gå, bedyrer hun.

Samtidig talte det faktum at det var en godt betalt jobb, med i regnskapet hun gjorde seg i forkant.

- Jeg hadde hatt depresjoner og angst ganske lenge, men tenkte at «Farmen» hadde vært fint å være med på - for å gjøre noe helt annet enn blogging. Jeg begynte på medisiner ei uke før «Farmen» begynte. Det fortalte jeg ikke om til noen, bortsett fra mamma og Pelle (Per Fredrik Åsly, kjæresten, journ.anm.).

Hun fortsetter:

- Produksjonen var klar over at de fikk inn en person som var oppriktig skikkelig psykisk syk. Det gikk så fort i svingene at produksjonen ikke hadde helt snøring på hva som skjedde tror jeg. Så jeg bebreider dem ikke. Jeg burde sagt nei.

Angrer skikkelig

Bakken opplevde tida på «Farmen kjendis» som en tid der hun var fryktelig kvalm og hadde lite matlyst. På vei inn på gården skal hun også ha kastet opp på en annen deltaker.

- Jeg kastet opp på Vidar Villa (32), han satt ved siden av meg. Jeg spydde ned hele helikopteret og måtte spy i jakka mi - for de hadde ikke pose engang. Jeg sa ikke til noen at jeg gikk på antidepressiva, for jeg føler det er en privatsak.

Likevel:

- Det er stigma rundt det å gå på medisiner, så jeg burde vært åpen om det fra start. Det angrer jeg på, siden det endte med at hele Norge trodde jeg var en prippen rosablogger som ikke ville spise på «Farmen» fordi jeg er kresen. Mens jeg i realiteten var jeg veldig syk, forteller 28-åringen, som mener hun fikk 3000 hatkommentarer på drøyt to uker på grunn av deltakelsen.

- Med den psyken der skulle jeg aldri vært med i det programmet. Og jeg angrer skikkelig.

NERVEPIRRENDE: Grethe og Daniel møttes til den aller siste duellen på «Torpet», før deltakerne skal inn på «Farmen» for å kjempe om en plass der. Video: TV 2 Play/Rød Løper Vis mer

TV 2: - Aldri presset

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, har fått forelagt utsagnene fra Stina Bakken i denne saken. Han understreker at Bakken ble med som deltaker på veldig kort varsel etter at Anniken Jørgensen måtte trekke seg.

- Det var gjennomført samtaler med henne på et tidligere tidspunkt i castingprosessen. I disse samtalene ga Stina uttrykk for et sterkt ønske om å delta i programmet, og av at hun hadde god kontroll på egen helse. Hun snakket også med psykolog etter at hun fikk tilbudet om å delta. Vi oppdaget raskt at Stina hadde det vanskelig, og hun fikk flere direkte tilbud om å trekke seg fra programmet. Muligheten til å trekke seg var der hele tiden. Hun ble aldri, på noe tidspunkt, presset til å fortsette, sier pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, til Se og Hør.

- IKKE PRESSET. PR- og mediesjef Jan-Petter Dahl i TV 2 sier at Bakken hadde mulighet til å trekke seg hele veien. Foto: Eivind Senneset, TV 2.
- IKKE PRESSET. PR- og mediesjef Jan-Petter Dahl i TV 2 sier at Bakken hadde mulighet til å trekke seg hele veien. Foto: Eivind Senneset, TV 2. Vis mer

Frisk

Til Se og Hør forteller Bakken at det var godt å endelig være åpen om bakgrunnen for at det gikk som det gikk under «Farmen»-oppholdet.

- I serien gikk vi gjennom mange ting som skjedde i karrieren, og det var deilig å få lukket noen kapitler. Jeg følte ikke jeg hadde fått lukket «Farmen»-kapitlet fordi jeg aldri fikk snakket åpent om det, sier hun.

FORLOVET: Stina Bakken er forlovet med kjæresten gjennom mange år, musiker Per Fredrik Åsly. Foto: Naina Helén Jåma / NTB
FORLOVET: Stina Bakken er forlovet med kjæresten gjennom mange år, musiker Per Fredrik Åsly. Foto: Naina Helén Jåma / NTB Vis mer

Bakken kan fortelle nå at hun er frisk psykisk, og har vært det i ett år. Antidepressiva sluttet hun på for to år siden.

- Jeg ble frisk høsten 2020 under den verste tida med corona, da vi hadde andre lockdown. Alt lå til rette for at man ville bli mer psykisk syk, men da ble jeg frisk. Jeg var jo åpen om at jeg sleit psykisk da jeg var midt oppe i det, men det er lettere å fortelle om nå som jeg er frisk. Nå er jeg ute av det, forteller hun.

LES OGSÅ: Rammet av sykdom: - Holdt kjeft lenge

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer